2015 Bodegas Pujanza Valdepoleo Magnum

rotation

Lage voorraad

Nog maar 4 over

🚚 Bestellingen geplaatst vóór 17:00 worden vandaag verzonden

Omschrijving

chevron-down

De Finca Valdepoleo is een wijn die uit 1 wijngaard komt. Eigenaar Carlos San Pedro gelooft dat dit de wijngaard is met de meeste potentie. De wijngaard werd geplant in 1973 met Tempranillo op een hoogte van 630 meter. De Valdepoleo wordt gefermenteerd in kleine roestvrij stalen vaten waarna de wijn voor 14 maanden in Franse eiken vaten wordt opgevoed. In de neus ruiken we rijpe tonen van zwarte kersen, donkere pruimen en zwarte specerijen. De medium-bodied smaak is fraai kruidig, met een schone gebalanceerde zuurgraad. De Pujanza Finca Valdepoleo is een prachtige, moderne Rioja. De wijn heeft 92 Parkerpunten en 92 Penin punten gekregen. Drink 2018-2026.

Carlos San Pedro is de eigenaar van Bodegas Pujanza die met een haast manische aanpak bezig is met het produceren van wijnen van het hoogste niveau. Het oorspronkelijke idee van Carlos was om met Pujanza één enkele single vineyard te produceren uit  Laguardia - de hoofdstad van de Rioja. Maar gaandeweg werd duidelijk dat de terroirs van de wijngaarden uniek en verschillend zijn zodat hij van gedachten is veranderd en heeft besloten om de uniciteit van de terroirs in een aantal van zijn wijnen te blenden. De Valdepoleo is de eerste wijn die volledig single vineyard is en de verwachting is dat er in de toekomst meer wijnen gaan volgen. Carlos gebruikt geen externe gisten, en hij kiest zeer bewust om de hoeveelheid nieuwe hout laag te houden maar ook om de wijnen langer op te voeden in grote (gebruikte) barriques. Bodegas Pujanza heeft ongeveer 30 hectare wijngaarden welke allemaal dicht zijn gelegen bij fraaie Bodega. De wijngaarden liggen allemaal tussen de 600 (Cisma) en 720 meter (Norte) hoogte.

Specificaties

chevron-down
Tarief code 22042176
Wijnsoort Rood
Land Spanje
Regio Rioja
Appellatie Rioja Alavesa
Wijnhuis Bodegas Pujanza
Druif Tempranillo
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2015
Drinken vanaf 2018
Drinken tot 2026
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 1.5 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 92
James Suckling rating 95
Vinous rating 92
Smaakprofiel Droog, Fruitig, Rood fruit, Soepel
Drink momenten Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Voor alledag

Professionele Recensies

chevron-down

Parker

92

James Suckling

95

Vinous

92

Wijnhuis

chevron-down

Bodegas Pujanza ligt in het hart van de Rioja Alavesa. Het wijnhuis is gevestigd in een van de mooiste villa's uit deze regio. Een echte toplocatie in het mooiste stukje van de Rioja. Bodegas Pujanza is een van de jongste (top) Rioja huizen en is gestart in juni 2002. Het is een familiebedrijf met een lange traditie in het verbouwen van druiven en het maken van wijn in de hoofdstad van de Rioja Alavesa. De ligging in de vallei van de Ebro en de hellingen van de Sierra de Cantabria, bepaalt mede het karakter van de Pujanza wijnen.

Eigenaar Carlos San Pedro en zijn team zijn continue bezig om de prestaties van hun wijngaarden te verbeteren en met een haast manische aanpak proberen ze steeds de kwaliteit van de wijnen nog verder te verbeteren. Pujanza behoort tot de nieuwe stijl wijnmakers in de Rioja zoals Remirez de Ganuza en Tentenublo waarbij de focus ligt op absolute topkwaliteit met nadruk op het fruit. Het feit dat Penin en Parker de wijnen van dit huis zonder uitzondering ruim boven de 90 punten beoordelen (dus de absolute ere-divisie) zegt voldoende. De 4 belangrijkste wijnen zijn de Hado, de Valdepoleo (in het verleden heette deze wijn de Pujanza Pujanza) de Norte en de cult wijn de Cisma.

Carlos is een van de pioniers tesamen met Remirez de Ganuza op het gebied van moderne stijl Rioja's en heeft de luxe dat zijn wijngaarden hoog gelegen zijn waardoor er goede verschillen zijn tussen dag- en nachttemperatuur. Dit geeft de wijnen extra complexiteit en frisheid. Carlos werkt alleen met single vineyards behalve bij de Hado (hier worden de druiven gebruikt uit de norte en Valdepoleo wijngaarden). Carlos heeft al de 3 wijngaarden opgedeeld in plots (behalve de Cisma wijngaard want die is zo klein) en al deze plots worden apart gevinifieerd. Pas vlak voor het bottelen worden de diverse plots gecombineerd totdat het de gewenste smaak heeft en dan wordt dit gebottled. Dit concept is verre van economisch maar zorgt wel voor geweldige wijnen. Carlos gebruikt geen externe gisten, en hij kiest zeer bewust om de hoeveelheid nieuwe hout laag te houden maar ook om de wijnen langer op te voeden in grote (gebruikte) barriques.

Grandcruwijnen is de Nederlandse Importeur van dit vermaarde wijnhuis en levert aan zowel de consument als aan Horeca en Retail.

Bijlagen

chevron-down