Château Brane-Cantenac

Château Brane-Cantenac
2020 Château Brane-Cantenac Margaux de Brane
34,95 28,88
2022 Château Brane-Cantenac Margaux Grand Cru Classé
Special Price 99,95 82,60 van 110,95
97+ Peter Parker
2020 Château Brane-Cantenac Margaux de Brane
29,95 24,75
2018 Château Brane-Cantenac Margaux Grand Cru Classé
93,95 77,64
2018 Château Brane-Cantenac Baron de Brane Margaux
57,50 47,52
per pagina

Château Brane-Cantenac - elegante wijnen uit de Bordeaux

In de wereldberoemde Bordeaux wijnstreek, in het hart van de befaamde Margaux-appellation staat Château Brane-Cantenac. Het Château straalt trots en allure uit, en het wijnhuis staat bekend om het produceren van wijnen met opmerkelijke elegantie en finesse. In de wereld van de fijne wijn is dit prachtige landgoed een waar embleem van kwaliteit en uitmuntendheid. 

Historie

De historie van dit wijnhuis voert terug naar ongeveer 250 jaar geleden waar de legende van Brane-Cantenac het verhaal is van een bloeiende relatie tussen mens en aarde, die in de loop der eeuwen steeds sterker is geworden. Dit geweldige wijndomein, dat in de 18e eeuw 'Hostein' werd genoemd, werd gekocht door de familie Gorce en produceerde lang vóór de klassificatie van 1855 één van de beroemdste wijnen van de Medoc. De 2e wijn van dit wijnhuis, de Baron de Brane, kreeg zijn naam als hommage aan de beroemde Baron Jacques-Maxime de Brane, de 'Napoléon des Vignes', die in de 19e eeuw eigenaar was van het landgoed. De voorbije 4 generaties stond de familie Lurton aan het roer. Allen zeer toegewijde eigenaars die ervoor zorgden dat de wijngaard bleef bloeien, en nog altijd wijnen van de hoogste kwaliteit produceert.Sinds 1992 heeft Henri Lurton de reis voortgezet die zijn vader en zijn voorouders begonnen. Hoewel hij een voorstander is van innovatie en nieuwe technologie, zal Henri nooit de traditionele waarden uit het oog verliezen die inherent zijn én blijven aan de identiteit van Brane. Hij is vooral trots op het unieke terroir en erkent de noodzaak om de grond, de wijnstokken en de druiven met enorm respect te behandelen, terwijl hij zorgvuldig de toekomstige koers van Brane bestuurt.

Terroir

Het verkrijgen van de best mogelijke vrucht vereist een unieke uitwisseling tussen mens en natuur, gebaseerd op een diep begrip van het land zelf, en verder ontwikkeld door eeuwenlange ervaring. Beroemd om zijn diepe, grind en mineraalrijke bodems bezit Brane-Cantenac enkele van de mooiste stukjes van Margaux. Het kasteel ligt op een illustere hoogvlakte en heeft stenige bodems die de wortels van de wijnstokken dwingen om diep in de aarde te graven voor levensonderhoud. Alle gedeeltes van de wijngaarden hebben verschillende kenmerken, waardoor ze het best geschikt zijn voor bepaalde druivensoorten. Bij Brane-Cantenac worden Cabernet Sauvignon (55%), Merlot (40%), Cabernet Franc (4,5%) en Carmenère (0,5%) druiven gekweekt. De wijngaarden worden continu micro-beheerd met één enkel doel voor ogen: het verkrijgen van druiven van de hoogste kwaliteit en het handhaven van lage opbrengsten. Herbeplantingsinspanningen in de afgelopen jaren, en een beweging richting biologische teelt, tonen de sterke toewijding aan duurzame wijnbouw door Château Brane-Cantenac.

Oogst

Vanaf half september begint een van de meest opwindende en arbeidsintensieve periodes. Waar het normaal rustig en vredig is, ontstaat er in september een golf van activiteit waar iedereen zich voorbereidt om de vruchten te verzamelen die het hele jaar door zorgvuldig zijn gekoesterd. Grondige wetenschappelijke analyse en proeven van de druiven moet plaatsvinden voordat de beslissing om te gaan oogsten wordt genomen. Plukken kan alleen plaatsvinden als elke druif de perfecte conditie heeft bereikt.

Château Brane-Cantenac wijnen online bestellen bij Grandcruwijnen

Château Brane-Cantenac wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!