2024 Valdesil Sobre Lias Blanco

Wijnsoort | |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | Valdeorras (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2024 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2025 - 2030 |
Beschikbaar per | 25 jul. 2025 |
Op voorraad
240 items beschikbaar
Omschrijving
Familiegeschiedenis en herkomst
Valdesil is een toonaangevend wijnhuis in Galicië, gevestigd in Vilamartín de Valdeorras. De wijn ‘Valdesil Sobre Lías’ is een eerbetoon aan de rivier de Sil, die zich als een ruggengraat door het dal van Valdeorras slingert. De wijn wordt gemaakt door de familie Prada-Gayoso, nazaten van José Ramón Gayoso, die begin vorige eeuw als eerste Godello aanplantte in deze regio. Voor deze cuvée worden uitsluitend druiven gebruikt van eigen wijngaarden gelegen in de parochies Portela (San Xulián) en Córgomo (Santa Marta).
Valdeorras: klimaat en bodems
Valdeorras kent een uniek klimaat waarin Atlantische invloeden samenkomen met droge, continentale kenmerken. De wijngaarden bevinden zich op steile hellingen van verweerd schistgesteente, arm aan voeding, maar rijk aan structuur. De combinatie van hoogte, temperatuurverschillen tussen dag en nacht, en stenige ondergrond zorgt voor wijnen met spanning, aromatische complexiteit en een uitgesproken mineraliteit.
Godello-druif en duurzame wijngaarden
De wijn is gemaakt van 100% Godello, afkomstig uit een massale selectie van het beroemde Pedrouzos-perceel. De stokken zijn tussen de 15 en 40 jaar oud. De wijngaarden worden bewerkt met respect voor de natuurlijke circadiane ritmes van de plant, en het hele jaar door wordt een plantaardige bodembedekker aangehouden om bodemerosie tegen te gaan. Deze aanpak levert levendige, gezonde druiven met terroirgedreven expressie.
Fermentatie en rijping op fijne lie
Elke parochie wordt apart gevinifieerd. De fermentatie gebeurt met wilde gisten in roestvrijstalen tanks, zonder temperatuurcorrectie of chemische interventie. Vervolgens rijpt de wijn zes maanden op zijn fijne lie in dezelfde tanks, met regelmatig bâtonnage. Na deze rijping worden de twee wijnen samengevoegd tot één cuvée. Het resultaat is een wijn die zijn puurheid behoudt en tegelijkertijd diepte, textuur en elegantie ontwikkelt.
Proefnotitie: citrus, spanning en structuur
De kleur is helder lichtgeel met een groene zweem. De geur opent met delicate tonen van citrus en steenfruit, zoals gele pruim en perzik, vergezeld door subtiele florale tonen, venkel en natte steen.
In de mond is de wijn droog en mineraal, met een uitstekende zuurgraad (5,88 g/L) en een alcoholpercentage van 12,5%. De textuur is romig, maar niet zwaar: de rijping op fijne lie geeft een zachte, vlezige mondbeleving zonder dat het ten koste gaat van frisheid. De wijn eindigt met een lange, zilte en levendige afdronk. Met slechts 0,38 g/L restsuiker en een pH van 3,32 blijft hij strak, gastronomisch en loepzuiver. De Valdesil is de Bourgogne uit Galicië. Zo elegant en complex, maar zoveel prettiger qua prijs.
Robert Parker heeft in 2015 de 2008 uitvoering gedronken en was hiervan danig van onder de indruk (lees de recensie onder het tabje Parker). De wijn heeft een uitstekende zuurgraad met rokerige tonen tesamen met geroosterd brood en toffee. Fraai mineralig en citrus en een frisse maar stevige afdronk. De liefhebber van een Godello (of Chardonnay) dient u deze wijn zeker te proberen.
Wijnen van Valdesil online bestellen?
In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht, gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht? Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
Wijn-spijs suggesties
1. Gegrilde dorade met citroen en peterselie
De citrus en mineraliteit van de wijn accentueren de frisse, zachte vis en brengen extra spanning in het gerecht.
2. Risotto met groene asperges en citroenolie
De smeuïge textuur van de risotto sluit naadloos aan bij de lie-rijping, terwijl het kruidige citrusaccent wordt versterkt door de zuren van de wijn.
3. Gebakken kipfilet met venkel, sinaasappel en amandel
De sappigheid van de kip en de anijsachtige toets van venkel vinden harmonie met de aromatische en licht kruidige structuur van de wijn.
