2015 Quintarelli Veneto Alzero Cabernet

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2015 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (16%) |
Drink venster | 2023 - 2045 |
Lage voorraad
Nog maar 2 over
Omschrijving
Deze wijn werd voor het eerst geproduceerd in 1983. De Cabernet Alzero 2008 is 80% Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc met 20% Merlot. Dit zijn de eerste druiven die in september worden geplukt. Na de oogst ondergaan de druiven twee of drie maanden appassimento en tot negen jaar rijping in grote eikenhouten vaten. De bij de Quintarelli Alzero gebruikte wijnbereidingsproces is inderdaad identiek aan dat van de Amarone, alleen behoudt deze wijn een meer internationale identiteit dankzij de gebruikte druivensoorten. Donkere pruimen, bramen en rozijnen vermengen zich met kruiden, teer en tabak. Hier worden jaarlijks maximaal 3000 flessen van gemaakt. Deze vintage registreert een alcoholpercentage van 16,5% en er is wederom veel textuurvezel en rijkdom om die warmte te ondersteunen en te dempen.
In de jaren voorafgaand aan 'Bepi' Giuseppe Quintarelli's dood in 2012 als gevolg van de ziekte van Parkinson was er veel verwarring over het wel en wee van dit absolute topwijnhuis. Giuseppe Quintarelli was lang ziek geweest maar zijn nabestaanden (vier dochters en een hoop kleinkinderen) zijn meer dan een jaar na zijn dood een nieuw hoofdstuk begonnen. Quintarelli's erfgenamen Francesco en Lorenzo (beide kleinzonen) voeren nu tezamen met Giampaolo (schoonzoon) het management en continueren de focus op het leveren van slechts alleen top-kwaliteit.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Wijnhuis | Quintarelli |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2015 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 16 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 96
Reviewed by:
Monica Larner
Release Price:
$350
Drink Date:
2024 - 2048
The Quintarelli Giuseppe 2012 Cabernet Alzero (packaged in a heavy glass bottle) is a stunning wine that delivers a level of cautious brawn, intensity and fruit weight that sets this wine apart within the portfolio. The blend is 40% Cabernet Franc, 40% Cabernet Sauvignon and 20% Merlot, and the grapes all undergo a few months of appassimento. I've been asked about possible perception of VA (volatile acidity) that can sometimes appear in wines made with air-dried fruit. As a much-respected Italian colleague once told me, "serve a dare spalla," ("it gives a shoulder to the wine"), and I can't help but admire the beautifully lifted and upright quality of the bouquet that appears especially radiant and buoyant in this wine. The magic, whatever it is, works.
Thank you to the fine folks at United States importer Kermit Lynch for getting these samples to me despite all sorts of global lockdowns and the ongoing shipping crisis.
Published: Dec 16, 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De verlegen en rustige man op leeftijd, Giuseppe Quintarelli, is HET referentiekader voor wijnmakers uit de Valpolicella. Geboren en getogen in Cerè, runt hij sinds 1954 het familiebedrijf wat dateert uit 1924. De laatste 10 jaar wordt hij bijgestaan door zijn neef Marco.Dit huis presenteert zeer traditioneel gemaakte wijnen, met die immer zo herkenbare, unieke handgeschreven etiketten. Zijn rode wijnen rijpen ongekend lang (6 tot 7 jaar) op vaten van Sloveens eikenhout, behalve de cuvee ‘Alzero’, die rijping op barriques ondergaat. Onze traditionele smaken en methoden moeten worden gekoesterd en niet in de vergetelheid geraken. Maar boven alles, we kunnen de natuur niet forceren. We moeten rust bewaren, geduld hebben, de juiste technieken gebruiken en een hoop passie bezitten.’ Deze woorden symboliseren de filosofie van de meest beroemde producent van de Veneto. De wijnen van Quintarelli zijn bijzonder complex en behoren zondermeer tot de grootste wijnen van heel Italië. Icoonwijnen die zonder enige vorm van marketing het geschopt hebben tot de meest gewilde wijnen ter wereld, de ultieme ‘wanna haves’ voor verzamelaars, op wijnkaarten in de beste restaurants zelfs zeldzaam, bijna mytisch qua reputatie.
In de jaren voorafgaand aan 'Bepi' Giuseppe Quintarelli's dood in 2012 als gevolg van de ziekte van Parkinson was er veel verwarring over het wel en wee van dit absolute topwijnhuis. Giuseppe Quintarelli was lang ziek geweest maar zijn nabestaanden (vier dochters en een hoop kleinkinderen) zijn meer dan een jaar na zijn dood een nieuw hoofdstuk begonnen. Quintarelli's erfgenamen Francesco en Lorenzo (beide kleinzonen) voeren nu tezamen met Giampaolo (schoonzoon) het management en continueren de focus op het leveren van slechts alleen top-kwaliteit. De 2006 Amarone is pas eind 2015 uitgebracht en behoort tot de allerbeste Amarone's die verkrijgbaar zijn.
