2022 Spier Sauvignon Blanc 21 Gables

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
Drink venster | 2023 - 2030 |
Op voorraad
15 items beschikbaar
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
Een van de mooiste historische bezienswaardigheden van de Kaap zijn de oud-Hollandse huizen met hun bijzondere gevels uit de 17e en 18e eeuw. Cape Dutch, zoals dat hier wordt genoemd. Spier is de grootste eigenaar van deze bijzondere, perfect bewaard gebleven gevels: maar liefst 21 in totaal.
Winemakers Notes:"This is a concentrated single varietal wine that projects like a blend. Layered and complex, we achieved this by picking at different ripeness levels from two vineyards planted on the slopes of the Tygerberg Hills. The result is a concentrated midpalate with impressive viscosity and freshness. This is luxury bottled." - Johan Jordaan
De top lijn van Spier! Genaamd de 21 Gables en is gemaakt van de Sauvignon Blanc druif. Aangename open geur, peer, meloen, asperges, een vleugje grassigheid, tropisch fruit en passievrucht. De smaak van deze 21 Gables Sauvignon Blanc is ronduit fantastisch! De wijn is vet en aromatisch met intense smaken van kruisbessen, groene vijgenbladeren en hints van vers gras. Het is een geconcentreerd en rijk getextuurde wijn die smaak biedt met een frisse groene afwerking. De wijn heeft een lange rijping van 9 maanden gehad sur lie (dus op zijn gisten).
De wortels van het huis Spier gaan terug tot de beginjaren van de kolonie op de Kaap, in 1692. In dat jaar werd de oorspronkelijke farm in Stellenbosch door de Duitse kolonist Arnout Janz gesticht. Hij was ook diegene die zich realiseerde dat de grond zeer geschikt was voor de wijnbouw, en plantte de eerste druivenstokken. De eerste druiven werden geperst, en de oude kelder , die werd gebouwd in 1767, is één van de oudste wijngebouwen van de Kaap. Het is nog steeds het trotse bezit van het domein. Tegenwoordig is Spier één van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika met een kelder die de afgelopen jaren is gemoderniseerd en uitgebreid, om de grote ambities waar te maken. En in hetzelfde licht moeten we de uitbreiding zien van het wijngaardareaal, waar de volledige controle van een groot team ervaren en talentvolle wijnmakers aanwezig zijn onder leiding van de chef wijnmaker, Frans Smit.
De wijnen van het Spier Estate in Stellenbosch worden Biologisch geproduceerd wat betekent dat er geen kunstmest, chemische pesticiden en geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt zoals herbiciden.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Stellenbosch |
Wijnhuis | Spier Estate |
Druif | Sauvignon Blanc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Strak, Tropisch fruit, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras |
Professionele Recensies
Parker
Rating
90
Release Price
$30
Drink Date
2018 - 2028
Reviewed by
Neal Martin
Issue Date
28th Apr 2017
Source
230, The Wine Advocate
The "21 Gables" Pinotage is matured in French, American and Hungarian barrels. The nose felt pinched at first, although it opens with aeration to reveal dark cherries, creme de cassis and violet aromas. The palate is medium-bodied with grippy tannin. This is a Pinotage with good backbone and grip, leading to a finish with broody dark berry, tarry fruit on the aftertaste.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De wortels van het huis Spier gaan terug tot de beginjaren van de kolonie op de Kaap, in 1692. In dat jaar werd de oorspronkelijke farm in Stellenbosch door de Duitse kolonist Arnout Janz gesticht. Hij was ook degene die zich realiseerde dat de grond zeer geschikt was voor de wijnbouw, en plantte de eerste druivenstokken. De eerste druiven werden geperst, en de oude kelder, die werd gebouwd in 1767, is een van oudste wijngebouwen van de Kaap, en is nog steeds het trotse bezit van het domein.
Maar sinds het eerste begin is er veel veranderd. Tegenwoordig is Spier een van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika, met een kelder die de afgelopen jaren volledig is gemoderniseerd en uitgebreid, om de grote ambities hier waar te maken. En in hetzelfde licht moeten we de uitbreiding zien van het wijngaardareaal met 100 hectare tot in totaal 400 hectare, waarbij de productie is gestegen met 100.000 dozen, meer dan een miljoen flessen. Om de totale productie te realiseren, worden ook nog druiven gekocht van andere producenten, maar wel alles onder volledige controle van het grote team van ervaren en talentvolle wijnmakers van Spier, onder leiding van de chef wijnmaker, Frans Smit. De wijnmakers hebben overal ter wereld geleerd en stage gelopen, om met hun ervaringen een hoge kwaliteit wijnen te kunnen maken.
