Quinta do Noval 10 Years Old Tawny Port

Wijnsoort | Port |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (19%) |
Drink venster | 2016 - |
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
Deze 10 Years Old Tawny Port van Quinta do Noval is met haar tanende rode kleur een echte kwaliteitsport! De mooie kleur ontstaat door de 10 jaar durende rijping op houten vaten. Voor deze port gebruikte men diverse inheemse druivensoorten zoals touriga nacional, touriga francesca, tinta barroca die met de voeten zijn getreden. Fermentatie vond plaats in grote traditionele stenen fermentatievaten.
De geur van deze 10 Years Old Tawny Port biedt nuances van gedroogde pruimen en rozijnen en heeft een aangename houttoon. De smaakbeleving is fluwelig zacht en beklijvend te noemen met tonen van rijp fruit, rozijnen, humus, cacao, leer en tabak. Deze fantastische port it is een meesterwerk van de keldermeester van Noval. Een erg goede port, kwaliteit uit Portugal, vandaar ook de terechte Parker waardering van 91 punten.
Port is in alle opzichten een bijzondere wijn. De bereidingswijze is absoluut uniek. De gisting van de druiven duurt slechts tot het moment dat er voor de smaak voldoende onvergiste suiker overblijft. Dan voegt men wijnalcohol toe tot een gehalte van omstreeks 20 graden. De gisting stopt abrupt, de jonge portwijn is geboren. Het is bij port net zoals bijvoorbeeld bij Bordeauxwijn; er zijn eenvoudige basiswijnen en er zijn “Grands Crus”. Het porthuis Quinta do Noval is zo’n Grand Cru aan de rivieren Douro en Pinhão waar de bodemsoort bestaat uit leisteen en graniet.
Uitstekend voor veel genietmomenten: geweldig bij chocola, amandelen, walnoten en mooie rijke kazen. Koel te serveren. Heerlijk bij oude kazen.
Specificaties
Wijnsoort | Port |
---|---|
Land | Portugal |
Regio | Douro |
Wijnhuis | Quinta do Noval |
Druif | Blend Rood |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Drinken vanaf | 2016 |
Alcohol % | 19 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Ja |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Professionele Recensies
Parker
Rating:
91
Price ($)
$33
Drink Date
2016 - 2040
Reviewed by
Mark Squires
Issue Date
30th Dec 2016
Source
228, The Wine Advocate
The NV 10 Year Old Tawny was bottled in 2016 with a bar-top cork and 106 grams per liter of residual sugar. Medium in body--well, it's a 10, not a 40--this has fine freshness and perfect balance. The juicy, delicious finish is irresistible and has more intensity of flavor than most 10 Year Olds. Although I tend to look first for freshness in this category, it is also nice to find some complexity and intensity of flavor, too, as here. This is nicely done. This showed way better at 58 degrees Fahrenheit than it did at 70.
The last time I saw Noval's age-indicated tawnies, I was very impressed. Nothing has changed my mind. These are among my favorites—concentrated, classic and focused. The longer they sit in barrel, the longer they can be held, but wines with bar-top corks are not meant to be held, so dive in. They certainly don't need to be aged. Remember also: no aged tawny should be drunk anywhere near room temperature. Take it out of the fridge and let it warm in the glass. Try it at different places. See what you like best. Most would suggest that 58-62 degrees Fahrenheit will be the sweet spot, depending on the wine and your taste. Finally, the others are pretty fine, too. For a young Colheita, that 2003 has a lot of pop and concentration.
Importer Information:
VINTUS
42 Memorial Plaza, Suite 210, Pleasantville, NY 10570
(914) 769-3000
+1 (805) 207-5291
(914) 769-7112
[email protected]
www.vintuswines.com
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Quinta do Noval is gelegen in het noorden van Portugal en bevindt zich in de Douro Vallei. Door de nog ongerepte natuur een adembenemend gebied. Vlakbij de rivier de Douro liggen de wijngaarden op steile hellingen. Al vanaf begin 1700 produceert Quinta do Noval port van opvallend goede kwaliteit. Het port- en wijnhuis heeft een grote kelder die is uitgehakt in de bergen waar ook de wijngaarden zijn. In deze kelder wordt de port op vat gerijpt. De port wordt tevens vanuit deze regio gebotteld en verzonden. Onder de bezielende leiding van de huidige eigenaar,Christian Seely werd een aantal jaren geleden flink geïnvesteerd in een nieuwe wijnmakerij en een intensief programma voor het herplanten van de wijnstokken. Hierdoor konden nieuwe ontwikkelingen worden gecombineerd met de oude tradities die Noval groot hebben gemaakt. Quinta do Noval is zeer bekend vanwege de Nacional Vintage port wat de meest zeldzame en meest gewilde port ter wereld is. Alleen de allerbeste druiven van uitsluitend de allerbeste wijnjaren worden hierin verwerkt. De druiven worden zelfs nog met de blote voeten getreden door een groep mensen op het ritme van muziek, in grote gistingsbakken, de lagares. Uiteraard zijn de andere portwijnen ook van excellente kwaliteit en dus ook het etiket Quinta do Noval meer dan waardig. Sinds 2004 wordt er ook een aantal uitstekende rode wijnen geproduceerd.
