2018 Domaine Jacques Prieur Musigny Grand Cru

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Musigny (Grand Cru) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2023 - 2048 |
Lage voorraad
Nog maar 3 over
Omschrijving
De oogst van 2018 was een recordjaar: weinig neerslag, uitzonderlijke zonneschijn, een gemiddelde temperatuur 2°C boven normaal. Dit waren omstandigheden die een grootse jaargang in heel Bourgogne zouden voortbrengen. De alcoholische fermentatie en rijping worden 100% uitgevoerd in nieuwe eikenhouten vaten, met een rijpingsperiode van 22 maanden.
De Jacques Prieur Musigny Grand Cru is een 100% Pinot Noir op een perceel van 0,76 hectare. Musigny Grand Cru is een van de beste terroirs in de Côte de Nuits. De wijngaard ligt op een breuklijn met uitzicht op de Clos Vougeot en grenst aan de Combe d'Orveau. Le Musigny heeft een zuidoostelijke zonligging en een uniek, zonnig microklimaat. De dunne, lichte bodem heeft een hoog aandeel stenen die niet alleen voor een goede drainage zorgen, maar ook overdag warmte opslaan en 's nachts weer afgeven. De druiven zijn altijd zeer rijp en produceren een fluweelzachte nectar met mooie bloemige (viooltjes) aroma's en een indrukwekkend lange nasmaak.
VINIFICATIE & VEROUDERING De druiven werden met de hand geplukt in kleine kistjes, daarna gesorteerd en volledig ontsteeld. De wijn bleef 19 dagen op de schillen in temperatuurgecontroleerde open eikenhouten vaten. Pigeage (onderdompelen van de kap) werd tweemaal per dag uitgevoerd tijdens de alcoholische fermentatie. 100% malolactische fermentatie. De wijn werd volledig gerijpt in eikenhouten vaten. Duur van vatrijping: 19 maanden
- KLEUR: Intens robijnrood met een duidelijke paarse schijn.
- NEUS: Finesse en elegantie. Etherisch, mooie bloemige tonen (viooltjes, rozenblaadjes).
- SMAAK: Smakelijk, kleine bessen, appetijtelijke toastigheid. Fijne en zijdezachte tannines. Zeer aangename drinkbaarheid in de afdronk.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Musigny (Grand Cru) |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Jacques Prieur |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2048 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Vinous rating | 95 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Vinous
(93-95)
Drinking Window
2025 - 2045
From: 2018 Burgundy: Confounded Expectations (Jan 2020)
The 2018 Musigny Grand Cru is completely de-stemmed. It has a well-defined bouquet of intense blackberry, bilberry and light floral scents, plus touches of incense and pressed iris flowers. The palate is medium-bodied with supple tannins and a fine bead of acidity, and quite firmly structured, so that it grips the mouth (though not as forcefully as the 2018 Chambertin). The spicy finish lingers in the mouth. Very fine.
- By Neal Martin on October 2019
"It was an early season," head winemaker Nadine Gublin told me, once I have navigated my way through the thick fog and omnipresent roadworks surrounding their winery in Meursault. "We did a green harvest for the Chardonnay - the first time - in order to control the yield. We began to pick on 29 August and finished on 12-13 September. We commenced with the Chardonnay and then the Pinot Noir. It was sunny, dry but the big surprise was that despite there being no rain, the vintage was generous for Chardonnay. Pinot Noir was approximately the same as in 2017 and perhaps the variety is more sensitive to conditions than Chardonnay. Vinification was simple due to the healthiness of the grapes, the good level of sugar and the good tartaric levels. This was very important. The hot weather burned the malic acid at the end of August so the tartaric was crucial. The malolactic was done by May/June 2019 after which the alcohol was between 13.5% and 13.8% and the levels of total acidity around 3.80gm/L, pH 3.40-3.50. We will begin the bottling the reds in February up until July 2020."
