Filteren

Emilia-Romagna

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 10

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Emilia-Romagna wordt wel ‘de buik van Italië’ genoemd. De steden Parma, Modena en Bologna staan bekend om hun culinaire specialiteiten, zoals de Parmaham, Parmezaanse kaas, Mortadella di Bologna en Zampone di Modena. Veel pasta en salami komt uit deze streek. Modena is het centrum van de Aceto Balsamico (Balsamico-azijn). De zware plattelandskeuken van Bologna is beroemd om haar gerechten, waaronder de pasta Bolognese. 

Geschiedenis Emilia-Romagna

Emilia-Romagna is een samensmelting van twee historische regio's. Emilia, gelegen in het westen, ontleent zijn naam aan de belangrijkste weg in dit gebied: de Via Emilia, vernoemd naar de Romeinse consul Marcus Emilius, die deze weg aanlegde als verbinding tussen Rome en Noord-Italië. Aan de oostzijde, Romagna, verwijst naar het Oost-Romeinse Rijk, waarbij Ravenna de noordelijke grens van dat rijk markeerde.

Wijnen van Emilia-Romagna

Emilia-Romagna is een belangrijke wijnprovincie en is zelfs een aparte wijnzone. De wijnen van Emilia-Romagna, gelegen in Noord-Italië, zijn gevarieerd en bekend om hun uitstekende kwaliteit. De regio is beroemd om zijn Lambrusco, een sprankelende rode wijn, en Sangiovese, een druivensoort die wordt gebruikt voor zowel rode als witte wijnen. Daarnaast produceert Emilia-Romagna heerlijke witte wijnen, waaronder Albana en Pignoletto, evenals diverse dessertwijnen zoals Albana Passito en Romagna Albana Vin Santo. De wijnen van Emilia-Romagna weerspiegelen de rijke culinaire tradities van de regio en zijn een perfecte aanvulling op de lokale keuken. 

Gebied Emilia-Romagna

Emilia-Romagna is een zeer vruchtbare vlakte die als een driehoek tussen de Po, de Adriatische Zee en de Apennijnen ligt. De streek heeft een eigen microklimaat: de wijngaarden op de heuvels liggen op het noordoosten, waardoor ze geen klimaatinvloed vanuit het zuiden hebben. Wel is er een sterke invloed van de noordelijke winden die over het vlakke land komen. Vooral in het voorjaar en in de winter is het er vaak koud en mistig. Door deze weersinvloeden kunnen er nooit zware alcoholrijke wijnen ontstaan, maar wel frisse, lichte wijnen. Heel anders dus dan in Piemonte, waar zware wijnen worden gemaakt.

Emilia-Romagna

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!