Quinta do Portal Fine White Port

Wijnsoort | Port |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (19%) |
- Koop 3 voor 14,50 11,98 en bespaar 6%
Op voorraad
6 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Tussen alle rode port, van heel jeugdig tot heel gerijpt, is de witte port een buitenbeentje, een type port dat er altijd een beetje bij lijkt te hangen. Toch blijft het port, al is er bij het maken meer gebruik gemaakt van oxidatie, waarbij de wijn gedurende zijn rijping wordt blootgesteld aan de lucht, omdat het vat niet helemaal wordt bijgevuld. Dat levert een interessante, krachtige en zoete witte wijn op die wel iets weg heeft van een madera, met een geur die doet denken aan noten, die zelfs even wat sherry-achtigs heeft. Door zijn lichtzoete karakter is het een type wijn dat perfect geschikt is als aperitief. Door hem te combineren met wat tonic (1/3 Portal Fine White Port + 2/3 Tonic + 1 schijfje citroen + een paar blokjes ijs) wordt het een heerlijke longdrink.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres. Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen
1. Paté van eendenlever met brioche en vijgencompote
De zoetigheid van de port sluit aan bij de vijgen, terwijl het romige karakter van de paté harmonieert met de zachte structuur van de wijn. De brioche zorgt voor een licht geroosterd contrast.
2. Geitenkaas met honing, walnoten en een krokant toastje
De frisheid van de port snijdt mooi door het romige van de kaas, terwijl honing en noten de gedroogde vruchtenaroma’s in de wijn accentueren.
3. Kipsaté met pindasaus en limoen
De zoete, hartige saus vormt een speels contrast met de frisse zuren van de port. De limoen versterkt het citruskarakter en houdt het gerecht in balans.
4. Gamba’s met knoflook, chili en koriander
De pittigheid en kruidigheid van de gamba’s worden verzacht door het ronde mondgevoel van de port. Tegelijkertijd geven de frisse zuren genoeg structuur voor een levendige combinatie.
5. Gebrande prei met hazelnoten, sinaasappelrasp en beurre blanc
De licht geroosterde tonen in het gerecht passen bij de oxidatieve aroma’s van de port. Sinaasappelrasp en beurre blanc versterken de citrus- en notentoetsen in het glas.
6. Rillette van konijn met abrikozen en grove mosterd op toast
De licht zoete abrikozen brengen de fruitigheid van de port naar voren, terwijl de mosterd het geheel opfrist. De structuur van het konijn sluit aan bij de volheid van de wijn.
Â
Specificaties
Verpakking opmerking | Doos |
---|---|
Wijnsoort | Port |
Land | Portugal |
Regio | Douro |
Wijnhuis | Quinta do Portal |
Druif | Blend Rood |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Alcohol % | 19 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Ja |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Wijnhuis
Quinta do Portal is een familiebedrijf, op het moment zijn ze de vijfde generatie van de familie Mansilha die wijnen produceert in de vallei van de rivier de Pinhão. Het landgoed van Quinta do Portal bevat 104 hectare aan wijngaarden met hoogtes variërend van 190 tot 600 meter en hierdoor verschillende zonneblootstelling, wat er voor zorgt dat ze een diversiteit aan kwaliteitsdruiven kunnen leveren om prachtige wijnen te creëren.
Quinta do Portal port
Quinta do Portal is een gerenommeerde wijnmakerij in de Douro-vallei van Portugal, vooral bekend om zijn heerlijke Portwijnen, De familile produceert al Portwijn in de vallei van Pinhão sinds 1881. De heerlijke portwijnen van Quinta do Portal worden gewaardeerd om hun uitstekende smaak en vakmanschap. In de wijngaarden en kelders van Quinta do Portal wordt een uiterst natuurlijke en duurzame benadering gehanteerd. In de wijnkelder wordt gebruikgemaakt van zwaartekracht in plaats van pompen voor het persen en de vinificatie. Deze toewijding en zorg resulteren in de creatie van prachtige Portwijnen.
