2017 Bargylus Grand Vin de Syrie Rouge

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | Latakia |
Wijnhuis | |
Jaar | 2017 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2023 - 2033 |
Beschikbaar per | 14 aug. 2025 |
Op voorraad
24 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
“The Finest wine produced in the Eastern Mediterranean is...[Bargylus]...” Jancis Robinson - Hugh Johnson, World Atlas of Wine - 7th Edition - 2013
Iedereen weet ondertussen dat de bakermat van de wijn in Libanon ligt. Maar het wijngebied toen was veel groter, en in dezelfde tijd dat men in het huidige Libanon wijn produceerde, maakte men een paar honderd kilometer verder ook wijn, meer bepaald rond de Jebel-Al-Ansariye, in de buurt van de belangrijke Fenicische stad, Ramitha. Mount Bargylus domineert dit deel van het Syrische landschap, het land dat ons het alfabet en geld schonk. In Deir Thouma lag altijd een historisch en bijzonder wijndomein, onlangs terug tot leven gewekt door de Saadé familie.Het mediterrane klimaat is al sinds mensenheugnis bijzonder gunstig geweest voor wijnbouw.
Bargylus winery staat onder strenge controle van top-oeunoloog Stephane Derenoncourt, en hij werkt hier compromisloos aan een foutloos parcours, en maakt wijnen met veel precisie en diepte. Kwaliteit, het terroiur moet spreken en compromisloos. Dit is hoe Karim & Sandro Saadé hun wijnfilosofie definiëren. Deze benadering is, in tegenstelling tot veel lokale praktijken, gericht op het verhogen van de Syrische wijn tot het niveau dat het verdient.
Door de beste internationale variëteiten te gebruiken voor zowel rood (Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot) als wit (Chardonnay en Sauvignon Blanc), willen ze de uitmuntendheid van de bodem en biologische landbouw tonen en inmiddels is Bargylus zonder enige twijfel het vlaggenschip van Syrië.
De Bargylus Grand Vin de Syrie Rouge is een blend van 60% syrah en 20% Merlot en 20% cabernet sauvignon en heeft een robijnrode kleur met vleugjes violet. In de neus is de wijn eerst nog beetje schuw maar na wat walsen komen er zeer elegante en gebalanceerde tonen van zwart fruit en witte peper. In de mond is deze medium tot full bodied wijn wederom zeer gebalanceerd met een minerale frisheid, uitstekende zuurgraad en goed geïntegreerde tannines met een lange pittige kruidige afdronk.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Beschikbaar per | 14 aug. 2025 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Syrië |
Regio | Latakia |
Wijnhuis | Bargylus |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2033 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 92 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Met vrienden, Open haard |
Professionele Recensies
James Suckling
DOMAINE DE BARGYLUS SYRIA GRAND VIN DE SYRIE 2008
Score
92
A lovely wine with blueberry, flower and stone, Such finesse and beauty. Medium body, very fine tannins. Long finish. A blend of syrah, cabernet sauvignon, petit verdot and merlot. Drink now.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
90
2020 90 points, WhineEnthusiast
2019 Silver, AWC Vienna
ANDREW JEFFORD, DECANTER, JULY 2023
“The 2015 Bargylus red is a blend of 60% Syrah with 20% each of Merlot and Cabernet Sauvignon. It's dark black, almost opaque. There’s incense spice and rich black fruits; the palate, though, is dry, firm, authoritative, even brooding, with prominent acidity and firm tannins - much less meltingly rich than Bekaa wines. The intensity of this fine, still- youthful red wine is almost electrifying. There have been seven vintages since and it's impressively consistent: more treats ahead”
JANCIS ROBINSON WINE OF THE WEEK, JULY 2022
“2014 Vintage - The wine is as intense as you would expect from an emissary from the arid land of the crusades, with the fragrance of balsam and savoury spices plus a top note of some dried herbs, but it manages to remain wonderfully fresh and appetising on the finish too after intense, ripe, quite complex fruit. Eastern promise indeed! I really don’t think many people would be disappointed by what this wine has to offer. It is 14.6% alcohol but is chock-full of flavour. I gave it 17 points out of 20 and suggest a drinking window of 2019 to 2029. This is serious wine to be enjoyed with food. It’s also relatively – surprisingly? – easy to find.”
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Het landgoed Bargylus ligt in de buurt van Deir Touma, letterlijk vertaald het “klooster van Thomas”, niet ver van de archeologische overblijfselen van de kruistijd en de illustere Saladin. Typisch mediterraan van stijl, combineert Bargylus op elegante wijze kracht en verfijning. De balans tussen zoetheid, die gepaard gaat met zonnigheid en de volle rijpheid van de druiven, en zoutgehalte dat wordt geleverd met kalksteen, stelt Bargylus in staat om een sterke bodemidentiteit en een onnavolgbare smaak over te brengen.
