2018 Clos Fourtet Saint-Émilion Premier Grand Cru Classé

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Clos Fourtet |
Jaar | 2018 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2023 - 2045 |
Lage voorraad
Nog maar 2 over
Omschrijving
Clos Fourtet is recht tegenover de grote kerk van Saint-emilion is gelegen. Het terroir bestaat uit een klei-leemgrond met veel kalk. Er wordt handmatig geoogst en zoals bij alle grote huizen vindt de eerste selectie al in de wijngaard plaats. De Clos Fourtet is een blend van 90% Merlot, 7% Cabernet Franc en 3% Cabernet Franc en heeft 16 maanden opvoeding gehad in 60% nieuwe en 40% tweede jaars frans eiken barriques
De Clos Fourtet is diep granaat-paars gekleurd, de Clos Fourtet 2018 is nog jeugdig in zijn aanvang maar met wat tijd opent het zich met tonen van bramen, pruimen en wilde bosbessen plus tonen van bosbodem, lavendel, bakkruiden en potpourri. De smaak is vol en heeft een verbazingwekkende textuur van zachte, zachte tannines en een hoop frisheid die lang en geurig eindigt met bessen/kruiden en beetje mineraliteit eindigt.
De 2018 jaargang is een van de hoogst beoordeelde vintage met 95-97 Parkerpunten.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Clos Fourtet |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 97 |
James Suckling rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
Rating
(95 - 97)
Release Price
NA
Drink Date
NA
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
23rd Apr 2019
Source
April 2019 Week 4 - Bordeaux 2018, The Wine Advocate
Deep garnet-purple colored, the 2018 Clos Fourtet is a little youthfully mute to begin. With coaxing, it opens out to notes of crushed blackberries, warm black plums and wild blueberries plus suggestions of forest floor, lavender, baking spices and potpourri. Full-bodied, the palate has an amazing texture of soft, plush tannins and oodles of freshness supporting the layer upon layer of berries and spices, finishing long and fragrant. Total time in barrel should run 16 months in 60% new and 40% one-year old barriques. The blend is 90% Merlot, 7% Cabernet Franc and 3% Cabernet Franc.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Clos Fourtet is recht tegenover de grote kerk van Saint-emilion is gelegen. Het terroir bestaat uit een klei-leemgrond met veel kalk. Er wordt handmatig geoogst en zoals bij alle grote huizen vindt de eerste selectie al in de wijngaard plaats. De Clos Fourtet is een blend van 90% Merlot, 7% Cabernet Franc en 3% Cabernet Franc en heeft 16 maanden opvoeding gehad in 60% nieuwe en 40% tweede jaars frans eiken barriques
De Clos Fourtet is diep granaat-paars gekleurd, de Clos Fourtet 2018 is nog jeugdig in zijn aanvang maar met wat tijd opent het zich met tonen van bramen, pruimen en wilde bosbessen plus tonen van bosbodem, lavendel, bakkruiden en potpourri. De smaak is vol en heeft een verbazingwekkende textuur van zachte, zachte tannines en een hoop frisheid die lang en geurig eindigt met bessen/kruiden en beetje mineraliteit eindigt.
De 2018 jaargang is een van de hoogst beoordeelde vintage met 95-97 Parkerpunten.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Emillion |
Wijnhuis | Chateau Clos Fourtet |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 97 |
James Suckling rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
Rating
(95 - 97)
Release Price
NA
Drink Date
NA
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
23rd Apr 2019
Source
April 2019 Week 4 - Bordeaux 2018, The Wine Advocate
Deep garnet-purple colored, the 2018 Clos Fourtet is a little youthfully mute to begin. With coaxing, it opens out to notes of crushed blackberries, warm black plums and wild blueberries plus suggestions of forest floor, lavender, baking spices and potpourri. Full-bodied, the palate has an amazing texture of soft, plush tannins and oodles of freshness supporting the layer upon layer of berries and spices, finishing long and fragrant. Total time in barrel should run 16 months in 60% new and 40% one-year old barriques. The blend is 90% Merlot, 7% Cabernet Franc and 3% Cabernet Franc.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen