Filteren

Daniel-Etienne Defaix

Met roots die bijna even diep zijn als deze van Chablis zelf, een domein dat al 4 eeuwen wordt doorgegeven van vader op zoon, veelal oude wijngaarden die bijna allemaal 1er – of Grand Cru status dragen en hoofdzakelijk zuid-oost georiënteerd, zijn alle facetten voorhanden om grote wijnen te maken. Wat dit domein echter zo uniek maakt is niet enkel het feit dat er geen hout wordt gebruikt tijdens het productieproces, maar vooral het feit dat hun topwijnen op de markt worden gebracht als ze volgens hen klaar zijn om te drinken en dat kan soms wel 10 jaar duren.

Daniel-Etienne Defaix is eigenaar van een van de oudste landgoederen in Chablis. Sinds 4 eeuwen is de familie Defaix wijnmakers van vader op zoon. Het familielandgoed is gelegen op de oudste terroirs van Chablis, waar monniken op Pontigny duizend jaar geleden een selectie maakten om de Chablis Appelation te creëren. Daniel-Etienne DEFAIX zet de seculiere en familiale traditie voort. Het werk aan de wijnstokken blijft traditioneel omdat een schone en gezonde wijngaard ee goede kwaliteit druiven en dus wijnen geeft. Het domein is 28 hectare groot, beplant met Chardonnay op een typische bodem genaamd "kimmeridgien" (Jurassique supérieur, een marne argilo-calcaire met veel oesters die erin versteend zijn).

De bevoorrechte expositie van de monniken van Pontigny was en is nog steeds een heuvel met een hoge helling op het zuidoosten. Een voordeel voor Chablis welke vaak kampt met vorst in de lente en deze bevoorrechte plek vangt als eerste zonnestralen op en dus veel minder oogstverliezen. De unieke stijl in Chablis bestaat uit veel geheimen en attenties van dit eeuwenoude domein en Daniel-Etienne Defaix is de onbetwiste master in 'long-aged-chablis' Er is geen haast en men gelooft er heilig in dat de wijnen moeten rijpen en dit getuigen ook dat ze hun Premier Cru's pas na 6-8 jaar vrijgegeven maar we hebben hier zelf uitvoeringen gedronken van 30 jaar en ouder en deze waren nog meer dan fantastisch.

Daniel-Etienne Defaix produceert met respect voor de familietraditie:

- 2 cuvées Chablis: Vieilles et Très Vieilles Vignes.
- 3 Chablis Premier Cru : Les Lys, Vaillon en Côte de Léchet.
- 2 Chablis Grand Cru : Blanchot en Grenouilles.
- 1 Bourgondische Rouge.

Daniel-Etienne Defaix

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!