2017 Promontory

0,00 0,00

?

_
Neem contact met ons op voor Prijs en Beschikbaarheid
Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen
Wijnsoort Rood
Land USA
Regio Californie
Appellatie Napa Valley
Wijnhuis Promontory
Jaar 2017
Druif Cabernet Sauvignon
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14%)
Drink venster 2024 - 2056
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

PRIJS IS OP AANVRAAG - NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR PRIJS EN BESCHIKBAARHEID

De familie Harlan is sinds het einde van de jaren zeventig wijnbouwers in de Napa Valley in Californië. Hun eerste poging, Harlan Estate, heeft in de loop van bijna vier decennia een internationale maatstaf voor de kunst van de wijnbouw gevestigd. Het was in de beginjaren, in het begin van de jaren tachtig, dat H. William Harlan een andere plaats ontdekte - een geïsoleerd gebied - tijdens een wandeling langs de zuidwestelijke bergkam van Oakville. De verborgen uitgestrektheid raakte hem diep, maar bleef ongrijpbaar tot veel later, toen de familie Harlan het uiteindelijk in 2008 verwierf. De tweede generaties van zowel de familie als het wijnbouwteam kwamen in deze tijd samen om het land te verkennen en ermee te werken, ze begonnen ontdekkingen te doen van hunzelf. In de kern van dit woeste terrein vonden ze een krachtige geologische convergentie die de steile, ruige topografie van het land had gevormd en de voorwaarden had geschapen voor een geheel exotische wijnbouwomgeving. Na verloop van tijd ontdekten ze dat het dramatische landschap - net voorbij de rand van het bekende - hen langzaam zou veranderen en uiteindelijk een nieuwe onderneming zou inspireren: Promontory. Elf hectare van de oorspronkelijke wijngaard is bewaard gebleven vanwege de interessante leeftijd van deze Cabernets. Nog eens 16 hectare wordt nog per perceel herbeplant.

De Promontory wijnen mogen alleen maar worden aangeboden aan Privé-klanten en Horeca en prijs van de wijnen is op aanvraag.

Na een droge en ongewoon warme winter vond in de derde week van maart knopvorming plaats, wat een vroege start van het groeiseizoen van 2015 aangeeft. Kouder weer tijdens de bloei leidde tot een lagere vruchtzetting, wat, samen met minimale regenval in de afgelopen drie jaar, resulteerde in kleine opbrengsten. In de nazomer zorgden verschillende hittegolven voor hoge temperaturen. Deze incidenten waren bijzonder uitdagend in augustus en september, en daarom moesten de wijnstokken alle beschikbare middelen gebruiken om een regelmatig rijpingspad te behouden. De oogst begon heel vroeg - 8 september - maar het koele klimaat van het gebied temperde het waardoor men vier weken lang konden blijven oogsten. Bijna vierenvijftig oogstpassen werden voltooid, wat resulteerde in veertig verschillende vinificaties. De wijn toonde vanaf het begin vrijgevigheid en balans, met behoud van de aangeboren drive die zo typerend is voor Promontory.

De Promontory is diep granaatpaars van kleur en stuift uit het glas met opzichtige rode bessen, zwarte kersencompote en warme cassis-tonen plus hints van kaneel, rozen, niet-gerookte sigaren en geurige aarde . In de mond is deze fantastische Napa full bodied, de smaak is rijk en krachtig, met laag op laag rood en zwart fruit met veel minerale tonen. De structuur is oersterk met stevige, ruige tannines die beginnen in balans te komen met het flamboyante fruit, eindigend met veel lengte en een levendige lift. Parker schrijft in zijn beoordeling: "This is certainly among the most profound of the 2017 Napa Cabernets and for followers of this vineyard, not one to be missed"

Vineyard for 2017 Promontory

De familie Harlan is sinds het einde van de jaren zeventig wijnbouwers in de Napa Valley in Californië. Hun eerste poging, Harlan Estate, heeft in de loop van bijna vier decennia een internationale maatstaf voor de kunst van de wijnbouw gevestigd. Het was in de beginjaren, in het begin van de jaren tachtig, dat H. William Harlan een andere plaats ontdekte - een geïsoleerd gebied - tijdens een wandeling langs de zuidwestelijke bergkam van Oakville.

De verborgen uitgestrektheid raakte hem diep, maar bleef ongrijpbaar tot veel later, toen de familie Harlan het uiteindelijk in 2008 verwierf. De tweede generaties van zowel de familie als het wijnbouwteam kwamen in deze tijd samen om het land te verkennen en ermee te werken, ze begonnen ontdekkingen te doen van hunzelf. In de kern van dit woeste terrein vonden ze een krachtige geologische convergentie die de steile, ruige topografie van het land had gevormd en de voorwaarden had geschapen voor een geheel exotische wijnbouwomgeving. Na verloop van tijd ontdekten ze dat het dramatische landschap - net voorbij de rand van het bekende - hen langzaam zou veranderen en uiteindelijk een nieuwe onderneming zou inspireren: Promontory. Elf hectare van de oorspronkelijke wijngaard is bewaard gebleven vanwege de interessante leeftijd van deze Cabernets. Nog eens 16 hectare wordt nog per perceel herbeplant.

De Promontory wijnen mogen alleen maar worden aangeboden aan privé-klanten en Horeca en Prijs van de wijnen is op aanvraag.

Meer informatie
Wijnsoort Rood
Land USA
Regio Californie
Appellatie Napa Valley
Wijnhuis Promontory
Druif Cabernet Sauvignon
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2017
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2056
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 97
James Suckling rating 98
Smaakprofiel Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2017 Promontory
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

10.04.2024

2021 Venus la Universal Dido Blanc BIO

"Heerlijke wijn. Mooi puur sap. " Ernst

Bekijk product recensie