2006 Champagne André Clouet Bouzy Grand Cru Le Clos

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Champagne (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2006 |
Inhoud (Alc) | 1.5 ltr (12%) |
Drink venster | 2021 - 2045 |
Omschrijving
André Clouet heeft het champagnehuis opgericht in 1741. Vandaag de dag is Jean-François Clouet verantwoordelijk voor 7 hectare wijngaarden, gelegen in de Grand Cru dorpen Bouzy en Ambonnay. Op zijn Grand Cru wijngaarden zijn voornamelijk pinot noir druivenstokken aangeplant. Al zijn champagnes rijpen tenminste 4 jaar in de ondergrondse kelders voordat ze op de markt gebracht worden. Jean- François werkt geheel natuurlijk door middel van onder andere handmatige oogst, geen irrigatie, zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen, verschillende planten en grassen tussen de wijngaarden ter bevordering van de biodiversiteit en hij gebruikt gerecyclede materialen voor verpakkingen. De fameuze cult wijn de Bouzy Grand Cru Le Clos is de wijn die hij alleen maar uitbrengt in de top jaren en ook alleen maar wanneer de wijn in perfecte staat is wat dus ook inhoudt dat een nieuwer (warmer) jaar eerder op de markt komt dan een koel jaar.
De 2006 Champagne André Clouet Bouzy Grand Cru Le Clos wordt exclusief gebotteld in magnums. Deze geweldige Grandcru Champagne is afkomstig van een mini perceel van 0,5 hectare met zeer oude wijnstokken in het historische domein. Gefermenteerd in eikenhout, is de goudkleurige Le Clos zeer puur en toch complex met geurende neus met een mooie oxidatieve toets met krijt en discrete eiken- en paddenstoelenaroma's. Heel duidelijk en precies. De smaak is dicht en gespannen, zeer fris en elegant en onthult een zeer lange en strak gestructureerde afdronk met rijkdom, zout en zuiverheid. De 2006 is gezien het wat koelere jaar later uitgebracht dan de 2008 (dat was de vorige vintage en deze wijn wordt alleen gemaakt in de topjaren). De wijn is nu nog erg jong en zal met wat veroudering nog verder verbeteren en kan tot zeker 2045 in de kelder wordt opgeslagen mocht u dat geduld hebben.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Champagne |
Appellatie | Champagne (Appellatie) |
Wijnhuis | André Clouet |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2006 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 12 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Wijnhuis
André Clouet heeft het champagnehuis opgericht in 1741. Vandaag de dag is Jean-François Clouet verantwoordelijk voor 7 hectare wijngaarden, gelegen in de Grand Cru dorpen Bouzy en Ambonnay. Op zijn Grand Cru wijngaarden zijn voornamelijk pinot noir druivenstokken aangeplant. Al zijn champagnes rijpen tenminste 4 jaar in de ondergrondse kelders voordat ze op de markt gebracht worden.
Jean- François werkt geheel natuurlijk door middel van onder andere handmatige oogst, geen irrigatie, zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen, verschillende planten en grassen tussen de wijngaarden ter bevordering van de biodiversiteit en hij gebruikt gerecyclede materialen voor verpakkingen. De fameuze cult wijn de Bouzy Grand Cru Le Clos is de wijn die hij alleen maar uitbrengt in de top jaren en ook alleen maar wanneer de wijn in perfecte staat is wat dus ook inhoudt dat een nieuwer (warmer) jaar eerder op de markt komt dan een koel jaar.