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Sinds de 19e eeuw gevestigd in Meursault, beschikt Domaine Jacques Prieur over een van de mooiste collecties Grands Crus en Premiers Crus die er bestaan. De 21 hectare wijngaarden (11 ha Pinot Noir en 10 ha Chardonnay) omvatten veel prestigieuze terroirs, zoals Grands Crus Montrachet, Chevalier-Montrachet, Corton-Charlemagne, Corton-Bressandes, Echézeaux, Clos Vougeot, Musigny, Chambertin en Chambertin Clos de Bèze. Dat is een derde van de Appellations Grands Crus van Bourgogne.
Veertien Premiers Crus completeren deze prachtige collectie verspreid over Côte de Beaune en Côte de Nuits. Negen grands crus, veertien premiers crus, drie crus monopoles, een ware parelketting.
Vandaag de dag staat de familie Labruyère aan het roer van dit juweel van de Bourgogne, tevens eigenaren van Château Rouget in Pomerol en Domaine Labruyère in Moulin-à-Vent. Ze werken dagelijks om dit prestigieuze erfgoed optimaal te benutten. Ze worden bijgestaan door Martin Prieur, kleinzoon van Jacques Prieur, die sinds 1990 met zijn familie op het landgoed woont en werkt. Nu verantwoordelijk, samen met Edouard Labruyère, voor de marketing van de wijnen van het Domaine, vertegenwoordigt Martin Prieur de schakel tussen verleden en heden, want niemand kent de geschiedenis van het Domaine en zijn wijngaarden zo goed als hij. Onder de leiding van Daniel Godefroy, een ervaren wijngaardbeheerder die elk perceel door en door kent, volgt het Domaine al vele jaren een "viticulture raisonnée" benadering. Het werk in de wijnmakerij en kelder wordt begeleid door de uitstekende oenoloog Nadine Gublin. Als een expert in bedachtzame en nauwkeurige interventies in het wijnmaakproces, werd zij in 1998 door de Revue du Vin de France bekroond met de titel Winemaker of the Year.
Domaine Jacques Prieur produceert witte en rode wijnen die krachtig en smaakvol zijn, boegbeelden van de grote moderne Bourgognes, en bestaat volledig uit Grands Crus en Premiers Crus (met uitzondering van Clos de Mazeray in Meursault, Monopole en emblematische Village Appellation).
De oogst van 2018 was een recordjaar: weinig neerslag, uitzonderlijke zonneschijn, een gemiddelde temperatuur 2°C boven normaal. Dit waren omstandigheden die een grootse jaargang in heel Bourgogne zouden voortbrengen. De alcoholische fermentatie en rijping worden 100% uitgevoerd in nieuwe eikenhouten vaten, met een rijpingsperiode van 22 maanden.
De Jacques Prieur Musigny Grand Cru is een 100% Pinot Noir op een perceel van 0,76 hectare. Musigny Grand Cru is een van de beste terroirs in de Côte de Nuits. De wijngaard ligt op een breuklijn met uitzicht op de Clos Vougeot en grenst aan de Combe d'Orveau. Le Musigny heeft een zuidoostelijke zonligging en een uniek, zonnig microklimaat. De dunne, lichte bodem heeft een hoog aandeel stenen die niet alleen voor een goede drainage zorgen, maar ook overdag warmte opslaan en 's nachts weer afgeven. De druiven zijn altijd zeer rijp en produceren een fluweelzachte nectar met mooie bloemige (viooltjes) aroma's en een indrukwekkend lange nasmaak.
VINIFICATIE & VEROUDERING De druiven werden met de hand geplukt in kleine kistjes, daarna gesorteerd en volledig ontsteeld. De wijn bleef 19 dagen op de schillen in temperatuurgecontroleerde open eikenhouten vaten. Pigeage (onderdompelen van de kap) werd tweemaal per dag uitgevoerd tijdens de alcoholische fermentatie. 100% malolactische fermentatie. De wijn werd volledig gerijpt in eikenhouten vaten. Duur van vatrijping: 19 maanden
- KLEUR: Intens robijnrood met een duidelijke paarse schijn.
- NEUS: Finesse en elegantie. Etherisch, mooie bloemige tonen (viooltjes, rozenblaadjes).
