Château Malescot St Exupery

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

In 1955 verworven Paul en Roger Zuger het landgoed, toen het niet meer dan 7 hectare besloeg - vandaag bestaat het eigendom uit 28 hectare. Drie generaties van de familie Zuger hebben achtereenvolgens gewerkt om het landgoed weer op de kaart te zetten en zijn reputatie te herstellen. In 1994 nam Jean-Luc het over van zijn vader Roger, en het landgoed blijft zich van kracht tot kracht ontwikkelen.

Château Malescot St Exupéry dateert uit de 18e eeuw, met vermeldingen van wijnbouw op het landgoed al in 1616. In 1865 werd het landgoed geclassificeerd als een Derde Groei (Troisième Cru) in de Bordeaux Wine Official Classification van 1855. In de loop der jaren heeft het verschillende eigenaren gekend en diverse veranderingen ondergaan, maar het heeft altijd een reputatie behouden voor het produceren van hoogwaardige Bordeaux-wijnen.

Het landgoed heeft HVE-certificering (High Environmental Value) - wat betekent dat ze zich aan strenge wijngaardprotocollen moeten houden en voortdurend moeten werken aan meer biodiversiteit in de wijngaarden.

Château Malescot St Exupery