Deze wijn werd voor het eerst geproduceerd in 1983. De Cabernet Alzero 2008 is 80% Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc met 20% Merlot. Dit zijn de eerste druiven die in september worden geplukt. Na de oogst ondergaan de druiven twee of drie maanden appassimento en tot negen jaar rijping in grote eikenhouten vaten. De bij de Quintarelli Alzero gebruikte wijnbereidingsproces is inderdaad identiek aan dat van de Amarone, alleen behoudt deze wijn een meer internationale identiteit dankzij de gebruikte druivensoorten. Donkere pruimen, bramen en rozijnen vermengen zich met kruiden, teer en tabak. Hier worden jaarlijks maximaal 3000 flessen van gemaakt. Deze vintage registreert een alcoholpercentage van 16,5% en er is wederom veel textuurvezel en rijkdom om die warmte te ondersteunen en te dempen.
In de jaren voorafgaand aan 'Bepi' Giuseppe Quintarelli's dood in 2012 als gevolg van de ziekte van Parkinson was er veel verwarring over het wel en wee van dit absolute topwijnhuis. Giuseppe Quintarelli was lang ziek geweest maar zijn nabestaanden (vier dochters en een hoop kleinkinderen) zijn meer dan een jaar na zijn dood een nieuw hoofdstuk begonnen. Quintarelli's erfgenamen Francesco en Lorenzo (beide kleinzonen) voeren nu tezamen met Giampaolo (schoonzoon) het management en continueren de focus op het leveren van slechts alleen top-kwaliteit.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor Afhalen in Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Wijnhuis | Quintarelli |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2015 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 16 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 96 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
The Wine Advocate
RP 96
Reviewed by:
Monica Larner
Release Price:
$350
Drink Date:
2024 - 2048
The Quintarelli Giuseppe 2012 Cabernet Alzero (packaged in a heavy glass bottle) is a stunning wine that delivers a level of cautious brawn, intensity and fruit weight that sets this wine apart within the portfolio. The blend is 40% Cabernet Franc, 40% Cabernet Sauvignon and 20% Merlot, and the grapes all undergo a few months of appassimento. I've been asked about possible perception of VA (volatile acidity) that can sometimes appear in wines made with air-dried fruit. As a much-respected Italian colleague once told me, "serve a dare spalla," ("it gives a shoulder to the wine"), and I can't help but admire the beautifully lifted and upright quality of the bouquet that appears especially radiant and buoyant in this wine. The magic, whatever it is, works.
Thank you to the fine folks at United States importer Kermit Lynch for getting these samples to me despite all sorts of global lockdowns and the ongoing shipping crisis.
Published: Dec 16, 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De verlegen en rustige man op leeftijd, Giuseppe Quintarelli, is HET referentiekader voor wijnmakers uit de Valpolicella. Geboren en getogen in Cerè, runt hij sinds 1954 het familiebedrijf wat dateert uit 1924. De laatste 10 jaar wordt hij bijgestaan door zijn neef Marco.Dit huis presenteert zeer traditioneel gemaakte wijnen, met die immer zo herkenbare, unieke handgeschreven etiketten. Zijn rode wijnen rijpen ongekend lang (6 tot 7 jaar) op vaten van Sloveens eikenhout, behalve de cuvee ‘Alzero’, die rijping op barriques ondergaat. Onze traditionele smaken en methoden moeten worden gekoesterd en niet in de vergetelheid geraken. Maar boven alles, we kunnen de natuur niet forceren. We moeten rust bewaren, geduld hebben, de juiste technieken gebruiken en een hoop passie bezitten.’ Deze woorden symboliseren de filosofie van de meest beroemde producent van de Veneto. De wijnen van Quintarelli zijn bijzonder complex en behoren zondermeer tot de grootste wijnen van heel Italië. Icoonwijnen die zonder enige vorm van marketing het geschopt hebben tot de meest gewilde wijnen ter wereld, de ultieme ‘wanna haves’ voor verzamelaars, op wijnkaarten in de beste restaurants zelfs zeldzaam, bijna mytisch qua reputatie.
In de jaren voorafgaand aan 'Bepi' Giuseppe Quintarelli's dood in 2012 als gevolg van de ziekte van Parkinson was er veel verwarring over het wel en wee van dit absolute topwijnhuis. Giuseppe Quintarelli was lang ziek geweest maar zijn nabestaanden (vier dochters en een hoop kleinkinderen) zijn meer dan een jaar na zijn dood een nieuw hoofdstuk begonnen. Quintarelli's erfgenamen Francesco en Lorenzo (beide kleinzonen) voeren nu tezamen met Giampaolo (schoonzoon) het management en continueren de focus op het leveren van slechts alleen top-kwaliteit. De 2006 Amarone is pas eind 2015 uitgebracht en behoort tot de allerbeste Amarone's die verkrijgbaar zijn.