4. Carpaccio van coquilles met groene appel en dragon
De mineraliteit en finesse van de wijn benadrukken de ziltigheid van de coquilles en verfrissen het geheel met hun citrusprofiel.
5. Quiche met prei, zachte geitenkaas en tijm
De romige vulling en kruidige topping worden verlicht door de frisse zuren en de zachte textuur van deze Godello.
6. Linguine met venusschelpen, knoflook en citroenschil
De zilte schelpdieren en de aromatische citrustonen worden prachtig gedragen door de frisse en licht vettige structuur van de wijn.
Specificaties
Beschikbaar per | 25 jul. 2025 |
---|---|
Verpakking opmerking | Doos |
Wijnsoort | Wit |
Land | Spanje |
Regio | Galicia |
Appellatie | Valdeorras (Appellatie) |
Wijnhuis | Valdesil |
Druif | Godello |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
Rating:
90
Price ($)
$25
Drink Date
2016 - 2019
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Date tasted
24th Feb 2016
Source
224, The Wine Advocate
The Godello Sobre Lías is a cuvée from different vineyards on grey slate soils from the Vilamartín de Valdeorras village; it fermented in stainless steel with indigenous yeasts and was aged in contact with the lees for six months with weekly bâttonage. If they consider 2015 a Mediterranean vintage, 2014 is quite the opposite, a cool year. Subtle and elegant, it whispers to you about white fruit, bay leaf and hints of fennel. The palate is nicely textured with a subtle minerality that makes it quite long and supple. 45,000 bottles produced.
90/100 Parker (13,14,15)
90/100 and Highly Recommended Decanter - jaargang 2017
Top 5 best nortwestern wines - Tim Atkins Master of Wines
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2020 - 2025
From: Spain’s Northern Regions Keep It Cool (Mar 2019)
Pale, green-tinged yellow. Highly expressive aromas of orange zest, pear and jasmine are enlivened by a smoky mineral accent. Offers silky, sharply focused orchard, citrus fruit and floral flavors that show outstanding energy. An undertone of chalkiness adds lift and cut to the back half. Concentrated but lithe as well, with an impressively long, penetrating finish that features firm mineral bite and a hint of toastiness.
- By Josh Raynolds on March 2019
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Ooit werd in de Galicische regio Valdeorras, de ‘gouden’ vallei, goud gewonnen, maar vandaag de dag is dat wijn. In het bijzonder witte wijn van een bijzondere druif, godello en rode wijn van de druif Mencia.
Historische Oorsprong en Unieke Variëteiten
Valdeorras, ooit bekend als de 'gouden' vallei in Galicië vanwege de goudmijnen, staat vandaag de dag bekend om zijn voortreffelijke wijnen, met name witte wijn van de unieke godello-druif en rode wijn van de mencia-druif. Deze variëteiten groeien op hellingen en plateaus rond de rivier de Sil en worden met veel succes omgezet in fraaie wijnen. Het familiebedrijf Valdesil, een van de meest vooraanstaande wijnhuizen, betrekt zijn druiven van verschillende kleine percelen, deels met graniet, deels zanderig en deels leisteen. Vaak zijn de wijnstokken hoogbejaard.
De Oprichting en Moderne Geschiedenis van Bodegas Valdesil
Bodegas Valdesil, gelegen in Vilamartín de Valdeorras in het diepe westen van Spanje, heeft zijn roots in het jaar 1885. Toen begon wijnbouwer José Ramón Gayoso met het planten van godello-druivenstokken op de leisteenhellingen van het Sil-dal, iets wat destijds door velen als waanzin werd beschouwd. Hoewel Gayoso de wijngaard later moest opgeven, overleefden de planten en wordt er nog steeds gebruik gemaakt van hetzelfde genetische materiaal. De moderne geschiedenis van het wijnhuis begint in 1991, toen de familie Prada-Gayoso de wijngaarden weer in topconditie bracht. Vandaag de dag omvat het wijngoed 20 hectare, waaronder vele kleine percelen met oude godello-planten. Bodegas Valdesil wordt gezien als een van de meest betrouwbare producenten van Galicië, “a very reliable source for quality wines from Valdeorras”, volgens Robert Parker's Wine Advocate.
Een Familielegaat en de Liefde voor de Wijnbouw
Gedurende vier generaties is de geschiedenis van Valdesil opgebouwd op de basis van een familie-erfgoed, bestaande uit een mozaïek van kleine wijngaarden - 'pezas' - verspreid over de meest extreme hellingen van de Valdeorras-vallei in het stroomgebied van de Sil-rivier. Gedurende deze vier generaties hebben we wijngaarden die voorbestemd waren om te verdwijnen opgeëist en oude druivensoorten bewaard die al lang waren genegeerd. Zo hebben we legendarische wijnen gecreëerd die emoties oproepen, ons begrip overstijgen en diepgeworteld zijn in onze herinnering.
