2018 Vivaltus La Fleur Vivaltus

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2030 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
De familie Yllera heeft een lange geschiedenis van wijnmaken in het Spaanse Ribera del Duero, maar hun nieuwe project VivaltuS is al hun bekroning 2016 als hun allereerste jaargang. Een wijn die een belangrijke naam in Ribera del Duero' zal zijn in de ogen van Wine Advocate's Luis Gutiérrez. Het stormachtige succes van de Vivaltus 2016 kan het landgoed gedeeltelijk neerleggen bij de legendarische adviseur Jean-Claude Berrouet, wijnmaker bij Château Pétrus en Dominus. Tim Atkin MW prijst de invloed van Berrouet en stelt dat dit, zelfs gezien zijn 'distinguished track record', echt 'een opmerkelijke wijn' is.
Ook bijzonder is dat deze wijn wordt verdeeld via de Place du Bordeaux om zorg te dragen dat alleen serieuze en gerenommeerde wijnbedrijven zorgvuldig omgaan met deze wijn en natuurlijk is Grandcruwijnen een van deze bedrijven die direct en rechtstreeks kan inkopen.
Een beetje in lijn met de Bordeaux principes (de invloed van Jean-Claude Berrouet) heeft men ook een 2e wijn namelijk de Fleur Vivaltus. Dit is voornamelijk Tempranillo met wat Cabernet Sauvignon en Merlot en wordt gelijk gemaakt als de grote broer maar van jongere stokken die op termijn in de Vivaltus gaan. Het fermenteerde met eigen gisten, gevolgd door een élevage die 12 maanden duurde in 70% gebruikte vaten, 20% nieuwe en 10% in betonnen eieren. De fleur Vivaltis heeft een zeer goede frisheid en elegantie. De wijn is iets bloemig, geparfumeerd en elegant, met een levendig gehemelte met een zeer goede frisheid. We kunnen hier zeker stellen dat de Ribera del Duero een duidelijk een bordeaux stijl heeft.
Luis Gutiérrez van de Wine Advocate is zeer onder de indruk en schrijft: "Vivaltus is a new ambitious project from Grupo Yllera, with the advice of famous French winemaker Jean-Claude Berrouet of Petrus fame, to produce top-quality wines in Ribera del Duero. There are a lot of expectations around the project, which already works in Rueda, Toro and Ribera del Duero. I tasted the first two vintages, 2016 and 2017, both still unbottled, with Berrouet in Madrid. In a true Bordeaux style, they produce two wines, Petit Vivaltus (still a tentative name) and Vivaltus, produced in the same way and decided at blending time. Berrouet thinks grand vin has to be fine, elegant and nuanced. He described the second wine as more structured and the eponymous more ethereal, and the wine has to deliver pleasure and be consumed at the table, at least that's how he understands great wine"
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Vivaltus |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
2018 La Fleur Vivaltus
RP 92+
Drink Date: 2023 - 2029
The 2018 La Fleur Vivaltus has some similarities with the 2016, but the 2016 is now more expressive and open and the 2018 still feels young, a bit shy and undeveloped. It has very good freshness and elegance and is floral and perfumed, but it should develop more perfume with more time in bottle. It's medium to full-bodied, and the tannins are fine-grained. It's developing nicely.
I had already tasted the Vivaltus wines from 2016 to 2018 way before they were released. The 2018s are going to be sold through La Place de Bordeaux in September 2023, so I retasted them now. I also had a preview of future vintages, as the wines are released five years after the harvest but are bottled with an élevage of two years.
Vivaltus is the high-end project from the Yllera family with the help of Jean-Claude Berrouet and first-class Ribera del Duero grapes.
Published: Jan 31, 2023
2016 La Fleur de Vivaltus
Rating
93
Release Price
NA
Drink Date
2021 - 2030
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Dec 2019
Source
Issue 246 End of December 2019, The Wine Advocate
I tasted the bottled version of the 2016 La Fleur de Vivaltus (formerly Petit Vivaltus), which showed pretty much like the sample I tasted with Jean-Claude Berrouet and his son Jeff in Madrid on a warm summer Monday morning in 2018. It's mostly Tempranillo with some Cabernet Sauvignon and Merlot and has 13.9% alcohol. It fermented with neutral yeasts followed by an élevage that lasted 12 months in 70% used barrels, 20% new ones and 10% in concrete eggs. This shows very good freshness and elegance, a style I have also seen in some of the Yllera wines from this vintage (Jesús Yllera and Yllera Dominus), floral, perfumed and elegant, with a vibrant palate with very good freshness and clean, focused flavors. 50,000 bottles produced. It was bottled in July 2018.
