Bezig met laden... 297 view(s)

Masterclass Priorat & Montsant met Rene Barbier van Clos Mogador

Op donderdag 11 mei van 19:30-21:30 organiseert Grandcruwijnen een exclusieve Masterclass met een aantal topwijnen uit de stal van Rene Barbier Jr. (Clos Mogador) en zijn vrouw Sara Perez (Venus Universal en Mas Martinet). De Masterclass is op uitnodiging en deze zal via onze nieuwsbrief worden verstuurd. Wilt u ook graag deelnemen dan kunt u ons een email sturen ([email protected]) en altijd handig om uw in te schrijven op onze nieuwsbrief voor dit soort unieke masterclasses en proeverijen

In de deze masterclass zal René ingaan op de beroemde Priorat en Montsant appelatie en kunt u een aantal van hun iconische wijnen proeven en zoals wellicht bekend van onze Masterclasses zullen we ook een aantal wijnen verticaal gaan proeven om zo het ongelooflijke bewaar-potentieel en zuiverheid van de wijnen van deze te ervaren en natuurlijk kunt u die avond de wijnen eenmalig zeer aantrekkelijk aanschaffen.

Alle wijnen ontvangen jaar-in-jaar-uit hoge beoordelingen van de internationale wijnpers. Parker geeft ze bijna altijd op of  bijna tegen de maximale 100 punten grens.

Inmiddels is Rene Barbier Jr wijnmaker bij Clos Mogador en van de zeer schaarse Sara Perez Y Rene Barbier wijnen. Venus la universal is het project van Sara Pérez en zij heeft ook de leiding van het familiedomein Mas Martinet 

SCHRIJF ME IN

Locatie
Grandcruwijnen
Rijksstraatweg 24
3316 EH Dordrecht

Ontvangst: 19:15
Start: 19:30
Einde: 21:30
Maximaal deelnemers: 30

OVER CLOS MOGADOR, SARA Y RENE, VENUS UNIVERSAL EN MAS MARTINET

Rene en Sara zijn wellicht het meeste bekende wijnkoppel van Spanje. Rene Barbier Jr heeft inmiddels de scepter overgenomen van zijn vader die samen met Carles Pastrana van Clos de l' Obac, Alvaro Palacios (uit Rioja, maar bekend door L'Ermita in Priorat) en José Lluis Perez (Clos Martinet, en vader van Sara Perez), een van de "founding fathers" van de Priorat.

Clos Mogador is genoemd naar de single vineyard die René Barbier begon te cultiveren in de jaren '70, in het nu wereldberoemde dorpje Gratallops. De wijnen van Clos Mogador zijn inmiddels mythische wijnen geworden, net zoals bijvoorbeeld Sassicaia uit Italië en Château Margaux uit Frankrijk.

Samen met haar echtgenoot René Barbier (Clos Mogador) bezit en vinifieert Sara Pérez twee schitterende wijnen op Venus La Universal. Als een hommage aan iedere kleine levensmiddelenfabrikant uit de jaren ‘20 die graag groot wou worden, heeft Sara dit mini-domeintje Compania Universal de Vinos gedoopt. Daar op ‘La Uni’, zoals ze het zelf graag noemt, heeft ze zowat de moeder van alle vrouwelijke wijnen gecreëerd: Venus. En ‘Dido’ is de méér dan voorbeeldige dochter van ‘Venus’.

In 2001 had Rene Barbier de mogelijkheid om een ​​kleine zeer oude  "coster" (steil glooiende, traditionele) wijngaard te kopen genaamd Els Bellvisos. Deze wijngaard was verlaten en het was fascinerend, midden in een steile groeve van steeneiken, spectaculair zijn de vergezichten en de absolute onherbergzaamheid. Het was in diezelfde periode dat een andere grote invloed in Rene's leven kwam in de vorm van Sara Pérez zijn huidige vrouw en partner. Samen met Sara hebben ze de Bellvisos wijngaard weer in productie gebracht. Het was een compromisloze plek, die echter de kans bood om een ​​wijn te maken die één was met de natuur. De wijnen die ze hier maken voeren ze onder hun label Sara Perez Y Rene Barbier.