Buitengewone Omstandigheden en Beloningen
Onze 'pezas' liggen op extreme, uitdagende hellingen die zijn blootgesteld aan de grillen van het veranderlijke, wilde weer, dat elke oogst een unieke persoonlijkheid geeft. Door de eeuwen heen hebben we de meest uitdagende krachten van de natuur moeten trotseren: vorst, hagelstormen, droogtes, bosbranden, aanhoudende regenval, extreme zomers, strenge winters, onstuimige lentes en noodlottige herfsten, verwoestende ziekten... Maar ondanks de moeilijkheden die het lot ons stelt, maken onze trots en onze positie als laatste hoeders van een extreme, romantische en gedurfde vorm van wijnbouw al onze inspanningen ruimschoots goed.
Van Twee Families tot een Gedeeld Erfgoed
Ons bedrijf ontstond eind 19e eeuw uit de unie van twee families die diep geworteld zijn in de oude wijnbouwtraditie van de Sil-vallei: de Prada-familie, afkomstig uit het dorp Córgomo, en de Gayoso-familie, uit het dorp Portela. Uit deze alliantie ontstond een gemeenschappelijk erfgoed van historische wijngaarden, uitsluitend beplant met oude Galicische variëteiten, waarin de familie gedurende vier generaties haar liefde voor het land en respect voor de natuur heeft gegoten. Ze produceren legendarische wijnen die de kracht van de bodem en de extreme omstandigheden van onze planten benadrukken, waarbij een perfecte symbiose wordt bereikt tussen de spirituele en menselijke dimensies die onze wijnstokken in de loop van de tijd vormgeven.
42°25'52.1"N 7°02'06.9"W
Dit zijn de coördinaten die ons bedrijf op de kaart zetten. Hier vind je de wijnmakerij waar we onze wijnen maken, omgeven door eeuwenoude wijngaarden die uitkijken over de steile hellingen van de bergen langs de kronkelende loop van de rivier. We voelen ons gelukkig dat we ons leven, ons werk en onze passie op zo'n uitzonderlijke locatie als Vilamartín de Valdeorras, in het hart van de Sil-vallei, mogen beleven. Het is het centrum van ons universum.
Trivia
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aanFamiliegeschiedenis en herkomst
Valdesil is een toonaangevend wijnhuis in Galicië, gevestigd in Vilamartín de Valdeorras. De wijn ‘Valdesil Sobre Lías’ is een eerbetoon aan de rivier de Sil, die zich als een ruggengraat door het dal van Valdeorras slingert. De wijn wordt gemaakt door de familie Prada-Gayoso, nazaten van José Ramón Gayoso, die begin vorige eeuw als eerste Godello aanplantte in deze regio. Voor deze cuvée worden uitsluitend druiven gebruikt van eigen wijngaarden gelegen in de parochies Portela (San Xulián) en Córgomo (Santa Marta).
Valdeorras: klimaat en bodems
Valdeorras kent een uniek klimaat waarin Atlantische invloeden samenkomen met droge, continentale kenmerken. De wijngaarden bevinden zich op steile hellingen van verweerd schistgesteente, arm aan voeding, maar rijk aan structuur. De combinatie van hoogte, temperatuurverschillen tussen dag en nacht, en stenige ondergrond zorgt voor wijnen met spanning, aromatische complexiteit en een uitgesproken mineraliteit.
Godello-druif en duurzame wijngaarden
De wijn is gemaakt van 100% Godello, afkomstig uit een massale selectie van het beroemde Pedrouzos-perceel. De stokken zijn tussen de 15 en 40 jaar oud. De wijngaarden worden bewerkt met respect voor de natuurlijke circadiane ritmes van de plant, en het hele jaar door wordt een plantaardige bodembedekker aangehouden om bodemerosie tegen te gaan. Deze aanpak levert levendige, gezonde druiven met terroirgedreven expressie.
Fermentatie en rijping op fijne lie
Elke parochie wordt apart gevinifieerd. De fermentatie gebeurt met wilde gisten in roestvrijstalen tanks, zonder temperatuurcorrectie of chemische interventie. Vervolgens rijpt de wijn zes maanden op zijn fijne lie in dezelfde tanks, met regelmatig bâtonnage. Na deze rijping worden de twee wijnen samengevoegd tot één cuvée. Het resultaat is een wijn die zijn puurheid behoudt en tegelijkertijd diepte, textuur en elegantie ontwikkelt.
