2018 Vivaltus
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2024 - 2032 |
De familie Yllera heeft een lange geschiedenis van wijnmaken in het Spaanse Ribera del Duero, maar hun nieuwe project VivaltuS is al hun bekroning 2016 als hun allereerste jaargang. Een wijn die een belangrijke naam in Ribera del Duero' zal zijn in de ogen van Wine Advocate's Luis Gutiérrez. Het stormachtige succes van de Vivaltus kan het landgoed gedeeltelijk neerleggen bij de legendarische adviseur Jean-Claude Berrouet, wijnmaker bij Château Pétrus en Dominus. Tim Atkin MW prijst de invloed van Berrouet en stelt dat dit, zelfs gezien zijn 'distinguished track record', echt 'een opmerkelijke wijn' is. Ook bijzonder is dat deze wijn wordt verdeeld via de Place du Bordeaux om zorg te dragen dat alleen serieuze en gerenommeerde wijnbedrijven zorgvuldig omgaan met deze wijn en natuurlijk is Grandcruwijnen een van deze bedrijven die direct en rechtstreeks kan inkopen.
De vintage 2018 is pas de derde vintage op de markt. Vivaltus is gemaakt van 98% Tempranillo aangevuld met 2% Cabernet Sauvignon. De invloed van Berrouet is echter zeer merkbaar: de wijnen voelen duidelijk Frans/Bordeaux aan in hun elegantie, frisheid en klassieke stijl. De wijnen komen uit zeer oude wijngaarden op 800-1.000 meter hoogte. De Vivaltus heeft een flinke vulling. Enerzijds Bordeaux-invloeden, maar zeer Spaans en echt Tempranillo-karakter in de kern. Gemaakt voor drinkbaarheid en verteerbaarheid. Kersen, tabak, aarde, vanille. Goed bewaarpotentieel. Traditioneel gemaakt, maar met moderne invloeden: een nieuwe interpretatie van Ribera del Duero. Zijdezachte gesmolten tannines en evoluerende textuur gevolgd door een lange, smakelijke afdronk.
"Vivaltus will soon be an important name in Ribera del Duero.” Wine Advocate, Louis Gutiérrez
“What a début! Even given the distinguished track record of consultant Jean Claude Berrouet, this is a remarkable wine.” 97 Tim Atkins
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Vivaltus |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
De eigenaar is de familie Yllera welke al 6 generaties lang kwaliteitswijnen maakt. Momenteel wordt het bedrijf geleid door een team van professionele jonge mensen onder leiding van de broers en zussen Marcos en Carlos Yllera en we deze hebben Yllera Bodegas Y Viñedos naar de top in de wijnsector gebracht. Ze zijn altijd op zoek naar de beste kwaliteit-prijs-persoonlijkheid relatie in hun wijnen en dankzij de voortdurende investeringen en uitbreidingen in de wijnmakerijen en wijngaarden, de vaten en technologie. Het nieuwste project van de familie is VivaltuS en is het prestigieuze project van Spaanse wijnmaker Montxo Martinez en de legendarische Franse wijnmaker Jean-Claude Berrouet (de man achter Château Petrus en Dominus).
De familie Yllera heeft een lange geschiedenis van wijnmaken in het Spaanse Ribera del Duero, maar hun nieuwe project Vivaltus is al hun bekroning 2016 als hun allereerste jaargang. Een wijn die een belangrijke naam in Ribera del Duero' zal zijn in de ogen van Wine Advocate's Luis Gutiérrez. Het stormachtige succes van de Vivaltus 2016 kan het landgoed gedeeltelijk neerleggen bij de legendarische adviseur Jean-Claude Berrouet, wijnmaker bij Château Pétrus,. Tim Atkin MW prijst de invloed van Berrouet en stelt dat dit, zelfs gezien zijn 'distinguished track record', echt 'een opmerkelijke wijn' is.
Ook bijzonder is dat deze wijn wordt verdeeld via de Place du Bordeaux om zorg te dragen dat alleen serieuze en gerenommeerde wijnbedrijven zorgvuldig omgaan met deze wijn en natuurlijk is Grandcruwijnen een van deze bedrijven die direct en rechtstreeks kan inkopen.