Maar natuurlijk is de geschiedenis niet vergeten, en Spier maakt nog altijd wijnen die een uitdrukking zijn van een eigen identiteit, wijnen van de hoogste kwaliteit. Frans Smit wil wijnen maken met diepgang, maar ook met het accent op het fruit. Door het maken van verschillende series kunnen de verschillende typen wijnliefhebbers genieten van de wijnen van dit bedrijf. De wijnen onder het label ‘Discovery’ en ‘Colours’ zijn voor de wijndrinkers die graag een soepele wijn drinken, met veel nadruk op het fruit. Bij de wijnen in de Private Collection wordt vooral het terroir benadrukt. In de winery zijn de afgelopen jaren miljoen geïnvesteerd om hem uit te brengen en hem volledig aan te passen aan de eisen die het moderne wijnmaken stelt. In de geklimatiseerde kelders bevinden zich 4500 vaten voor de rijping van de wijnen.
Wijnmaken is volgens de wijnmakers van Spier een kunst. De druiven voor de Classic Range groeien in speciaal geselcteerde wijngaarden, geplukt bij optimale rijpheid en zo gevinificeerd dat alle karakteristieken van de wijnen goed bewaard blijven. Lichte houtrijping zorgt voor een elegante achtergrond naast de fruittonen. De druiven van de Private Collection wijnen worden met de hand geselecteerd in de oude, single variety wijngaarden. Na vinificatie ondergaan de wijnen opvoeding in Franse eiken vaten. Hierna vindt pas de definitieve selectie van de wijnen plaats, want alleen de beste wijnen mogen het predikaat ' Private Collection' dragen. Getuige de vele prijzen die Spier met deze wijnen in de wacht heeft gesleept.
Daarnaast is er een bijzonder bezoekerscentrum gebouwd, waar de wijnen kunnen worden geproefd en gekocht, waar van een maaltijd of een picknick kan worden genoten. En het geheel is ook nog voorzien van een golfbaan en een viersterren hotel. Een bijzonder project van een bijzonder bedrijf.
Een van de mooiste historische bezienswaardigheden van de Kaap zijn de oud-Hollandse huizen met hun bijzondere gevels uit de 17e en 18e eeuw. Cape Dutch, zoals dat hier wordt genoemd. Spier is de grootste eigenaar van deze bijzondere, perfect bewaard gebleven gevels: maar liefst 21 in totaal.
Winemakers Notes:"This is a concentrated single varietal wine that projects like a blend. Layered and complex, we achieved this by picking at different ripeness levels from two vineyards planted on the slopes of the Tygerberg Hills. The result is a concentrated midpalate with impressive viscosity and freshness. This is luxury bottled." - Johan Jordaan
De top lijn van Spier! Genaamd de 21 Gables en is gemaakt van de Sauvignon Blanc druif. Aangename open geur, peer, meloen, asperges, een vleugje grassigheid, tropisch fruit en passievrucht. De smaak van deze 21 Gables Sauvignon Blanc is ronduit fantastisch! De wijn is vet en aromatisch met intense smaken van kruisbessen, groene vijgenbladeren en hints van vers gras. Het is een geconcentreerd en rijk getextuurde wijn die smaak biedt met een frisse groene afwerking. De wijn heeft een lange rijping van 9 maanden gehad sur lie (dus op zijn gisten).
De wortels van het huis Spier gaan terug tot de beginjaren van de kolonie op de Kaap, in 1692. In dat jaar werd de oorspronkelijke farm in Stellenbosch door de Duitse kolonist Arnout Janz gesticht. Hij was ook diegene die zich realiseerde dat de grond zeer geschikt was voor de wijnbouw, en plantte de eerste druivenstokken. De eerste druiven werden geperst, en de oude kelder , die werd gebouwd in 1767, is één van de oudste wijngebouwen van de Kaap. Het is nog steeds het trotse bezit van het domein. Tegenwoordig is Spier één van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika met een kelder die de afgelopen jaren is gemoderniseerd en uitgebreid, om de grote ambities waar te maken. En in hetzelfde licht moeten we de uitbreiding zien van het wijngaardareaal, waar de volledige controle van een groot team ervaren en talentvolle wijnmakers aanwezig zijn onder leiding van de chef wijnmaker, Frans Smit.