Proefnotitie: citrus, spanning en structuur
De kleur is helder lichtgeel met een groene zweem. De geur opent met delicate tonen van citrus en steenfruit, zoals gele pruim en perzik, vergezeld door subtiele florale tonen, venkel en natte steen.
In de mond is de wijn droog en mineraal, met een uitstekende zuurgraad (5,88 g/L) en een alcoholpercentage van 12,5%. De textuur is romig, maar niet zwaar: de rijping op fijne lie geeft een zachte, vlezige mondbeleving zonder dat het ten koste gaat van frisheid. De wijn eindigt met een lange, zilte en levendige afdronk. Met slechts 0,38 g/L restsuiker en een pH van 3,32 blijft hij strak, gastronomisch en loepzuiver. De Valdesil is de Bourgogne uit Galicië. Zo elegant en complex, maar zoveel prettiger qua prijs.
Robert Parker heeft in 2015 de 2008 uitvoering gedronken en was hiervan danig van onder de indruk (lees de recensie onder het tabje Parker). De wijn heeft een uitstekende zuurgraad met rokerige tonen tesamen met geroosterd brood en toffee. Fraai mineralig en citrus en een frisse maar stevige afdronk. De liefhebber van een Godello (of Chardonnay) dient u deze wijn zeker te proberen.
Wijnen van Valdesil online bestellen?
In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht, gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht? Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
Wijn-spijs suggesties
1. Gegrilde dorade met citroen en peterselie
De citrus en mineraliteit van de wijn accentueren de frisse, zachte vis en brengen extra spanning in het gerecht.
2. Risotto met groene asperges en citroenolie
De smeuïge textuur van de risotto sluit naadloos aan bij de lie-rijping, terwijl het kruidige citrusaccent wordt versterkt door de zuren van de wijn.
3. Gebakken kipfilet met venkel, sinaasappel en amandel
De sappigheid van de kip en de anijsachtige toets van venkel vinden harmonie met de aromatische en licht kruidige structuur van de wijn.
4. Carpaccio van coquilles met groene appel en dragon
De mineraliteit en finesse van de wijn benadrukken de ziltigheid van de coquilles en verfrissen het geheel met hun citrusprofiel.
5. Quiche met prei, zachte geitenkaas en tijm
De romige vulling en kruidige topping worden verlicht door de frisse zuren en de zachte textuur van deze Godello.
6. Linguine met venusschelpen, knoflook en citroenschil
De zilte schelpdieren en de aromatische citrustonen worden prachtig gedragen door de frisse en licht vettige structuur van de wijn.
Beschikbaar per | 25 jul. 2025 |
---|---|
Verpakking opmerking | Doos |
Wijnsoort | Wit |
Land | Spanje |
Regio | Galicia |
Appellatie | Valdeorras (Appellatie) |
Wijnhuis | Valdesil |
Druif | Godello |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Parker
Rating:
90
Price ($)
$25
Drink Date
2016 - 2019
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Date tasted
24th Feb 2016
Source
224, The Wine Advocate
The Godello Sobre Lías is a cuvée from different vineyards on grey slate soils from the Vilamartín de Valdeorras village; it fermented in stainless steel with indigenous yeasts and was aged in contact with the lees for six months with weekly bâttonage. If they consider 2015 a Mediterranean vintage, 2014 is quite the opposite, a cool year. Subtle and elegant, it whispers to you about white fruit, bay leaf and hints of fennel. The palate is nicely textured with a subtle minerality that makes it quite long and supple. 45,000 bottles produced.
90/100 Parker (13,14,15)
90/100 and Highly Recommended Decanter - jaargang 2017
Top 5 best nortwestern wines - Tim Atkins Master of Wines
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2020 - 2025
From: Spain’s Northern Regions Keep It Cool (Mar 2019)
Pale, green-tinged yellow. Highly expressive aromas of orange zest, pear and jasmine are enlivened by a smoky mineral accent. Offers silky, sharply focused orchard, citrus fruit and floral flavors that show outstanding energy. An undertone of chalkiness adds lift and cut to the back half. Concentrated but lithe as well, with an impressively long, penetrating finish that features firm mineral bite and a hint of toastiness.
- By Josh Raynolds on March 2019
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Ooit werd in de Galicische regio Valdeorras, de ‘gouden’ vallei, goud gewonnen, maar vandaag de dag is dat wijn. In het bijzonder witte wijn van een bijzondere druif, godello en rode wijn van de druif Mencia.