Deze 10 Years Old Tawny Port van Quinta do Noval is met haar tanende rode kleur een echte kwaliteitsport! De mooie kleur ontstaat door de 10 jaar durende rijping op houten vaten. Voor deze port gebruikte men diverse inheemse druivensoorten zoals touriga nacional, touriga francesca, tinta barroca die met de voeten zijn getreden. Fermentatie vond plaats in grote traditionele stenen fermentatievaten.
De geur van deze 10 Years Old Tawny Port biedt nuances van gedroogde pruimen en rozijnen en heeft een aangename houttoon. De smaakbeleving is fluwelig zacht en beklijvend te noemen met tonen van rijp fruit, rozijnen, humus, cacao, leer en tabak. Deze fantastische port it is een meesterwerk van de keldermeester van Noval. Een erg goede port, kwaliteit uit Portugal, vandaar ook de terechte Parker waardering van 91 punten.
Port is in alle opzichten een bijzondere wijn. De bereidingswijze is absoluut uniek. De gisting van de druiven duurt slechts tot het moment dat er voor de smaak voldoende onvergiste suiker overblijft. Dan voegt men wijnalcohol toe tot een gehalte van omstreeks 20 graden. De gisting stopt abrupt, de jonge portwijn is geboren. Het is bij port net zoals bijvoorbeeld bij Bordeauxwijn; er zijn eenvoudige basiswijnen en er zijn “Grands Crus”. Het porthuis Quinta do Noval is zo’n Grand Cru aan de rivieren Douro en Pinhão waar de bodemsoort bestaat uit leisteen en graniet.
Uitstekend voor veel genietmomenten: geweldig bij chocola, amandelen, walnoten en mooie rijke kazen. Koel te serveren. Heerlijk bij oude kazen.
Wijnsoort | Port |
---|---|
Land | Portugal |
Regio | Douro |
Wijnhuis | Quinta do Noval |
Druif | Blend Rood |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Drinken vanaf | 2016 |
Alcohol % | 19 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Ja |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Parker
Rating:
91
Price ($)
$33
Drink Date
2016 - 2040
Reviewed by
Mark Squires
Issue Date
30th Dec 2016
Source
228, The Wine Advocate
The NV 10 Year Old Tawny was bottled in 2016 with a bar-top cork and 106 grams per liter of residual sugar. Medium in body--well, it's a 10, not a 40--this has fine freshness and perfect balance. The juicy, delicious finish is irresistible and has more intensity of flavor than most 10 Year Olds. Although I tend to look first for freshness in this category, it is also nice to find some complexity and intensity of flavor, too, as here. This is nicely done. This showed way better at 58 degrees Fahrenheit than it did at 70.
The last time I saw Noval's age-indicated tawnies, I was very impressed. Nothing has changed my mind. These are among my favorites—concentrated, classic and focused. The longer they sit in barrel, the longer they can be held, but wines with bar-top corks are not meant to be held, so dive in. They certainly don't need to be aged. Remember also: no aged tawny should be drunk anywhere near room temperature. Take it out of the fridge and let it warm in the glass. Try it at different places. See what you like best. Most would suggest that 58-62 degrees Fahrenheit will be the sweet spot, depending on the wine and your taste. Finally, the others are pretty fine, too. For a young Colheita, that 2003 has a lot of pop and concentration.
Importer Information:
VINTUS
42 Memorial Plaza, Suite 210, Pleasantville, NY 10570
(914) 769-3000
+1 (805) 207-5291
(914) 769-7112
[email protected]
www.vintuswines.com
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Quinta do Noval is gelegen in het noorden van Portugal en bevindt zich in de Douro Vallei. Door de nog ongerepte natuur een adembenemend gebied. Vlakbij de rivier de Douro liggen de wijngaarden op steile hellingen. Al vanaf begin 1700 produceert Quinta do Noval port van opvallend goede kwaliteit. Het port- en wijnhuis heeft een grote kelder die is uitgehakt in de bergen waar ook de wijngaarden zijn. In deze kelder wordt de port op vat gerijpt. De port wordt tevens vanuit deze regio gebotteld en verzonden. Onder de bezielende leiding van de huidige eigenaar,Christian Seely werd een aantal jaren geleden flink geïnvesteerd in een nieuwe wijnmakerij en een intensief programma voor het herplanten van de wijnstokken. Hierdoor konden nieuwe ontwikkelingen worden gecombineerd met de oude tradities die Noval groot hebben gemaakt. Quinta do Noval is zeer bekend vanwege de Nacional Vintage port wat de meest zeldzame en meest gewilde port ter wereld is. Alleen de allerbeste druiven van uitsluitend de allerbeste wijnjaren worden hierin verwerkt. De druiven worden zelfs nog met de blote voeten getreden door een groep mensen op het ritme van muziek, in grote gistingsbakken, de lagares. Uiteraard zijn de andere portwijnen ook van excellente kwaliteit en dus ook het etiket Quinta do Noval meer dan waardig. Sinds 2004 wordt er ook een aantal uitstekende rode wijnen geproduceerd.