Vivaltus is the new project in Ribera del Duero from the Yllera family. They purchase top-quality grapes from old vines and ferment and age the wines with the advice of Bordeaux guru Jean-Claude Berrouet. I have not yet seen any of the Vivaltus wines in the market. I tasted the bottled 2016s, but the bottles didn't have labels. I don't know when this will be released, and I already wrote about them (and was impressed) some 16 months ago. Vivaltus will soon be an important name in Ribera del Duero.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
97/100
“What a début! Even given the distinguished track record of consultant Jean Claude Berrouet, this is a remarkable wine.” 97 Tim Atkins
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De eigenaar is de familie Yllera welke al 6 generaties lang kwaliteitswijnen maakt. Momenteel wordt het bedrijf geleid door een team van professionele jonge mensen onder leiding van de broers en zussen Marcos en Carlos Yllera en we deze hebben Yllera Bodegas Y Viñedos naar de top in de wijnsector gebracht. Ze zijn altijd op zoek naar de beste kwaliteit-prijs-persoonlijkheid relatie in hun wijnen en dankzij de voortdurende investeringen en uitbreidingen in de wijnmakerijen en wijngaarden, de vaten en technologie. Het nieuwste project van de familie is VivaltuS en is het prestigieuze project van Spaanse wijnmaker Montxo Martinez en de legendarische Franse wijnmaker Jean-Claude Berrouet (de man achter Château Petrus en Dominus).
De familie Yllera heeft een lange geschiedenis van wijnmaken in het Spaanse Ribera del Duero, maar hun nieuwe project Vivaltus is al hun bekroning 2016 als hun allereerste jaargang. Een wijn die een belangrijke naam in Ribera del Duero' zal zijn in de ogen van Wine Advocate's Luis Gutiérrez. Het stormachtige succes van de Vivaltus 2016 kan het landgoed gedeeltelijk neerleggen bij de legendarische adviseur Jean-Claude Berrouet, wijnmaker bij Château Pétrus,. Tim Atkin MW prijst de invloed van Berrouet en stelt dat dit, zelfs gezien zijn 'distinguished track record', echt 'een opmerkelijke wijn' is.
Ook bijzonder is dat deze wijn wordt verdeeld via de Place du Bordeaux om zorg te dragen dat alleen serieuze en gerenommeerde wijnbedrijven zorgvuldig omgaan met deze wijn en natuurlijk is Grandcruwijnen een van deze bedrijven die direct en rechtstreeks kan inkopen.
De familie Yllera heeft een lange geschiedenis van wijnmaken in het Spaanse Ribera del Duero, maar hun nieuwe project VivaltuS is al hun bekroning 2016 als hun allereerste jaargang. Een wijn die een belangrijke naam in Ribera del Duero' zal zijn in de ogen van Wine Advocate's Luis Gutiérrez. Het stormachtige succes van de Vivaltus 2016 kan het landgoed gedeeltelijk neerleggen bij de legendarische adviseur Jean-Claude Berrouet, wijnmaker bij Château Pétrus en Dominus. Tim Atkin MW prijst de invloed van Berrouet en stelt dat dit, zelfs gezien zijn 'distinguished track record', echt 'een opmerkelijke wijn' is.
Ook bijzonder is dat deze wijn wordt verdeeld via de Place du Bordeaux om zorg te dragen dat alleen serieuze en gerenommeerde wijnbedrijven zorgvuldig omgaan met deze wijn en natuurlijk is Grandcruwijnen een van deze bedrijven die direct en rechtstreeks kan inkopen.
Een beetje in lijn met de Bordeaux principes (de invloed van Jean-Claude Berrouet) heeft men ook een 2e wijn namelijk de Fleur Vivaltus. Dit is voornamelijk Tempranillo met wat Cabernet Sauvignon en Merlot en wordt gelijk gemaakt als de grote broer maar van jongere stokken die op termijn in de Vivaltus gaan. Het fermenteerde met eigen gisten, gevolgd door een élevage die 12 maanden duurde in 70% gebruikte vaten, 20% nieuwe en 10% in betonnen eieren. De fleur Vivaltis heeft een zeer goede frisheid en elegantie. De wijn is iets bloemig, geparfumeerd en elegant, met een levendig gehemelte met een zeer goede frisheid. We kunnen hier zeker stellen dat de Ribera del Duero een duidelijk een bordeaux stijl heeft.