De wijnen van het Spier Estate in Stellenbosch worden Biologisch geproduceerd wat betekent dat er geen kunstmest, chemische pesticiden en geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt zoals herbiciden.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Stellenbosch |
Wijnhuis | Spier Estate |
Druif | Sauvignon Blanc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 13.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Strak, Tropisch fruit, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras |
Parker
Rating
90
Release Price
$30
Drink Date
2018 - 2028
Reviewed by
Neal Martin
Issue Date
28th Apr 2017
Source
230, The Wine Advocate
The "21 Gables" Pinotage is matured in French, American and Hungarian barrels. The nose felt pinched at first, although it opens with aeration to reveal dark cherries, creme de cassis and violet aromas. The palate is medium-bodied with grippy tannin. This is a Pinotage with good backbone and grip, leading to a finish with broody dark berry, tarry fruit on the aftertaste.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De wortels van het huis Spier gaan terug tot de beginjaren van de kolonie op de Kaap, in 1692. In dat jaar werd de oorspronkelijke farm in Stellenbosch door de Duitse kolonist Arnout Janz gesticht. Hij was ook degene die zich realiseerde dat de grond zeer geschikt was voor de wijnbouw, en plantte de eerste druivenstokken. De eerste druiven werden geperst, en de oude kelder, die werd gebouwd in 1767, is een van oudste wijngebouwen van de Kaap, en is nog steeds het trotse bezit van het domein.
Maar sinds het eerste begin is er veel veranderd. Tegenwoordig is Spier een van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika, met een kelder die de afgelopen jaren volledig is gemoderniseerd en uitgebreid, om de grote ambities hier waar te maken. En in hetzelfde licht moeten we de uitbreiding zien van het wijngaardareaal met 100 hectare tot in totaal 400 hectare, waarbij de productie is gestegen met 100.000 dozen, meer dan een miljoen flessen. Om de totale productie te realiseren, worden ook nog druiven gekocht van andere producenten, maar wel alles onder volledige controle van het grote team van ervaren en talentvolle wijnmakers van Spier, onder leiding van de chef wijnmaker, Frans Smit. De wijnmakers hebben overal ter wereld geleerd en stage gelopen, om met hun ervaringen een hoge kwaliteit wijnen te kunnen maken.
Maar natuurlijk is de geschiedenis niet vergeten, en Spier maakt nog altijd wijnen die een uitdrukking zijn van een eigen identiteit, wijnen van de hoogste kwaliteit. Frans Smit wil wijnen maken met diepgang, maar ook met het accent op het fruit. Door het maken van verschillende series kunnen de verschillende typen wijnliefhebbers genieten van de wijnen van dit bedrijf. De wijnen onder het label ‘Discovery’ en ‘Colours’ zijn voor de wijndrinkers die graag een soepele wijn drinken, met veel nadruk op het fruit. Bij de wijnen in de Private Collection wordt vooral het terroir benadrukt. In de winery zijn de afgelopen jaren miljoen geïnvesteerd om hem uit te brengen en hem volledig aan te passen aan de eisen die het moderne wijnmaken stelt. In de geklimatiseerde kelders bevinden zich 4500 vaten voor de rijping van de wijnen.
Wijnmaken is volgens de wijnmakers van Spier een kunst. De druiven voor de Classic Range groeien in speciaal geselcteerde wijngaarden, geplukt bij optimale rijpheid en zo gevinificeerd dat alle karakteristieken van de wijnen goed bewaard blijven. Lichte houtrijping zorgt voor een elegante achtergrond naast de fruittonen. De druiven van de Private Collection wijnen worden met de hand geselecteerd in de oude, single variety wijngaarden. Na vinificatie ondergaan de wijnen opvoeding in Franse eiken vaten. Hierna vindt pas de definitieve selectie van de wijnen plaats, want alleen de beste wijnen mogen het predikaat ' Private Collection' dragen. Getuige de vele prijzen die Spier met deze wijnen in de wacht heeft gesleept.
Daarnaast is er een bijzonder bezoekerscentrum gebouwd, waar de wijnen kunnen worden geproefd en gekocht, waar van een maaltijd of een picknick kan worden genoten. En het geheel is ook nog voorzien van een golfbaan en een viersterren hotel. Een bijzonder project van een bijzonder bedrijf.