Historische Oorsprong en Unieke Variëteiten
Valdeorras, ooit bekend als de 'gouden' vallei in Galicië vanwege de goudmijnen, staat vandaag de dag bekend om zijn voortreffelijke wijnen, met name witte wijn van de unieke godello-druif en rode wijn van de mencia-druif. Deze variëteiten groeien op hellingen en plateaus rond de rivier de Sil en worden met veel succes omgezet in fraaie wijnen. Het familiebedrijf Valdesil, een van de meest vooraanstaande wijnhuizen, betrekt zijn druiven van verschillende kleine percelen, deels met graniet, deels zanderig en deels leisteen. Vaak zijn de wijnstokken hoogbejaard.
De Oprichting en Moderne Geschiedenis van Bodegas Valdesil
Bodegas Valdesil, gelegen in Vilamartín de Valdeorras in het diepe westen van Spanje, heeft zijn roots in het jaar 1885. Toen begon wijnbouwer José Ramón Gayoso met het planten van godello-druivenstokken op de leisteenhellingen van het Sil-dal, iets wat destijds door velen als waanzin werd beschouwd. Hoewel Gayoso de wijngaard later moest opgeven, overleefden de planten en wordt er nog steeds gebruik gemaakt van hetzelfde genetische materiaal. De moderne geschiedenis van het wijnhuis begint in 1991, toen de familie Prada-Gayoso de wijngaarden weer in topconditie bracht. Vandaag de dag omvat het wijngoed 20 hectare, waaronder vele kleine percelen met oude godello-planten. Bodegas Valdesil wordt gezien als een van de meest betrouwbare producenten van Galicië, “a very reliable source for quality wines from Valdeorras”, volgens Robert Parker's Wine Advocate.
Een Familielegaat en de Liefde voor de Wijnbouw
Gedurende vier generaties is de geschiedenis van Valdesil opgebouwd op de basis van een familie-erfgoed, bestaande uit een mozaïek van kleine wijngaarden - 'pezas' - verspreid over de meest extreme hellingen van de Valdeorras-vallei in het stroomgebied van de Sil-rivier. Gedurende deze vier generaties hebben we wijngaarden die voorbestemd waren om te verdwijnen opgeëist en oude druivensoorten bewaard die al lang waren genegeerd. Zo hebben we legendarische wijnen gecreëerd die emoties oproepen, ons begrip overstijgen en diepgeworteld zijn in onze herinnering.
Buitengewone Omstandigheden en Beloningen
Onze 'pezas' liggen op extreme, uitdagende hellingen die zijn blootgesteld aan de grillen van het veranderlijke, wilde weer, dat elke oogst een unieke persoonlijkheid geeft. Door de eeuwen heen hebben we de meest uitdagende krachten van de natuur moeten trotseren: vorst, hagelstormen, droogtes, bosbranden, aanhoudende regenval, extreme zomers, strenge winters, onstuimige lentes en noodlottige herfsten, verwoestende ziekten... Maar ondanks de moeilijkheden die het lot ons stelt, maken onze trots en onze positie als laatste hoeders van een extreme, romantische en gedurfde vorm van wijnbouw al onze inspanningen ruimschoots goed.
Van Twee Families tot een Gedeeld Erfgoed
Ons bedrijf ontstond eind 19e eeuw uit de unie van twee families die diep geworteld zijn in de oude wijnbouwtraditie van de Sil-vallei: de Prada-familie, afkomstig uit het dorp Córgomo, en de Gayoso-familie, uit het dorp Portela. Uit deze alliantie ontstond een gemeenschappelijk erfgoed van historische wijngaarden, uitsluitend beplant met oude Galicische variëteiten, waarin de familie gedurende vier generaties haar liefde voor het land en respect voor de natuur heeft gegoten. Ze produceren legendarische wijnen die de kracht van de bodem en de extreme omstandigheden van onze planten benadrukken, waarbij een perfecte symbiose wordt bereikt tussen de spirituele en menselijke dimensies die onze wijnstokken in de loop van de tijd vormgeven.
42°25'52.1"N 7°02'06.9"W
Dit zijn de coördinaten die ons bedrijf op de kaart zetten. Hier vind je de wijnmakerij waar we onze wijnen maken, omgeven door eeuwenoude wijngaarden die uitkijken over de steile hellingen van de bergen langs de kronkelende loop van de rivier. We voelen ons gelukkig dat we ons leven, ons werk en onze passie op zo'n uitzonderlijke locatie als Vilamartín de Valdeorras, in het hart van de Sil-vallei, mogen beleven. Het is het centrum van ons universum.
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aan