Filteren

Bargylus

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Het landgoed Bargylus ligt in de buurt van Deir Touma, letterlijk vertaald het “klooster van Thomas”, niet ver van de archeologische overblijfselen van de kruistijd en de illustere Saladin. Typisch mediterraan van stijl, combineert Bargylus op elegante wijze kracht en verfijning. De balans tussen zoetheid, die gepaard gaat met zonnigheid en de volle rijpheid van de druiven, en zoutgehalte dat wordt geleverd met kalksteen, stelt Bargylus in staat om een ​​sterke bodemidentiteit en een onnavolgbare smaak over te brengen.

Iedereen weet ondertussen dat de bakermat van de Syrische wijn in Libanon ligt. Maar het wijngebied toen was veel groter, en in dezelfde tijd dat men in het huidige Libanon wijn produceerde, maakte men een paar honderd kilometer verder ook wijn, meer bepaald rond de Jebel-Al-Ansariye, in de buurt van de belangrijke Fenicische stad, Ramitha. Mount Bargylus domineert dit deel van het Syrische landschap, het land dat ons het alfabet en geld schonk. In Deir Thouma lag altijd een historisch en bijzonder wijndomein, onlangs terug tot leven gewekt door de Saadé familie.Het mediterrane klimaat is al sinds mensenheugnis bijzonder gunstig geweest voor wijnbouw.

Bargylus winery staat onder strenge controle van top-oeunoloog Stephane Derenoncourt. Hij werkt hier compromisloos aan een foutloos parcours, en maakt wijnen met veel precisie en diepte. Door de beste internationale variëteiten te gebruiken voor zowel rood (Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot) als wit (Chardonnay en Sauvignon Blanc), willen ze de uitmuntendheid van de bodem en biologische landbouw tonen en inmiddels is Bargylus zonder enige twijfel het vlaggenschip van Syrie.
De berg Bargylus, die door Plinius de Oudere wordt geciteerd, tegenwoordig bekend als Jebel Al-Ansariyé, strekt zich uit van de Orontes-vallei nabij de oude stad Antiochië naar de Eleutherus-vallei in het zuiden van het oude Emesa. Gelegen in het achterland van de moderne Syrische stad Latakia en de Kanaänitische metropool Ugarit, waren de hellingen van de berg Bargylus tijdens de Grieks-Romeinse tijd rijkelijk bedekt met wijnstokken.

Wijn maken in Syrië is een echte uitdaging gezien het gebrek aan wijncultuur en -infrastructuur. De taak werd moeilijker met het uitbreken van de oorlog in Syrië. De gebroeders Saadé hebben het landgoed sinds het begin van het conflict niet kunnen bezoeken. Naast de voor de hand liggende veiligheidsproblemen, kampt Bargylus ook met een logistiek probleem: het oogsten gebeurt namelijk telefonisch door de twee broers. Druivenmonsters worden per taxi gestuurd om in Beiroet te proeven om de oogstdata voor elk perceel te bepalen. Laboratoriumtests worden buiten het land uitgevoerd en het exporteren van de wijnen is ook een buitengewoon complex proces.

Bargylus

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!