Bezig met laden... 1505 view(s)

Online Sommelier - Uw het gerecht en wij de wijn

Als Grandcruwijnen bieden wij u een gratis Sommelier welke dag-en-nacht voor u gereed staat. U kiest uit een zeer uitgebreide lijst aan gerechten en sauzen & ingrediënten en de Online sommelier adviseert u de geschikte wijnen. U kunt dan nog door filteren door uit deze lijst met geschikte wijnen bijvoorveeld verfijnd te zoeken door een prijsrange in te geven of bijvoorbeeld een favoriete druif te selecteren.

Wij werken samen met experts uit de wijnbranche en de wetenschappers van de Universiteit Nijmegen die zelflerende algoritmes ontwikkeld hebben die de kracht vormen achter deze unieke Sommelier (Artificial Intelligence). Uit een database met gerechten en ingrediënten zijn profielen ontwikkeld en ook al onze wijnen zijn opgedeeld in een smaak-DNA. De Online Sommelier gaat uiteindelijk hier mee aan de slag en dit leidt tot een score die aan geeft hoe goed een wijn past bij een gerecht. Een 100-score is de perfecte match, een score van 60 is een goede match. De Online Sommelier helpt ook om eenvoudig de ideaal passende gerechten te vinden bij specifieke wijnen en bij specifieke smaak-voorkeuren. Geavanceerde technieken die voortkomen uit kunstmatige intelligentie maken dit systeem tot een zelflerende adviseur.

Hier aan vooraf gegaan is een niet te onderschatten input van top sommeliers, Michelin-sterrenchefs (o.a Ron Blaauw) en wijnexperts en bevat de database al een bijna oneindig aantal gerechten en ingrediënten en zijn van al onze wijnen zeer gedetailleerd door ons eigen team, sommeliers en wijnexperts het smaakprofiel vastgelegd.

De kunstmatige intelligente software berekent uit alle ingrediënten van een gerecht een smaakprofiel bestaande uit 17 verschillende smaak onderdelen zoals zoet, zout, bitter, umami maar ook groen, spicy of vissig. Op basis daarvan en van de smaakprofielen van wijnen berekent de software de beste combinaties. Dit systeem gaat veel verder dan slechts alleen een aanbeveling wat u bij kip moet drinken en houdt zelfs rekening met de leeftijd van een wijn. Dus een gerijpte witte Montrachet van 15 jaar heeft een ander DNA als exact dezelfde wijn van slechts 3 jaar oud en dit alles leidt ook tot een andere Wijn-Spijs pairing.

Naast deze functie kunt u ook op basis van uw smaak-voorkeuren geschikte wijnen selecteren vanuit onze enorme assortiment. Wij hebben al onze wijnopgedeeld in smaakprofielen - zeg maar een soort van DNA van de wijnen en deze element kunnen u selecteren om zo de perfect passende wijn te kiezen.

De sommelier functie is gratis te gebruiken voor onze klanten.