Omschrijving
De familie Yllera heeft een lange geschiedenis van wijnmaken in het Spaanse Ribera del Duero, maar hun nieuwe project VivaltuS is al hun bekroning 2016 als hun allereerste jaargang. Een wijn die een belangrijke naam in Ribera del Duero' zal zijn in de ogen van Wine Advocate's Luis Gutiérrez. Het stormachtige succes van de Vivaltus kan het landgoed gedeeltelijk neerleggen bij de legendarische adviseur Jean-Claude Berrouet, wijnmaker bij Château Pétrus en Dominus. Tim Atkin MW prijst de invloed van Berrouet en stelt dat dit, zelfs gezien zijn 'distinguished track record', echt 'een opmerkelijke wijn' is. Ook bijzonder is dat deze wijn wordt verdeeld via de Place du Bordeaux om zorg te dragen dat alleen serieuze en gerenommeerde wijnbedrijven zorgvuldig omgaan met deze wijn en natuurlijk is Grandcruwijnen een van deze bedrijven die direct en rechtstreeks kan inkopen.
De vintage 2018 is pas de derde vintage op de markt. Vivaltus is gemaakt van 98% Tempranillo aangevuld met 2% Cabernet Sauvignon. De invloed van Berrouet is echter zeer merkbaar: de wijnen voelen duidelijk Frans/Bordeaux aan in hun elegantie, frisheid en klassieke stijl. De wijnen komen uit zeer oude wijngaarden op 800-1.000 meter hoogte. De Vivaltus heeft een flinke vulling. Enerzijds Bordeaux-invloeden, maar zeer Spaans en echt Tempranillo-karakter in de kern. Gemaakt voor drinkbaarheid en verteerbaarheid. Kersen, tabak, aarde, vanille. Goed bewaarpotentieel. Traditioneel gemaakt, maar met moderne invloeden: een nieuwe interpretatie van Ribera del Duero. Zijdezachte gesmolten tannines en evoluerende textuur gevolgd door een lange, smakelijke afdronk.
"Vivaltus will soon be an important name in Ribera del Duero.” Wine Advocate, Louis Gutiérrez
“What a début! Even given the distinguished track record of consultant Jean Claude Berrouet, this is a remarkable wine.” 97 Tim Atkins
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Vivaltus |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Wijnhuis
De eigenaar is de familie Yllera welke al 6 generaties lang kwaliteitswijnen maakt. Momenteel wordt het bedrijf geleid door een team van professionele jonge mensen onder leiding van de broers en zussen Marcos en Carlos Yllera en we deze hebben Yllera Bodegas Y Viñedos naar de top in de wijnsector gebracht. Ze zijn altijd op zoek naar de beste kwaliteit-prijs-persoonlijkheid relatie in hun wijnen en dankzij de voortdurende investeringen en uitbreidingen in de wijnmakerijen en wijngaarden, de vaten en technologie. Het nieuwste project van de familie is VivaltuS en is het prestigieuze project van Spaanse wijnmaker Montxo Martinez en de legendarische Franse wijnmaker Jean-Claude Berrouet (de man achter Château Petrus en Dominus).
De familie Yllera heeft een lange geschiedenis van wijnmaken in het Spaanse Ribera del Duero, maar hun nieuwe project Vivaltus is al hun bekroning 2016 als hun allereerste jaargang. Een wijn die een belangrijke naam in Ribera del Duero' zal zijn in de ogen van Wine Advocate's Luis Gutiérrez. Het stormachtige succes van de Vivaltus 2016 kan het landgoed gedeeltelijk neerleggen bij de legendarische adviseur Jean-Claude Berrouet, wijnmaker bij Château Pétrus,. Tim Atkin MW prijst de invloed van Berrouet en stelt dat dit, zelfs gezien zijn 'distinguished track record', echt 'een opmerkelijke wijn' is.
Ook bijzonder is dat deze wijn wordt verdeeld via de Place du Bordeaux om zorg te dragen dat alleen serieuze en gerenommeerde wijnbedrijven zorgvuldig omgaan met deze wijn en natuurlijk is Grandcruwijnen een van deze bedrijven die direct en rechtstreeks kan inkopen.