2018 Château Margaux Pavillon Rouge

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Margaux |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | , , , Petit Verdot |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2025 - 2048 |
Op voorraad
12 items beschikbaar
Omschrijving
De Pavillon Rouge 2018 bestaat uit 30% van de oogst. De blend wordt nog steeds gedomineerd door Cabernet Sauvignon (69%). Het aandeel Merlot daalde licht (19%) vergeleken met andere jaargangen. Dit wordt gecompenseerd door een opmerkelijke toename van Petit Verdot (9%), die bijzonder fijnkorrelige tannines heeft en een minder uitgesproken aroma dan in sommige jaargangen. Cabernet Franc maakt de blend compleet (3%). Net als Château Margaux, maar in mindere mate, is Pavillon Rouge 2018 krachtig, zijdeachtig en lang, en delicaat tanninerijk. Hoewel het het hoogste niveau aan tannines heeft van alle Pavillon Rouge, is er op geen enkel moment in de proeverij de geringste zweem van wrangheid te bespeuren.
Het warmste jaar sinds het begin van de 20e eeuw; de temperaturen in 2018 lagen 3,24°F boven het nationale gemiddelde. In Margaux begon het jaar met een relatief milde winter met ondernormale temperaturen en af en toe vorst in februari, die geen invloed had op onze wijnstokken. De rest van het jaar was heet, soms erg heet, vergeleken met seizoensgemiddelden, gekenmerkt door recordtemperaturen in de laatste tien dagen van juni en de eerste tien dagen van augustus, ruim 7,2 ° F boven het 30-jarig gemiddelde. De regenval in de eerste helft van het jaar was zwaar, met bijna 60 centimeter in Margaux tussen 1 januari en 10 juli, wat de groeiomstandigheden uitdagend maakte. Elke regenachtige dag maakte een goede wijnoogst minder waarschijnlijk. Maar de droge en warme zomeromstandigheden bereikten uiteindelijk onze regio en bleven tot het einde van de oogst bestaan. De regenval was tussen half juli en eind september zeer laag, namelijk 5 centimeter. Dit regenpatroon doet denken aan 2009.
Onder deze omstandigheden kwam de knopuitbraak relatief laat tussen 4 en 10 april. De wijnstokken bloeiden tussen 25 en 28 mei en ondanks de vrij slechte omstandigheden hebben we, zelfs op de relatief gevoelige Merlot-percelen, geen slechte of mislukte vruchtzetting opgemerkt. De grootste uitdaging was de meeldauw, die dit jaar na de vruchtzetting tot iets lagere opbrengsten leidde dan gehoopt. De rode oogst vond plaats van 17 september tot 13 oktober onder ideale omstandigheden. Ook dit jaar konden we de beste tijd kiezen om onze druiven te oogsten – geen Botrytis-symptomen, mild weer, rijpingsomstandigheden voldoende verspreid tussen de vroegste Merlots en de nieuwste Cabernets – en hadden we de tijd om bij elke wijnbereiding de nodige zorg te besteden. vat. Dit jaar werden bijna honderd verschillende batches omgezet in wijn, wat onze voortdurende inspanningen voor betere en nauwkeurigere selecties aantoont.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Margaux |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Chateau Margaux |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2048 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 96 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 93
Reviewed by:
Lisa Perrotti-Brown
The 2018 Pavillon Rouge is a blend of 69% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 9% Petit Verdot and 3% Cabernet Franc, with 14.5% alcohol. Deep garnet-purple colored, it leaps from the glass with vivacious scents of chocolate-covered cherries, mulberries and blackcurrant pastilles with suggestions of bay leaves, pencil lead, tapenade and dusty soil. Medium to full-bodied, the palate has a generous amount of black fruit at the core with loads of earthy and savory accents and a soft, approachable frame, finishing long with an herbal lift. It is approachable now but should be a lot more expressive with a couple of years in bottle and drink nicely over the following 15 to 18 years or more.
“I think September made the vintage,” Managing Director Philippe Bascaules told me. “But we had to take time. Time is important for full ripeness of tannins. We started the Merlot harvest September 17 and finished on September 24. Then we waited until October 4th to begin harvesting the Cabernet. We have a lot of tannin this year. The extraction was huge in the early days. The very small berries made the extraction so easy. So, we changed the winemaking a little bit. Made it softer. We followed the maceration every day.”