Iedereen weet ondertussen dat de bakermat van de Syrische wijn in Libanon ligt. Maar het wijngebied toen was veel groter, en in dezelfde tijd dat men in het huidige Libanon wijn produceerde, maakte men een paar honderd kilometer verder ook wijn, meer bepaald rond de Jebel-Al-Ansariye, in de buurt van de belangrijke Fenicische stad, Ramitha. Mount Bargylus domineert dit deel van het Syrische landschap, het land dat ons het alfabet en geld schonk. In Deir Thouma lag altijd een historisch en bijzonder wijndomein, onlangs terug tot leven gewekt door de Saadé familie.Het mediterrane klimaat is al sinds mensenheugnis bijzonder gunstig geweest voor wijnbouw.
Bargylus winery staat onder strenge controle van top-oeunoloog Stephane Derenoncourt. Hij werkt hier compromisloos aan een foutloos parcours, en maakt wijnen met veel precisie en diepte. Door de beste internationale variëteiten te gebruiken voor zowel rood (Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot) als wit (Chardonnay en Sauvignon Blanc), willen ze de uitmuntendheid van de bodem en biologische landbouw tonen en inmiddels is Bargylus zonder enige twijfel het vlaggenschip van Syrie.
De berg Bargylus, die door Plinius de Oudere wordt geciteerd, tegenwoordig bekend als Jebel Al-Ansariyé, strekt zich uit van de Orontes-vallei nabij de oude stad Antiochië naar de Eleutherus-vallei in het zuiden van het oude Emesa. Gelegen in het achterland van de moderne Syrische stad Latakia en de Kanaänitische metropool Ugarit, waren de hellingen van de berg Bargylus tijdens de Grieks-Romeinse tijd rijkelijk bedekt met wijnstokken.
Wijn maken in Syrië is een echte uitdaging gezien het gebrek aan wijncultuur en -infrastructuur. De taak werd moeilijker met het uitbreken van de oorlog in Syrië. De gebroeders Saadé hebben het landgoed sinds het begin van het conflict niet kunnen bezoeken. Naast de voor de hand liggende veiligheidsproblemen, kampt Bargylus ook met een logistiek probleem: het oogsten gebeurt namelijk telefonisch door de twee broers. Druivenmonsters worden per taxi gestuurd om in Beiroet te proeven om de oogstdata voor elk perceel te bepalen. Laboratoriumtests worden buiten het land uitgevoerd en het exporteren van de wijnen is ook een buitengewoon complex proces.
Trivia
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aan“The Finest wine produced in the Eastern Mediterranean is...[Bargylus]...” Jancis Robinson - Hugh Johnson, World Atlas of Wine - 7th Edition - 2013
Iedereen weet ondertussen dat de bakermat van de wijn in Libanon ligt. Maar het wijngebied toen was veel groter, en in dezelfde tijd dat men in het huidige Libanon wijn produceerde, maakte men een paar honderd kilometer verder ook wijn, meer bepaald rond de Jebel-Al-Ansariye, in de buurt van de belangrijke Fenicische stad, Ramitha. Mount Bargylus domineert dit deel van het Syrische landschap, het land dat ons het alfabet en geld schonk. In Deir Thouma lag altijd een historisch en bijzonder wijndomein, onlangs terug tot leven gewekt door de Saadé familie.Het mediterrane klimaat is al sinds mensenheugnis bijzonder gunstig geweest voor wijnbouw.
Bargylus winery staat onder strenge controle van top-oeunoloog Stephane Derenoncourt, en hij werkt hier compromisloos aan een foutloos parcours, en maakt wijnen met veel precisie en diepte. Kwaliteit, het terroiur moet spreken en compromisloos. Dit is hoe Karim & Sandro Saadé hun wijnfilosofie definiëren. Deze benadering is, in tegenstelling tot veel lokale praktijken, gericht op het verhogen van de Syrische wijn tot het niveau dat het verdient.
Door de beste internationale variëteiten te gebruiken voor zowel rood (Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot) als wit (Chardonnay en Sauvignon Blanc), willen ze de uitmuntendheid van de bodem en biologische landbouw tonen en inmiddels is Bargylus zonder enige twijfel het vlaggenschip van Syrië.
De Bargylus Grand Vin de Syrie Rouge is een blend van 60% syrah en 20% Merlot en 20% cabernet sauvignon en heeft een robijnrode kleur met vleugjes violet. In de neus is de wijn eerst nog beetje schuw maar na wat walsen komen er zeer elegante en gebalanceerde tonen van zwart fruit en witte peper. In de mond is deze medium tot full bodied wijn wederom zeer gebalanceerd met een minerale frisheid, uitstekende zuurgraad en goed geïntegreerde tannines met een lange pittige kruidige afdronk.
