2023 Spier Cabernet Sauvignon Signature

Schrijf de eerste review over dit product
rotation
  • Koop 6 voor 7,95 6,57 en bespaar 6%
Nog maar 4 op voorraad
Nabestelling mogelijk Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
gift Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen Vanuit de winkelwagen kunt u een cadeaubericht of cadeauverpakking toevoegen aan de door u gekozen product(en).

Omschrijving

chevron-down

In de kleur is de wijn diep robijnrood. Brede geur, met kersen en cassis, bessen, een vleugje paprika, ondersteund door een aangenaam kruidige toon van eiken en vanille. In de smaak een frisse en vrij krachtige inzet, met zwarte bessen, heerlijk vanille, een vleugje leer en laurier, elegant en fris, stevigheid, zuren, bitters, kersen en krentjes. Ideaal bij rood vlees van de gril, maar ook lekker bij koteletten van lamsvlees of belegen kazen.

De wortels van het huis Spier gaan terug tot de beginjaren van de kolonie op de Kaap, in 1692. In dat jaar werd de oorspronkelijke farm in Stellenbosch door de Duitse kolonist Arnout Janz gesticht. Hij was ook diegene die zich realiseerde dat de grond zeer geschikt was voor de wijnbouw, en plantte de eerste druivenstokken. De eerste druiven werden geperst, en de oude kelder, die werd gebouwd in 1767, is één van de oudste wijngebouwen van de Kaap. Het is nog steeds het trotse bezit van het domein. Tegenwoordig is Spier één van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika met een kelder die de afgelopen jaren is gemoderniseerd en uitgebreid, om de grote ambities waar te maken. En in hetzelfde licht moeten we de uitbreiding zien van het wijngaardareaal, waar de volledige controle van een groot team ervaren en talentvolle wijnmakers aanwezig zijn onder leiding van de chef wijnmaker, Frans Smit.

De Cabernet heeft een iets warmer klimaat nodig dan de Merlot, en een ondergrond die iets armer is, om de druiven goed te laten rijpen. Anders groeit vooral het blad, en rijpen de druiven niet voldoende. Bij de Cabernet-Sauvignon is een goede rijping van de druiven alleen mogelijk door een goede warmte overdag, in combinatie met frisheid in de nacht, vooral in het najaar, in de periode voor de oogst. De druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden, waaruit een blend wordt samengesteld met veel schakeringen. Na een koude inweking, om de wijn fruit en kleur te geven, gist hij op een lage temperatuur, op 24°C, ook weer voor het fruit. Tijdens de gisting wordt de wijn regelmatig over de schillen gepompt, om hem meer kleur te geven en ri jpe tannine. Afronding vindt plaats door 20% op houten vaten van Frans eiken te laten rijpen, gedurende zo’n 8 tot 10 maanden, afhankelijk van de jaargang. Dat zorgt voor meer diepgang en complexiteit. De rest van de wijn rijpt op roestvrij staal met staven van Frans eikenhout, die hem nog wat extra houtaroma geven. Hout en fruit blijven zo perfect in balans.

De wijnen van het Spier Estate in Stellenbosch worden biologisch geproduceerd wat betekent dat er geen kunstmest, chemische pesticiden en geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt zoals herbiciden.

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Rood
Land Zuid-Afrika
Regio Western Cape
Appellatie Stellenbosch (Appellatie)
Wijnhuis Spier Estate
Druif Cabernet Sauvignon
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2023
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2028
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding Staffelkorting
Smaakprofiel Donker fruit, Droog, Fruitig, Soepel
Drink momenten Barbecue, Borrelen, Met vrienden, Open haard, Voor alledag

Wijnhuis

chevron-down

De wortels van het huis Spier gaan terug tot de beginjaren van de kolonie op de Kaap, in 1692. In dat jaar werd de oorspronkelijke farm in Stellenbosch door de Duitse kolonist Arnout Janz gesticht. Hij was ook degene die zich realiseerde dat de grond zeer geschikt was voor de wijnbouw, en plantte de eerste druivenstokken. De eerste druiven werden geperst, en de oude kelder, die werd gebouwd in 1767, is een van oudste wijngebouwen van de Kaap, en is nog steeds het trotse bezit van het domein.

Maar sinds het eerste begin is er veel veranderd. Tegenwoordig is Spier een van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika, met een kelder die de afgelopen jaren volledig is gemoderniseerd en uitgebreid, om de grote ambities hier waar te maken. En in hetzelfde licht moeten we de uitbreiding zien van het wijngaardareaal met 100 hectare tot in totaal 400 hectare, waarbij de productie is gestegen met 100.000 dozen, meer dan een miljoen flessen. Om de totale productie te realiseren, worden ook nog druiven gekocht van andere producenten, maar wel alles onder volledige controle van het grote team van ervaren en talentvolle wijnmakers van Spier, onder leiding van de chef wijnmaker, Frans Smit. De wijnmakers hebben overal ter wereld geleerd en stage gelopen, om met hun ervaringen een hoge kwaliteit wijnen te kunnen maken.

Maar natuurlijk is de geschiedenis niet vergeten, en Spier maakt nog altijd wijnen die een uitdrukking zijn van een eigen identiteit, wijnen van de hoogste kwaliteit. Frans Smit wil wijnen maken met diepgang, maar ook met het accent op het fruit. Door het maken van verschillende series kunnen de verschillende typen wijnliefhebbers genieten van de wijnen van dit bedrijf. De wijnen onder het label ‘Discovery’ en ‘Colours’ zijn voor de wijndrinkers die graag een soepele wijn drinken, met veel nadruk op het fruit. Bij de wijnen in de Private Collection wordt vooral het terroir benadrukt. In de winery zijn de afgelopen jaren miljoen geïnvesteerd om hem uit te brengen en hem volledig aan te passen aan de eisen die het moderne wijnmaken stelt. In de geklimatiseerde kelders bevinden zich 4500 vaten voor de rijping van de wijnen.

Wijnmaken is volgens de wijnmakers van Spier een kunst. De druiven voor de Classic Range groeien in speciaal geselcteerde wijngaarden, geplukt bij optimale rijpheid en zo gevinificeerd dat alle karakteristieken van de wijnen goed bewaard blijven. Lichte houtrijping zorgt voor een elegante achtergrond naast de fruittonen. De druiven van de Private Collection wijnen worden met de hand geselecteerd in de oude, single variety wijngaarden. Na vinificatie ondergaan de wijnen opvoeding in Franse eiken vaten. Hierna vindt pas de definitieve selectie van de wijnen plaats, want alleen de beste wijnen mogen het predikaat ' Private Collection' dragen. Getuige de vele prijzen die Spier met deze wijnen in de wacht heeft gesleept.

Daarnaast is er een bijzonder bezoekerscentrum gebouwd, waar de wijnen kunnen worden geproefd en gekocht, waar van een maaltijd of een picknick kan worden genoten. En het geheel is ook nog voorzien van een golfbaan en een viersterren hotel. Een bijzonder project van een bijzonder bedrijf.

Recensies

chevron-down
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: 2023 Spier Cabernet Sauvignon Signature
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Vegan Label
Volg het laatste nieuws over al onze wijnen, acties en nieuwe selecties.

Laatste review

29.04.2025

kiyoh-stars-open
kiyoh-stars-filled

2024 Gramona Gessami Blanco

"Een lekkere verfijnde wijn" Adriana de Zeeuw

Bekijk product recensie