Celler Jan Vidal Honor Brut Seleccio

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Cava |
Wijnhuis | |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (11.5%) |
Omschrijving
Honor Cava Brut Selecció van Jan Vidal komt uit de Cava appelatie en is een blend van Xarel·lo, Macabeu en Parellada welke 14 maanden heeft gerijpt op zijn gisten (sur lie of sobre lias) en het dosage (restsuiker) van deze Cava Brut is slechts 6 gram per liter. Deze heerlijke toegankelijke elegante Cava heeft met een strogele kleur en groenachtige tinten en fijne en aanhoudende bubbels. Geaccentueerd aroma van druiven, fris met tonen van rijp fruit en citrus, typisch voor lange rijping op fles. In de mond heeft hij een belangrijke levendigheid gecompenseerd door een aangename balans en elegantie.
De cava's van Jan Vidal worden geproduceerd volgens de méthode traditionnelle oftewel méthode champenoise. Kan heel goed op zichzelf worden gedronken. Smaakt ook heerlijk bij vis en zeevruchten, salades, rijst- en pastagerechten, Aziatische gerechten, pittige gerechten en bij de meeste voorgerechten.
Waardering:
Gouden medaille winnaar op de Berlin Wine Trophy 2021 voor beste Cava.
Zilveren medaille winnaar op de Catalaanse wijncompetitie ‘’Vinari’’ 2021 voor beste Cava, in de categorie ‘’rijping tot 18 maanden’’.
WEETJE: De Cava Brut Seleccióin is wijn in de business club van FC Barcelona.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Catalunya |
Appellatie | Cava |
Wijnhuis | Jan Vidal |
Druif | Macabeo, Parellada, Xarel-Lo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Alcohol % | 11.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Licht zoet, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Iets te vieren, Met vrienden, Summer party |
Wijnhuis
In het hart van de Spaanse regio Penedès, net ten zuiden van de stad Barcelona ligt Celler Jan Vidal. Het ligt in de gemeente Castellet I la Gornal, in de provincie Barcelona. De bodega kent een relatief lange familiegeschiedenis van wijnmaken. Celler Jan Vidal werd opgericht in 1970, staat onder leiding van Xavier Mañé, en produceert een selectie van Cavas en stille wijnen. Er wordt duurzaam in de wijngaarden gewerkt, zelfs biologisch op sommige percelen. De druiven worden met de hand geselecteerd en geplukt. De wijngaarden van Jan Vidal bevinden zich in het centrum van de Baix Penedès op slechts een paar meter boven de zeespiegel. De bodems zijn kalkhoudend en kalkachtig en geven aromatische, frisse Cava’s met een volle smaak. De cava's waren al vrijbekend en populair in Spanje maar het e.e.a. heeft een extra boost gekregen sinds de cava's van Jan Vidal worden geschonken in de Businessclub van FC Barcelona.