Filteren

Can Blau

Als het eigeel van een ei de Priorat voorstelt dan is het eiwit de Denominacion de Origin ‘Montsant’ en deze zit als het ware in hoefijzervorm rond de befaamde Priorat regio. Sinds enkele jaren bezit de ondernemende Gil familie ( fameus met hun Clio, Silver en Blue Label en natuurlijk de iconische El Nido) hier het fraaie wijngoed Can Blau. De 35-jaar oude wijngaarden zijn aangeplant met de typische autochtone druivensoorten: Mazuela, Syrah en Garnacha. De wijnen krijgen unaniem zeer hoge beoordelingen van de international wijn journalisten.

Can Blau heeft de typische scharlakenrode kleur van de rode wijnen uit de regio Priorat, waar de oorsprongsbenaming van Montsant ligt. De Can Blau-wijnen worden gemaakt van de typische Montasant/Priorat druiven komende van verschillende terroirs en dit alles tesamen geeft de uniciteit van de wijnen van Can Blau. De tanninerijke Cariñena-druif wordt geoogst uit de valleien van de kleigronden. Op de steile kalksteenhellingen groeien de smakelijke Syrah-druiven. De Garnacha-druif ontspruit uit oude en donkere leisteen van de Priorat. De allure die ontstaat door de combinatie van deze drie rassen in verschillende verhoudingen leidt tot de rode wijnen van Cellers Can Blau.

Over Juan Gil Family Estates

Tot de Juan Gil Family Estates behoren:

  • Juan Gil
  • Shaya
  • Can Blau
  • Tridente
  • Atalaya
  • Morca
  • Ateca
  • El Nido
  • Lagar Da Condesa
  • Llicorella Vins

 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!