- SMAAK: Smakelijk, kleine bessen, appetijtelijke toastigheid. Fijne en zijdezachte tannines. Zeer aangename drinkbaarheid in de afdronk.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Musigny (Grand Cru) |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Jacques Prieur |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2048 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Vinous rating | 95 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rijk, Rond, Vol, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Vinous
(93-95)
Drinking Window
2025 - 2045
From: 2018 Burgundy: Confounded Expectations (Jan 2020)
The 2018 Musigny Grand Cru is completely de-stemmed. It has a well-defined bouquet of intense blackberry, bilberry and light floral scents, plus touches of incense and pressed iris flowers. The palate is medium-bodied with supple tannins and a fine bead of acidity, and quite firmly structured, so that it grips the mouth (though not as forcefully as the 2018 Chambertin). The spicy finish lingers in the mouth. Very fine.
- By Neal Martin on October 2019
"It was an early season," head winemaker Nadine Gublin told me, once I have navigated my way through the thick fog and omnipresent roadworks surrounding their winery in Meursault. "We did a green harvest for the Chardonnay - the first time - in order to control the yield. We began to pick on 29 August and finished on 12-13 September. We commenced with the Chardonnay and then the Pinot Noir. It was sunny, dry but the big surprise was that despite there being no rain, the vintage was generous for Chardonnay. Pinot Noir was approximately the same as in 2017 and perhaps the variety is more sensitive to conditions than Chardonnay. Vinification was simple due to the healthiness of the grapes, the good level of sugar and the good tartaric levels. This was very important. The hot weather burned the malic acid at the end of August so the tartaric was crucial. The malolactic was done by May/June 2019 after which the alcohol was between 13.5% and 13.8% and the levels of total acidity around 3.80gm/L, pH 3.40-3.50. We will begin the bottling the reds in February up until July 2020."
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Sinds de 19e eeuw gevestigd in Meursault, beschikt Domaine Jacques Prieur over een van de mooiste collecties Grands Crus en Premiers Crus die er bestaan. De 21 hectare wijngaarden (11 ha Pinot Noir en 10 ha Chardonnay) omvatten veel prestigieuze terroirs, zoals Grands Crus Montrachet, Chevalier-Montrachet, Corton-Charlemagne, Corton-Bressandes, Echézeaux, Clos Vougeot, Musigny, Chambertin en Chambertin Clos de Bèze. Dat is een derde van de Appellations Grands Crus van Bourgogne.
Veertien Premiers Crus completeren deze prachtige collectie verspreid over Côte de Beaune en Côte de Nuits. Negen grands crus, veertien premiers crus, drie crus monopoles, een ware parelketting.
Vandaag de dag staat de familie Labruyère aan het roer van dit juweel van de Bourgogne, tevens eigenaren van Château Rouget in Pomerol en Domaine Labruyère in Moulin-à-Vent. Ze werken dagelijks om dit prestigieuze erfgoed optimaal te benutten. Ze worden bijgestaan door Martin Prieur, kleinzoon van Jacques Prieur, die sinds 1990 met zijn familie op het landgoed woont en werkt. Nu verantwoordelijk, samen met Edouard Labruyère, voor de marketing van de wijnen van het Domaine, vertegenwoordigt Martin Prieur de schakel tussen verleden en heden, want niemand kent de geschiedenis van het Domaine en zijn wijngaarden zo goed als hij. Onder de leiding van Daniel Godefroy, een ervaren wijngaardbeheerder die elk perceel door en door kent, volgt het Domaine al vele jaren een "viticulture raisonnée" benadering. Het werk in de wijnmakerij en kelder wordt begeleid door de uitstekende oenoloog Nadine Gublin. Als een expert in bedachtzame en nauwkeurige interventies in het wijnmaakproces, werd zij in 1998 door de Revue du Vin de France bekroond met de titel Winemaker of the Year.
Domaine Jacques Prieur produceert witte en rode wijnen die krachtig en smaakvol zijn, boegbeelden van de grote moderne Bourgognes, en bestaat volledig uit Grands Crus en Premiers Crus (met uitzondering van Clos de Mazeray in Meursault, Monopole en emblematische Village Appellation).