The grand vin this year is off the charts incredible. Exotic, flamboyant, totally decadent—but what I particularly love is a freshness and brightness that comes not just from acidity (in fact, the acid is relatively low this year) but from bright red fruit and floral sparks in the wine that provide a seamlessness. Potentially perfect—bravo!
Published: Mar 31, 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CountryFrance
RegionBordeaux
Vintage : 2019
Score : 96
Fresh tobacco, currant and earth, opening up to forest flowers. It’s rich in tannins, but very soft and beautiful. Layered, with lots of fine fruit and a velvety texture. Blackberry and chocolate in the finish too. 27% of the crop and a blend of 76% cabernet sauvignon and 19% merlot, the rest petit verdot and cabernet franc. Delicious already, but give it at least six years of bottle age. Better after 2027.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
94
Drinking Window
2024 - 2038
From: Bordeaux 2018: Not Back in Black (Mar 2021)
The 2018 Pavillon Rouge is a powerful, brooding wine with huge fruit and equally imposing tannins. Time in the glass brings out elements of château Margaux finesse to balance things out. In 2018 the Pavillon has some lots that tend to go into the Grand Vin, but that were deemed too tannic for that wine.
- By Antonio Galloni on March 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Château Margaux is een van de beroemdste wijnhuizen ter wereld. Het is gelegen in Bordeaux nabij de stad Margaux. Château Margaux is geclassificeerd als Premier Grand Cru Classé volgens het Bordeaux-wijnclassificatiesysteem van 1855. Het landgoed omvat 82 hectare voor rode wijn en 12 hectare voor witte wijn. Op deze 94 hectare wordt 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 4% Petit Verdot en 1% Cabernet Franc verbouwd. Voor de witte wijn is 12 hectare Sauvignon blanc aangeplant. De tweede wijn van het wijnhuis heet Pavillon rouge. De witte wijn "Pavillon Blanc" wordt beschouwd als de beste witte wijn van de Médoc. Sinds 2009 produceert Château Margaux ook een derde wijn genaamd "Margaux du Château Margaux". Deze derde wijn wordt gemaakt sinds 1997, maar werd tot 2009 altijd in bulk verkocht aan andere wijnproducenten. Als een van de grootste en bekendste producenten in de Margaux produceert Chateau Margaux gemiddeld 25.000 kisten van hun Grand vin .
De Pavillon Rouge 2018 bestaat uit 30% van de oogst. De blend wordt nog steeds gedomineerd door Cabernet Sauvignon (69%). Het aandeel Merlot daalde licht (19%) vergeleken met andere jaargangen. Dit wordt gecompenseerd door een opmerkelijke toename van Petit Verdot (9%), die bijzonder fijnkorrelige tannines heeft en een minder uitgesproken aroma dan in sommige jaargangen. Cabernet Franc maakt de blend compleet (3%). Net als Château Margaux, maar in mindere mate, is Pavillon Rouge 2018 krachtig, zijdeachtig en lang, en delicaat tanninerijk. Hoewel het het hoogste niveau aan tannines heeft van alle Pavillon Rouge, is er op geen enkel moment in de proeverij de geringste zweem van wrangheid te bespeuren.
Het warmste jaar sinds het begin van de 20e eeuw; de temperaturen in 2018 lagen 3,24°F boven het nationale gemiddelde. In Margaux begon het jaar met een relatief milde winter met ondernormale temperaturen en af en toe vorst in februari, die geen invloed had op onze wijnstokken. De rest van het jaar was heet, soms erg heet, vergeleken met seizoensgemiddelden, gekenmerkt door recordtemperaturen in de laatste tien dagen van juni en de eerste tien dagen van augustus, ruim 7,2 ° F boven het 30-jarig gemiddelde. De regenval in de eerste helft van het jaar was zwaar, met bijna 60 centimeter in Margaux tussen 1 januari en 10 juli, wat de groeiomstandigheden uitdagend maakte. Elke regenachtige dag maakte een goede wijnoogst minder waarschijnlijk. Maar de droge en warme zomeromstandigheden bereikten uiteindelijk onze regio en bleven tot het einde van de oogst bestaan. De regenval was tussen half juli en eind september zeer laag, namelijk 5 centimeter. Dit regenpatroon doet denken aan 2009.
