Bezig met laden... 918 view(s)

Verken de verschillen tussen Zinfandel en Primitivo wijndruiven

Zinfandel en Primitivo zijn twee wijndruiven die vaak met elkaar worden verward. Hoewel ze er misschien hetzelfde uitzien en ook hetzelfde smaken, zijn er toch enkele belangrijke verschillen tussen deze twee druiven.

Laten we eerst praten over waar deze druiven vandaan komen. Zinfandel komt oorspronkelijk uit Kroatië en werd in het begin van de 19e eeuw naar de Verenigde Staten gebracht. Primitivo, daarentegen, is inheems in Italië en kan worden teruggevoerd naar de regio Puglia.

Een van de belangrijkste verschillen tussen deze twee druiven is hun smaakprofiel. Wijnen van Zinfandel hebben doorgaans een robuuste, pittige smaak met hints van zwarte peper en rijpe bessen. Wijnen van Primitivo, daarentegen, staan bekend om hun intense vruchtsmaken, waaronder kersen en pruimen.

Een ander belangrijk verschil is hun kleur. Wijnen van Zinfandel zijn meestal diep, robijnrood, terwijl wijnen van Primitivo vaak iets lichter van kleur zijn, met een wat purperen gloed.

Wat betreft de manier waarop ze worden geteeld en geoogst, zijn er ook enkele verschillen tussen deze twee druiven. Zinfandeldruiven worden meestal in koeler klimaten geteeld en staan bekend om hun dikke schillen, wat ze bestand maakt tegen ziekte. Primitivo-druiven, daarentegen, worden in warmer klimaten geteeld en hebben dunnere schillen, wat ze gevoeliger maakt voor plagen en ziekten.

In het algemeen, hoewel Zinfandel en Primitivo wel enkele overeenkomsten hebben, zijn er ook belangrijke verschillen tussen deze twee druiven. Zinfandel staat bekend om zijn robuuste, pittige smaken, terwijl Primitivo bekend staat om zijn intense vruchtsmaken. Bovendien hebben deze druiven verschillende oorsprongen, groeien ze in verschillende klimaten en hebben ze verschillende kenmerken wat betreft hun schillen en gevoeligheid voor ziekte.