Luis Gutiérrez van de Wine Advocate is zeer onder de indruk en schrijft: "Vivaltus is a new ambitious project from Grupo Yllera, with the advice of famous French winemaker Jean-Claude Berrouet of Petrus fame, to produce top-quality wines in Ribera del Duero. There are a lot of expectations around the project, which already works in Rueda, Toro and Ribera del Duero. I tasted the first two vintages, 2016 and 2017, both still unbottled, with Berrouet in Madrid. In a true Bordeaux style, they produce two wines, Petit Vivaltus (still a tentative name) and Vivaltus, produced in the same way and decided at blending time. Berrouet thinks grand vin has to be fine, elegant and nuanced. He described the second wine as more structured and the eponymous more ethereal, and the wine has to deliver pleasure and be consumed at the table, at least that's how he understands great wine"
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Vivaltus |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
2018 La Fleur Vivaltus
RP 92+
Drink Date: 2023 - 2029
The 2018 La Fleur Vivaltus has some similarities with the 2016, but the 2016 is now more expressive and open and the 2018 still feels young, a bit shy and undeveloped. It has very good freshness and elegance and is floral and perfumed, but it should develop more perfume with more time in bottle. It's medium to full-bodied, and the tannins are fine-grained. It's developing nicely.
I had already tasted the Vivaltus wines from 2016 to 2018 way before they were released. The 2018s are going to be sold through La Place de Bordeaux in September 2023, so I retasted them now. I also had a preview of future vintages, as the wines are released five years after the harvest but are bottled with an élevage of two years.
Vivaltus is the high-end project from the Yllera family with the help of Jean-Claude Berrouet and first-class Ribera del Duero grapes.
Published: Jan 31, 2023
2016 La Fleur de Vivaltus
Rating
93
Release Price
NA
Drink Date
2021 - 2030
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Dec 2019
Source
Issue 246 End of December 2019, The Wine Advocate
I tasted the bottled version of the 2016 La Fleur de Vivaltus (formerly Petit Vivaltus), which showed pretty much like the sample I tasted with Jean-Claude Berrouet and his son Jeff in Madrid on a warm summer Monday morning in 2018. It's mostly Tempranillo with some Cabernet Sauvignon and Merlot and has 13.9% alcohol. It fermented with neutral yeasts followed by an élevage that lasted 12 months in 70% used barrels, 20% new ones and 10% in concrete eggs. This shows very good freshness and elegance, a style I have also seen in some of the Yllera wines from this vintage (Jesús Yllera and Yllera Dominus), floral, perfumed and elegant, with a vibrant palate with very good freshness and clean, focused flavors. 50,000 bottles produced. It was bottled in July 2018.
Vivaltus is the new project in Ribera del Duero from the Yllera family. They purchase top-quality grapes from old vines and ferment and age the wines with the advice of Bordeaux guru Jean-Claude Berrouet. I have not yet seen any of the Vivaltus wines in the market. I tasted the bottled 2016s, but the bottles didn't have labels. I don't know when this will be released, and I already wrote about them (and was impressed) some 16 months ago. Vivaltus will soon be an important name in Ribera del Duero.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
97/100
“What a début! Even given the distinguished track record of consultant Jean Claude Berrouet, this is a remarkable wine.” 97 Tim Atkins
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De eigenaar is de familie Yllera welke al 6 generaties lang kwaliteitswijnen maakt. Momenteel wordt het bedrijf geleid door een team van professionele jonge mensen onder leiding van de broers en zussen Marcos en Carlos Yllera en we deze hebben Yllera Bodegas Y Viñedos naar de top in de wijnsector gebracht. Ze zijn altijd op zoek naar de beste kwaliteit-prijs-persoonlijkheid relatie in hun wijnen en dankzij de voortdurende investeringen en uitbreidingen in de wijnmakerijen en wijngaarden, de vaten en technologie. Het nieuwste project van de familie is VivaltuS en is het prestigieuze project van Spaanse wijnmaker Montxo Martinez en de legendarische Franse wijnmaker Jean-Claude Berrouet (de man achter Château Petrus en Dominus).
De familie Yllera heeft een lange geschiedenis van wijnmaken in het Spaanse Ribera del Duero, maar hun nieuwe project Vivaltus is al hun bekroning 2016 als hun allereerste jaargang. Een wijn die een belangrijke naam in Ribera del Duero' zal zijn in de ogen van Wine Advocate's Luis Gutiérrez. Het stormachtige succes van de Vivaltus 2016 kan het landgoed gedeeltelijk neerleggen bij de legendarische adviseur Jean-Claude Berrouet, wijnmaker bij Château Pétrus,. Tim Atkin MW prijst de invloed van Berrouet en stelt dat dit, zelfs gezien zijn 'distinguished track record', echt 'een opmerkelijke wijn' is.
Ook bijzonder is dat deze wijn wordt verdeeld via de Place du Bordeaux om zorg te dragen dat alleen serieuze en gerenommeerde wijnbedrijven zorgvuldig omgaan met deze wijn en natuurlijk is Grandcruwijnen een van deze bedrijven die direct en rechtstreeks kan inkopen.