Lopez De Heredia

Lopez De Heredia
per pagina

Lopez de Heredia

Het begon allemaal in de 19e eeuw toen Franse onderhandelaren de Rioja streek bezochten om goede druiven te vinden die zij konden gebruiken voor het produceren van wijn en de stichter van het wijnhuis López de Heredia, Don Rafael López de Heredia y Landeta, nam de wijngaarden van de Fransen over. Al snel werd Rafael verliefd op het gebied en kwam erachter dat het klimaat en de grond perfect was om kwaliteit wijn te maken. Hij begon in 1877 met het maken van het wijnhuis López de Heredia in Haro. López de Heredia is een wijnhuis waarbij de eigenaren echt zorgen om hun landgoed en veel aandacht geven aan de wijngaarden en dit komt ook terug in de wijnen.

In stad van Haro is de López de Heredia Viña Tondonia het oudste wijnhuis in de stad en een van de eerste vier wijnhuizen van La Rioja. De strategische ligging van de wijngaarden, de uitzonderlijke kwaliteit van de plantages en de gebruikte rassen, die perfect worden aangevuld door een bijzondere architectuur, zorgen ervoor dat deze wijnen van een hoog niveau zijn en behoren tot de beste wijnen uit de Rioja. De wijnen zijn echte iconen van de Spaanse wijnbouw.

Het bekendste en beste wijngaard van López de Heredia heet Tondonia en deze ligt aan de bank van de rivier Ebra, waar meerdere goede wijngaarden zijn gelegen. Tondonia is zo'n 100 hectare groot en heeft zijn naam gekregen van de term voor de meander (bocht) bij de rivier Ebro waarin Tondonia zich bevindt: Tondon. Buiten Tondonia heeft Lopez de Heredia ook drie andere wijngaarden in het Rioja Alta gebied, namelijk: De Viña Cubillo, Viña Bosconia en de Viña Gravonia.