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Beschikbaar per | 14 aug. 2025 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Syrië |
Regio | Latakia |
Wijnhuis | Bargylus |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2033 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 92 |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Met vrienden, Open haard |
James Suckling
DOMAINE DE BARGYLUS SYRIA GRAND VIN DE SYRIE 2008
Score
92
A lovely wine with blueberry, flower and stone, Such finesse and beauty. Medium body, very fine tannins. Long finish. A blend of syrah, cabernet sauvignon, petit verdot and merlot. Drink now.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
90
2020 90 points, WhineEnthusiast
2019 Silver, AWC Vienna
ANDREW JEFFORD, DECANTER, JULY 2023
“The 2015 Bargylus red is a blend of 60% Syrah with 20% each of Merlot and Cabernet Sauvignon. It's dark black, almost opaque. There’s incense spice and rich black fruits; the palate, though, is dry, firm, authoritative, even brooding, with prominent acidity and firm tannins - much less meltingly rich than Bekaa wines. The intensity of this fine, still- youthful red wine is almost electrifying. There have been seven vintages since and it's impressively consistent: more treats ahead”
JANCIS ROBINSON WINE OF THE WEEK, JULY 2022
“2014 Vintage - The wine is as intense as you would expect from an emissary from the arid land of the crusades, with the fragrance of balsam and savoury spices plus a top note of some dried herbs, but it manages to remain wonderfully fresh and appetising on the finish too after intense, ripe, quite complex fruit. Eastern promise indeed! I really don’t think many people would be disappointed by what this wine has to offer. It is 14.6% alcohol but is chock-full of flavour. I gave it 17 points out of 20 and suggest a drinking window of 2019 to 2029. This is serious wine to be enjoyed with food. It’s also relatively – surprisingly? – easy to find.”
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Het landgoed Bargylus ligt in de buurt van Deir Touma, letterlijk vertaald het “klooster van Thomas”, niet ver van de archeologische overblijfselen van de kruistijd en de illustere Saladin. Typisch mediterraan van stijl, combineert Bargylus op elegante wijze kracht en verfijning. De balans tussen zoetheid, die gepaard gaat met zonnigheid en de volle rijpheid van de druiven, en zoutgehalte dat wordt geleverd met kalksteen, stelt Bargylus in staat om een sterke bodemidentiteit en een onnavolgbare smaak over te brengen.
Iedereen weet ondertussen dat de bakermat van de Syrische wijn in Libanon ligt. Maar het wijngebied toen was veel groter, en in dezelfde tijd dat men in het huidige Libanon wijn produceerde, maakte men een paar honderd kilometer verder ook wijn, meer bepaald rond de Jebel-Al-Ansariye, in de buurt van de belangrijke Fenicische stad, Ramitha. Mount Bargylus domineert dit deel van het Syrische landschap, het land dat ons het alfabet en geld schonk. In Deir Thouma lag altijd een historisch en bijzonder wijndomein, onlangs terug tot leven gewekt door de Saadé familie.Het mediterrane klimaat is al sinds mensenheugnis bijzonder gunstig geweest voor wijnbouw.
Bargylus winery staat onder strenge controle van top-oeunoloog Stephane Derenoncourt. Hij werkt hier compromisloos aan een foutloos parcours, en maakt wijnen met veel precisie en diepte. Door de beste internationale variëteiten te gebruiken voor zowel rood (Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot) als wit (Chardonnay en Sauvignon Blanc), willen ze de uitmuntendheid van de bodem en biologische landbouw tonen en inmiddels is Bargylus zonder enige twijfel het vlaggenschip van Syrie.
De berg Bargylus, die door Plinius de Oudere wordt geciteerd, tegenwoordig bekend als Jebel Al-Ansariyé, strekt zich uit van de Orontes-vallei nabij de oude stad Antiochië naar de Eleutherus-vallei in het zuiden van het oude Emesa. Gelegen in het achterland van de moderne Syrische stad Latakia en de Kanaänitische metropool Ugarit, waren de hellingen van de berg Bargylus tijdens de Grieks-Romeinse tijd rijkelijk bedekt met wijnstokken.
Wijn maken in Syrië is een echte uitdaging gezien het gebrek aan wijncultuur en -infrastructuur. De taak werd moeilijker met het uitbreken van de oorlog in Syrië. De gebroeders Saadé hebben het landgoed sinds het begin van het conflict niet kunnen bezoeken. Naast de voor de hand liggende veiligheidsproblemen, kampt Bargylus ook met een logistiek probleem: het oogsten gebeurt namelijk telefonisch door de twee broers. Druivenmonsters worden per taxi gestuurd om in Beiroet te proeven om de oogstdata voor elk perceel te bepalen. Laboratoriumtests worden buiten het land uitgevoerd en het exporteren van de wijnen is ook een buitengewoon complex proces.
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aan