Onder deze omstandigheden kwam de knopuitbraak relatief laat tussen 4 en 10 april. De wijnstokken bloeiden tussen 25 en 28 mei en ondanks de vrij slechte omstandigheden hebben we, zelfs op de relatief gevoelige Merlot-percelen, geen slechte of mislukte vruchtzetting opgemerkt. De grootste uitdaging was de meeldauw, die dit jaar na de vruchtzetting tot iets lagere opbrengsten leidde dan gehoopt. De rode oogst vond plaats van 17 september tot 13 oktober onder ideale omstandigheden. Ook dit jaar konden we de beste tijd kiezen om onze druiven te oogsten – geen Botrytis-symptomen, mild weer, rijpingsomstandigheden voldoende verspreid tussen de vroegste Merlots en de nieuwste Cabernets – en hadden we de tijd om bij elke wijnbereiding de nodige zorg te besteden. vat. Dit jaar werden bijna honderd verschillende batches omgezet in wijn, wat onze voortdurende inspanningen voor betere en nauwkeurigere selecties aantoont.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Margaux |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Chateau Margaux |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2048 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 96 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
The Wine Advocate
RP 93
Reviewed by:
Lisa Perrotti-Brown
The 2018 Pavillon Rouge is a blend of 69% Cabernet Sauvignon, 19% Merlot, 9% Petit Verdot and 3% Cabernet Franc, with 14.5% alcohol. Deep garnet-purple colored, it leaps from the glass with vivacious scents of chocolate-covered cherries, mulberries and blackcurrant pastilles with suggestions of bay leaves, pencil lead, tapenade and dusty soil. Medium to full-bodied, the palate has a generous amount of black fruit at the core with loads of earthy and savory accents and a soft, approachable frame, finishing long with an herbal lift. It is approachable now but should be a lot more expressive with a couple of years in bottle and drink nicely over the following 15 to 18 years or more.
“I think September made the vintage,” Managing Director Philippe Bascaules told me. “But we had to take time. Time is important for full ripeness of tannins. We started the Merlot harvest September 17 and finished on September 24. Then we waited until October 4th to begin harvesting the Cabernet. We have a lot of tannin this year. The extraction was huge in the early days. The very small berries made the extraction so easy. So, we changed the winemaking a little bit. Made it softer. We followed the maceration every day.”
The grand vin this year is off the charts incredible. Exotic, flamboyant, totally decadent—but what I particularly love is a freshness and brightness that comes not just from acidity (in fact, the acid is relatively low this year) but from bright red fruit and floral sparks in the wine that provide a seamlessness. Potentially perfect—bravo!
Published: Mar 31, 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
CountryFrance
RegionBordeaux
Vintage : 2019
Score : 96
Fresh tobacco, currant and earth, opening up to forest flowers. It’s rich in tannins, but very soft and beautiful. Layered, with lots of fine fruit and a velvety texture. Blackberry and chocolate in the finish too. 27% of the crop and a blend of 76% cabernet sauvignon and 19% merlot, the rest petit verdot and cabernet franc. Delicious already, but give it at least six years of bottle age. Better after 2027.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
94
Drinking Window
2024 - 2038
From: Bordeaux 2018: Not Back in Black (Mar 2021)
The 2018 Pavillon Rouge is a powerful, brooding wine with huge fruit and equally imposing tannins. Time in the glass brings out elements of château Margaux finesse to balance things out. In 2018 the Pavillon has some lots that tend to go into the Grand Vin, but that were deemed too tannic for that wine.
- By Antonio Galloni on March 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Château Margaux is een van de beroemdste wijnhuizen ter wereld. Het is gelegen in Bordeaux nabij de stad Margaux. Château Margaux is geclassificeerd als Premier Grand Cru Classé volgens het Bordeaux-wijnclassificatiesysteem van 1855. Het landgoed omvat 82 hectare voor rode wijn en 12 hectare voor witte wijn. Op deze 94 hectare wordt 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 4% Petit Verdot en 1% Cabernet Franc verbouwd. Voor de witte wijn is 12 hectare Sauvignon blanc aangeplant. De tweede wijn van het wijnhuis heet Pavillon rouge. De witte wijn "Pavillon Blanc" wordt beschouwd als de beste witte wijn van de Médoc. Sinds 2009 produceert Château Margaux ook een derde wijn genaamd "Margaux du Château Margaux". Deze derde wijn wordt gemaakt sinds 1997, maar werd tot 2009 altijd in bulk verkocht aan andere wijnproducenten. Als een van de grootste en bekendste producenten in de Margaux produceert Chateau Margaux gemiddeld 25.000 kisten van hun Grand vin .