2018 Promontory

0,00 0,00

?

_
Neem contact met ons op voor Prijs en Beschikbaarheid
Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen
Wijnsoort Rood
Land USA
Regio Californie
Appellatie Napa Valley
Wijnhuis Promontory
Jaar 2018
Druif Cabernet Sauvignon
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14%)
Drink venster 2024 - 2056
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

PRIJS IS OP AANVRAAG - NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR PRIJS EN BESCHIKBAARHEID

De familie Harlan is sinds het einde van de jaren zeventig wijnbouwers in de Napa Valley in Californië. Hun eerste poging, Harlan Estate, heeft in de loop van bijna vier decennia een internationale maatstaf voor de kunst van de wijnbouw gevestigd. Het was in de beginjaren, in het begin van de jaren tachtig, dat H. William Harlan een andere plaats ontdekte - een geïsoleerd gebied - tijdens een wandeling langs de zuidwestelijke bergkam van Oakville. De verborgen uitgestrektheid raakte hem diep, maar bleef ongrijpbaar tot veel later, toen de familie Harlan het uiteindelijk in 2008 verwierf. De tweede generaties van zowel de familie als het wijnbouwteam kwamen in deze tijd samen om het land te verkennen en ermee te werken, ze begonnen ontdekkingen te doen van hunzelf. In de kern van dit woeste terrein vonden ze een krachtige geologische convergentie die de steile, ruige topografie van het land had gevormd en de voorwaarden had geschapen voor een geheel exotische wijnbouwomgeving. Na verloop van tijd ontdekten ze dat het dramatische landschap - net voorbij de rand van het bekende - hen langzaam zou veranderen en uiteindelijk een nieuwe onderneming zou inspireren: Promontory. Elf hectare van de oorspronkelijke wijngaard is bewaard gebleven vanwege de interessante leeftijd van deze Cabernets. Nog eens 16 hectare wordt nog per perceel herbeplant.

De Promontory wijnen mogen alleen maar worden aangeboden aan Privé-klanten en Horeca. In de Tab: Bijlage vindt u een mooie presentatie over Promontory.

Ter informatie, Promontory heeft twee belangrijke prijzen gewonnen (BWW Competition 2021):
• Beste nieuwe wijnmakerij ter wereld
• Beste wijnmaker ter wereld (Cory Empting)

Daarnaast heeft de Promontory 2018 van James Suckling, Antonio Galloni van Vinous en Parker de maximale score van 100 punten gekregen. U kunt de review allemaal lezen door op de review iconen te klikken.

 

 

Vineyard for 2018 Promontory

De familie Harlan is sinds het einde van de jaren zeventig wijnbouwers in de Napa Valley in Californië. Hun eerste poging, Harlan Estate, heeft in de loop van bijna vier decennia een internationale maatstaf voor de kunst van de wijnbouw gevestigd. Het was in de beginjaren, in het begin van de jaren tachtig, dat H. William Harlan een andere plaats ontdekte - een geïsoleerd gebied - tijdens een wandeling langs de zuidwestelijke bergkam van Oakville.

De verborgen uitgestrektheid raakte hem diep, maar bleef ongrijpbaar tot veel later, toen de familie Harlan het uiteindelijk in 2008 verwierf. De tweede generaties van zowel de familie als het wijnbouwteam kwamen in deze tijd samen om het land te verkennen en ermee te werken, ze begonnen ontdekkingen te doen van hunzelf. In de kern van dit woeste terrein vonden ze een krachtige geologische convergentie die de steile, ruige topografie van het land had gevormd en de voorwaarden had geschapen voor een geheel exotische wijnbouwomgeving. Na verloop van tijd ontdekten ze dat het dramatische landschap - net voorbij de rand van het bekende - hen langzaam zou veranderen en uiteindelijk een nieuwe onderneming zou inspireren: Promontory. Elf hectare van de oorspronkelijke wijngaard is bewaard gebleven vanwege de interessante leeftijd van deze Cabernets. Nog eens 16 hectare wordt nog per perceel herbeplant.

De Promontory wijnen mogen alleen maar worden aangeboden aan privé-klanten en Horeca en Prijs van de wijnen is op aanvraag.

Meer informatie
Wijnsoort Rood
Land USA
Regio Californie
Appellatie Napa Valley
Wijnhuis Promontory
Druif Cabernet Sauvignon
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2018
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2056
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 100
James Suckling rating 100
Smaakprofiel Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2018 Promontory
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

18.02.2024

2021 Les Bories Merlot

"Op vlotte wijze besteld èn geleverd. Wat ons het meeste opviel was de z..." Ketelaars

Bekijk product recensie