Tussen alle rode port, van heel jeugdig tot heel gerijpt, is de witte port een buitenbeentje, een type port dat er altijd een beetje bij lijkt te hangen. Toch blijft het port, al is er bij het maken meer gebruik gemaakt van oxidatie, waarbij de wijn gedurende zijn rijping wordt blootgesteld aan de lucht, omdat het vat niet helemaal wordt bijgevuld. Dat levert een interessante, krachtige en zoete witte wijn op die wel iets weg heeft van een madera, met een geur die doet denken aan noten, die zelfs even wat sherry-achtigs heeft. Door zijn lichtzoete karakter is het een type wijn dat perfect geschikt is als aperitief. Door hem te combineren met wat tonic (1/3 Portal Fine White Port + 2/3 Tonic + 1 schijfje citroen + een paar blokjes ijs) wordt het een heerlijke longdrink.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres. Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen
1. Paté van eendenlever met brioche en vijgencompote
De zoetigheid van de port sluit aan bij de vijgen, terwijl het romige karakter van de paté harmonieert met de zachte structuur van de wijn. De brioche zorgt voor een licht geroosterd contrast.
2. Geitenkaas met honing, walnoten en een krokant toastje
De frisheid van de port snijdt mooi door het romige van de kaas, terwijl honing en noten de gedroogde vruchtenaroma’s in de wijn accentueren.
3. Kipsaté met pindasaus en limoen
De zoete, hartige saus vormt een speels contrast met de frisse zuren van de port. De limoen versterkt het citruskarakter en houdt het gerecht in balans.
4. Gamba’s met knoflook, chili en koriander
De pittigheid en kruidigheid van de gamba’s worden verzacht door het ronde mondgevoel van de port. Tegelijkertijd geven de frisse zuren genoeg structuur voor een levendige combinatie.
5. Gebrande prei met hazelnoten, sinaasappelrasp en beurre blanc
De licht geroosterde tonen in het gerecht passen bij de oxidatieve aroma’s van de port. Sinaasappelrasp en beurre blanc versterken de citrus- en notentoetsen in het glas.
6. Rillette van konijn met abrikozen en grove mosterd op toast
De licht zoete abrikozen brengen de fruitigheid van de port naar voren, terwijl de mosterd het geheel opfrist. De structuur van het konijn sluit aan bij de volheid van de wijn.
Â
Verpakking opmerking | Doos |
---|---|
Wijnsoort | Port |
Land | Portugal |
Regio | Douro |
Wijnhuis | Quinta do Portal |
Druif | Blend Rood |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Alcohol % | 19 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Ja |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Quinta do Portal is een familiebedrijf, op het moment zijn ze de vijfde generatie van de familie Mansilha die wijnen produceert in de vallei van de rivier de Pinhão. Het landgoed van Quinta do Portal bevat 104 hectare aan wijngaarden met hoogtes variërend van 190 tot 600 meter en hierdoor verschillende zonneblootstelling, wat er voor zorgt dat ze een diversiteit aan kwaliteitsdruiven kunnen leveren om prachtige wijnen te creëren.
Quinta do Portal port
Quinta do Portal is een gerenommeerde wijnmakerij in de Douro-vallei van Portugal, vooral bekend om zijn heerlijke Portwijnen, De familile produceert al Portwijn in de vallei van Pinhão sinds 1881. De heerlijke portwijnen van Quinta do Portal worden gewaardeerd om hun uitstekende smaak en vakmanschap. In de wijngaarden en kelders van Quinta do Portal wordt een uiterst natuurlijke en duurzame benadering gehanteerd. In de wijnkelder wordt gebruikgemaakt van zwaartekracht in plaats van pompen voor het persen en de vinificatie. Deze toewijding en zorg resulteren in de creatie van prachtige Portwijnen.