Filteren

Viña EL Principal

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Viña EL Principal behoort tot de absolute top uit Zuid Amerika - Chili en dat is niet vreemd want het huis is in 1993 opgericht door partners Jorge Fontaine Aldunate, eigenaar van het landgoed El Principal, en Jean Paul Valette, Franse wijnmaker en voormalig eigenaar van het beroemde Premier Grand Cru Classé Château Pavie in Saint-Émilion. Tegenwoordig is de eigenaar de Said Sandal Family en de wijnmakerij is van de meest exclusieve en premium van Chili met slechts 4 wijnen, maar een reeks wijnen van de hoogste kwaliteit die de geest en typiciteit van Chileense terroir weergeeft. De hand, traditie en ervaring van de familie Valette van Château Pavie komt in ieder element terug en de stijl (en keuze vd druivensoort) heeft onlosmakelijke een Bordelaises St Emillion twist maar enfin dat is niet vreemd gezien de achtergrond.Het terroir van El Principal, gelegen aan de voet van de Andes-bergketen in het Andes-deel van de Maipo-vallei (D.O. Maipo Andes) was de perfecte plek voor hun project.

Er zijn veel factoren die bijdragen aan het unieke karakter van Viña El Principal wijnen maar ongetwijfeld een van de belangrijkste is het uitzonderlijke terroir. Tegenwoordig bevindt het landgoed zich in de Valle de Alto Maipo (Maipo Andes ) op de hellingen van 
De oenologie van Viña El Principal is ontwikkeld vanaf de wijngaard. Deze wijnen worden geproduceerd met druiven die uitsluitend op het terrein worden verbouwd en waar de wijngaarden permanent worden bestudeerd en geanalyseerd met betrekking tot plantfysiologie en hun relatie tot het terroir om de beste blokken te identificeren en te perfectioneren en op deze manier de hoogste hoogwaardige grondstoffen. Alle oogsten worden handmatig uitgevoerd, met gecontroleerde producties en zorgvuldige selectie van clusters, zowel op het veld als in het magazijn. Later ondergaan we een zorgvuldig proces van traditionele Bordeaux-fermentatie en veroudering in eikenhouten vaten, wat resulteert in een unieke wijn die de elegantie en identiteit van het terroir weerspiegelt.

De wijnen worden uitsluitend gemaakt met druiven die in onze eigen wijngaarden worden verbouwd, waar we volledige controle hebben over de productie, de druiven met de hand oogsten en ze eerst in de wijngaard en daarna opnieuw in de wijnmakerij selecteren. Men maakt de wijnen zorgvuldig met behulp van traditionele technieken en rijpen ze in Frans eiken. Dit resulteert in wijnen met unieke kenmerken die de elegantie en identiteit van het terroir van El Principal weerspiegelen.

De naam van het wijnbedrijf is vernoemd naar Chief Picunche Andetelmo, "El Principal", de heer van de landen die het terroir vormt, in de uitlopers van het Andesgebergte in de Maipo Andes-vallei. Zijn visionaire en vreedzame karakter leverde hem het respect op van de Spaanse veroveraars, waarmee hij een geschiedenis van openheid en uitwisseling op gang bracht die tot op de dag van vandaag voortduurt. De geest van Andetelmo leeft voort in de wijnen, die alle adel en kwaliteit van een uniek terroir uitdrukken.

De wijnmaker van Viña EL Principal is Marco Puyo. Marco is een begrip in de internationale wijnbouw. Hij is landbouwingenieur en wijnmaker, afgestudeerd aan de Pontificia Universidad Católica de Chile, heeft 29 jaar in belangrijke Chileense wijnmakerijen gewerkt, waardoor hij de verschillende "terroirs" van Chili tot in detail kent. Op internationaal niveau oogstte hij druiven in Bordeaux, Champagne en Bourgondië in Frankrijk, Napa in de Verenigde Staten en de Uco-vallei in Argentinië. Sinds december 2020 is hij Executive Consultant en Winemaker van Viña El Principal.

Viña EL Principal

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!