2018 Paolo Scavino Barolo Cannubi
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | Piemonte |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2025 - 2045 |
Cannubi is waarschijnlijk de meest historische wijngaard van de hele Barolo-regio gelegen in het dorp(je) Barolo. Sinds 1985 worden alleen in de mooie (barolo)jaren een single vineyard wijn gemaakt. De Cannubi wijngaard van Scavino is een van de twee oudste wijngaarden geplant in 1946 op de centrale top van Cannubi heuvel. De lage opbrengst van deze wijngaard is te danken aan een speciale combinatie van natuurlijke factoren, waarvan de ouderdom van de wijnstokken een unieke kwaliteit garandeert. Hier komt de concentratie en rijkdom van deze Barolo waar de charme van Nebbiolo volledig tot uiting komt. Harmonische en zeer fijne textuur.
De Barolo Cannubi heeft een diepe robijnrode kleur en een uitgesproken boeket van zwart fruit, mineralen, rook en likeur. Stevige structuur met krachtige tannines. Opulente wijn met een complexe afdronk. Deze wijn past goed bij rood vlees (gegrild/geroosterd), lamsvlees, pelswild en kaassoorten die rijk en krachtig van smaak zijn.
De Nebbiolo druiven (dé edele druif van Italië) die zijn gebruikt voor deze heerlijke wijn worden begin oktober geplukt. Later volgt vergisting op RVS. De malolactische fermentatie vindt plaats in eiken vaten en vervolgens een lagering van 12 maanden op Franse barriques. Daarna blijft de wijn nog voor 12 maanden in grote Franse eikenhouten vaten voordat botteling plaatsvindt. Tenslotte volgt nog een jaar rijping op de fles.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barolo |
Wijnhuis | Paolo Scavino |
Druif | Nebbiolo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Wijnhuis Paolo Scavino is een historische wijnmakerij in de Italiaanse regio Barolo. Het werd in 1921 in Castiglione Falletto opgericht door Lorenzo Scavino en zijn zoon Paolo. Landbouw is altijd een familietraditie en passie geweest van de familie Scavino.
Nu runt Enrico Scavino samen met zijn dochters Enrica en Elisa, de 4e generatie, het familiedomein. Hij werkte al in de wijnmakerij in 1951 toen hij nog maar 10 jaar oud was. Een jonge wijnmaker die de passie en toewijding van zijn land, heeft geërfd. Door meer dan 60 jaar ervaring is zijn focus geweest op het investeren in de belangrijke cru van Nebbiolo om het unieke karakter van elk terroir te kunnen laten zien. De werkwijze van dit prachtige wijnhuis is geïnspireerd door de liefde en het respect dat ze hebben voor hun terroirs. Ook hun streven naar zuiverheid van expressie, complexiteit en elegantie voor hun wijnen is een grote inspiratiebron. Het wijnhuis werkt met de 3 lokale druiven Dolcetto, Barbera en Nebbiolo.
Wijnhuis Paolo Scavino bezit 29 hectare in het Barolo gebied, en werkt aan 20 historische Barolo crus in Castiglione Falletto, Barolo, La Morra, Novello, Serralunga d'Alba, Verduno en Roddi. De familie Scavino onderscheidt zich door de nauwgezette zorg voor de wijngaarden en hun passie voor het terroir. Ze leggen de focus op de verzorging van de wijnstokken om zo rijpe en gezonde druiven te kunnen laten groeien. Bij het maken van de wijn worden minimale interventies nagestreefd om de natuurlijke diversiteit van het terroir te behouden.
Omschrijving
Cannubi is waarschijnlijk de meest historische wijngaard van de hele Barolo-regio gelegen in het dorp(je) Barolo. Sinds 1985 worden alleen in de mooie (barolo)jaren een single vineyard wijn gemaakt. De Cannubi wijngaard van Scavino is een van de twee oudste wijngaarden geplant in 1946 op de centrale top van Cannubi heuvel. De lage opbrengst van deze wijngaard is te danken aan een speciale combinatie van natuurlijke factoren, waarvan de ouderdom van de wijnstokken een unieke kwaliteit garandeert. Hier komt de concentratie en rijkdom van deze Barolo waar de charme van Nebbiolo volledig tot uiting komt. Harmonische en zeer fijne textuur.
De Barolo Cannubi heeft een diepe robijnrode kleur en een uitgesproken boeket van zwart fruit, mineralen, rook en likeur. Stevige structuur met krachtige tannines. Opulente wijn met een complexe afdronk. Deze wijn past goed bij rood vlees (gegrild/geroosterd), lamsvlees, pelswild en kaassoorten die rijk en krachtig van smaak zijn.
De Nebbiolo druiven (dé edele druif van Italië) die zijn gebruikt voor deze heerlijke wijn worden begin oktober geplukt. Later volgt vergisting op RVS. De malolactische fermentatie vindt plaats in eiken vaten en vervolgens een lagering van 12 maanden op Franse barriques. Daarna blijft de wijn nog voor 12 maanden in grote Franse eikenhouten vaten voordat botteling plaatsvindt. Tenslotte volgt nog een jaar rijping op de fles.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Appellatie | Barolo |
Wijnhuis | Paolo Scavino |
Druif | Nebbiolo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Wijnhuis
Wijnhuis Paolo Scavino is een historische wijnmakerij in de Italiaanse regio Barolo. Het werd in 1921 in Castiglione Falletto opgericht door Lorenzo Scavino en zijn zoon Paolo. Landbouw is altijd een familietraditie en passie geweest van de familie Scavino.
Nu runt Enrico Scavino samen met zijn dochters Enrica en Elisa, de 4e generatie, het familiedomein. Hij werkte al in de wijnmakerij in 1951 toen hij nog maar 10 jaar oud was. Een jonge wijnmaker die de passie en toewijding van zijn land, heeft geërfd. Door meer dan 60 jaar ervaring is zijn focus geweest op het investeren in de belangrijke cru van Nebbiolo om het unieke karakter van elk terroir te kunnen laten zien. De werkwijze van dit prachtige wijnhuis is geïnspireerd door de liefde en het respect dat ze hebben voor hun terroirs. Ook hun streven naar zuiverheid van expressie, complexiteit en elegantie voor hun wijnen is een grote inspiratiebron. Het wijnhuis werkt met de 3 lokale druiven Dolcetto, Barbera en Nebbiolo.
Wijnhuis Paolo Scavino bezit 29 hectare in het Barolo gebied, en werkt aan 20 historische Barolo crus in Castiglione Falletto, Barolo, La Morra, Novello, Serralunga d'Alba, Verduno en Roddi. De familie Scavino onderscheidt zich door de nauwgezette zorg voor de wijngaarden en hun passie voor het terroir. Ze leggen de focus op de verzorging van de wijnstokken om zo rijpe en gezonde druiven te kunnen laten groeien. Bij het maken van de wijn worden minimale interventies nagestreefd om de natuurlijke diversiteit van het terroir te behouden.