Filteren

Lacrima

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De Lacrima druif is een blauwe druif uit Italie. Dit druivenras is vrij zeldzaam en onbekend. Zover bekend groeit deze druif alleen rond het plaatsje Morro ´Alba in de regio Marche. De Lacrima druif zorg voor aromatische, bloemige, rode wijnen waarin duidelijk de geuren van viooltjes, aardbeien en frambozen herkenbaar zijn. De wijnen zijn donkerrood met licht paarse nuances. De wijnen zijn doorgaans fris en fleurig, hebben een rijke afdronk en worden jong gedronken. Zo'n 30 jaar geleden was de Lacrima bijna uitgestorven maar inmiddels is hij aan een bescheiden comeback bezig.

Leuk weetje: de naam lacrima betekent traan. Als de druif rijp is begint deze namelijk te “tranen”. Bijzonder is de tweede fermentatie die de wijn soms ondergaat door de toevoeging van een percentage most van aan de wijnstok gedroogde druiven (passito).

Wijn van de Lacrima druif is breed inzetbaar bij verschillende pasta gerechten, met vlees en gevogelte. Natuurlijk ook heerlijk om als stand-alone van te genieten. 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!