Filteren

Syrische wijnen online kopen? Natuurlijk bij grandcruwijnen.nl

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Syrië, ofwel de Arabische Republiek Syrië, is gelegen in Azië en heeft als hoofdstad Damascus. Syrië grenst in noorden aan Turkije, in het westen aan de Middellandse Zee. De zuidoostgrens is met Irak en ook oostelijk grenst Syrië aan Irak. Verder grenst het land zuidelijk aan Jordanië, en zuidwestelijk aan Israël en Libanon. De river Eufraat is een bekende rivier in Syrië. Andere grote steden zijn Aleppo, Homs, Hama en Latakia. De wijnbouw in Syrië stamt al uit zeer oude tijden want tijdens archeologische opgravingen werden kruiken van 7000 jaar oud gevonden met sporen van wijn. De bakermat van Syrische wijnen ligt in Libanon. Maar het wijngebied toen was veel groter, en in dezelfde tijd dat men in het huidige Libanon wijn produceerde, maakte men een paar honderd kilometer verder ook wijn, meer rond Jebel-Al-Ansariye, in de buurt van de belangrijke Fenicische stad, Ramitha.

Wijn maken in Syrië is een echte uitdaging vanwege het gebrek aan wijncultuur en -infrastructuur. Dit werd nog eens extra bemoeilijkt door het uitbreken van de oorlog in Syrië. Veelal kunnen eigenaren hun landgoed sinds het begin van het conflict niet meer bezoeken. De eigenaren van de Syrische wijnen die wij voeren, wijnhuis Bargylus, kampten naast de voor de hand liggende veiligheidsproblemen, ook nog met logistieke problemen. Het oogsten gebeurde noodgedwongen telefonisch door de druivenmonsters per taxi naar Beiroet te sturen zodat ze geproefd konden worden en daarna de oogstdata voor elk perceel konden worden bepaald. Ook het exporteren van wijnen uit Syrië is ook een buitengewoon complex proces.

Syrische wijn kopen? Bekijk ons aanbod aan Syrische wijn ✓ Per fles te bestellen ✓ 24 uurs levering ✓ Sparen voor korting

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!