Quinta da Valeira Ruby Port
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Porto |
Wijnhuis | |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.5 ltr (19%) |
Omschrijving
De Quinta da Valeira is een port welke komt uit de regio S. Joao de Pesqueira. Deze Valeira Ruby Port is een mix van jonge en verse Ports van verschillende oogsten, verouderd zonder contact met zuurstof. De druiven zijn langzaam gefermenteerd met temperatuurregeling tot 28ºC graden. De wijn werd voorzichtig gefilterd vooraleer te bottelen. De Valeira Ruby is een blend van Touriga Franca (50%), Tinta Francisca (40%) en Touriga Nacional (10%)
In het glas Quinta da Valeira Ruby zoals de naam ook aangeeft een mooie robijnrode kleur. In de neus ruiken we tonen van kers, braambes en een vleugje peper. De port is mondvullend, met zachte tannines, gerijpte rode en zwarte fruitsmaken en een lange, gladde afdronk. De Valeira Ruby Port is gebotteld klaar voor consumptie. Na opening in de koelkast bewaren en binnen een maand of twee genieten voor de beste smaak.
Specificaties
Wijnsoort | Port |
---|---|
Land | Portugal |
Regio | Douro |
Appellatie | Porto |
Wijnhuis | Quinta da Valeira |
Druif | Tinta Barroca, Touriga, Touriga Franca |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Alcohol % | 19 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | T-Kurk |
Wijnhuis
Van Quinta da Valeira, hoog boven het oostelijke uiteinde van de rivier de Douro, komen levendige en fris smakende wijnen die de luchtige frisheid, elegantie en schoonheid van de quinta uitdrukken.
Gelegen tussen 400 en 500 meter boven de zeespiegel, vangt Valeira elke voorbijgaande bries, waardoor het koeler is dan veel wijngaarden in dit hete oostelijke uiteinde van de Douro-vallei. De leisteenbodem is de droom van elke wijnmaker, waardoor regen diep in de heuvel kan doordringen om de wortels van onze wijnstokken water te geven, maar de zonnige warmte van de dag tot ver in de avond vasthoudt om een gematigder en zachter microklimaat te creëren om onze druiven tot in de perfectie te laten rijpen.
Quinta da Valeira is een biologisch divers en prachtig landschap, met bijna 10 hectare volwassen wijnstokken op 27 hectare grond. Iets meer dan de helft van de wijngaard is beplant met Touriga Nacional. Touriga Nacional is misschien wel de beste van de Port-druivensoorten en is diep aromatisch en complex, met intense smaken die kunnen variëren van fruitig tot bloemig tot mineraal, afhankelijk van de omstandigheden. Natuurlijk zijn er hoge tanninegehaltes en een goede zuurgraad die de basis vormen voor een evenwichtige en langlevende Ports.
De rest van de wijngaard is verdeeld over drie meer klassieke Port-druiven. Touriga Franca brengt extra complexiteit in onze wijnen, met rood fruit en exotische bloemige tonen, evenals een goede zuurgraad. Tinta Francisca voegt een levendige frisheid toe aan melanges en Sousão staat bekend om zijn complexe aardse smaken, zuurgraad en intense kleur. Om ons assortiment Ports compleet te maken, gebruiken we witte druiven en biologische rode druiven van het naburige Quinta da Trovisca, dat de hoogte en luchtigheid van Valeira deelt.