2022 Alvina Pernot Bienvenues Bâtard-Montrachet Grand Cru
| Wijnsoort | |
|---|---|
| Land | |
| Regio | |
| Appellatie | |
| Wijnhuis | |
| Jaar | 2022 |
| Druif | |
| Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13.5%) |
| Drink venster | 2026 - 2045 |
| Beschikbaar per | 24 nov. 2025 |
Lage voorraad
Nog maar 1 over
Omschrijving
Domaine Alvina Pernot en de herkomst van Bienvenues Bâtard-Montrachet
Domaine Alvina Pernot is een jonge naam in de Bourgogne, maar staat inmiddels stevig op de kaart. Alvina Pernot, kleindochter van de bekende wijnmaker Paul Pernot, richtte samen met haar echtgenoot Philippe Abadie in 2018 het eigen domein op in Puligny-Montrachet. Hun doel is wijnen te maken die de veelheid aan terroirs in de Côte de Beaune zuiver en precies laten spreken, met respect voor de familietraditie, maar met een duidelijk eigen handschrift.
De wijngaarden van het domein liggen vooral in en rond Puligny-Montrachet. Hier is de bodem arm en kalkrijk, met lagen klei en gesteente die de wortels dwingen diep te gaan. Het klimaat is koel maar voldoende zonnig, zodat chardonnay een rijp aromatisch profiel krijgt, terwijl de zuren fris blijven. Binnen dit kader vormt Bienvenues Bâtard-Montrachet een van de meest prestigieuze herkomsten, waar concentratie, verfijning en lengte samenkomen.
De wijngaard Bienvenues Bâtard-Montrachet en zijn stijl
Bienvenues Bâtard-Montrachet ligt direct naast de beroemde Bâtard-Montrachet en deelt de kalkrijke ondergrond en gunstige expositie. Het perceel bevindt zich op de grens van Puligny en Chassagne, met een iets beschutte ligging. Dit zorgt voor wijnen met een rijke structuur, maar met een opvallend zachte, bijna zijdeachtige textuur en een verfijnde aromatische opbouw.
De bodem bestaat uit een mix van klei en kalksteen met veel stenen in de bovenlaag. Dit bevordert een goede afwatering en geeft de wijn een uitgesproken minerale kern. De combinatie van oude wijnstokken, lage opbrengsten en de koele ligging brengt wijnen voort die tegelijk rijp, precies en langlevend zijn. Binnen het gamma van Alvina Pernot is Bienvenues Bâtard-Montrachet een van de meest elegante interpretaties van Grand Cru chardonnay.
Oogstjaar 2022, vinificatie en rijping
Het jaar 2022 leverde een gezonde en ruime oogst op, met druiven die volledig rijp werden, maar hun frisse zuurgraad behielden. De oogst vond eind augustus plaats en werd volledig met de hand uitgevoerd. Alleen perfect gezonde trossen haalden uiteindelijk het pershuis, wat belangrijk is bij een Grand Cru waar elke nuance telt.
De vergisting vindt plaats in een combinatie van roestvrij staal en gebruikte eikenhouten vaten. Er wordt bewust weinig nieuw hout gebruikt, zodat de smaak van het terroir centraal blijft. De vaten zijn één tot vier jaar oud, waardoor ze structuur en diepte geven zonder merkbare houtaroma’s af te drukken. De rijping duurt ongeveer elf tot twaalf maanden, deels op de lie, wat zorgt voor extra textuur en complexiteit.
Deze aanpak geeft de 2022 Bienvenues Bâtard-Montrachet een krachtige maar evenwichtige stijl. De wijn heeft voldoende concentratie om jarenlang te ontwikkelen, maar blijft tegelijk verfijnd en helder in zijn expressie. Er zijn maar 523 flessen gemaakt van deze topper.
Kleur, geur en smaak van de 2022 Bienvenues Bâtard-Montrachet
De wijn toont een heldere, lichtgouden kleur met een fijne glans. In de neus komen direct florale tonen naar voren, zoals witte bloesem en acacia, naast rijp wit en geel fruit. Denk aan perzik, nectarine en sappige peer, onderbouwd door frisse citrustoetsen van limoen en citroenschil. Een lichte hint van amandel, brioche en krijtige mineraliteit voegt diepte toe zonder zwaar te worden.
In de smaak is de wijn vol en geconcentreerd zonder log te worden. De aanzet is rond en ruim, met rijpe perzik, abrikoos en rijpe appel, gevolgd door citrus en een verfijnde kruidigheid. De zuren zijn levendig en houden het geheel strak en energiek. De textuur is romig, maar niet vet, met een mooi samenspel tussen breedte en precisie. De kalkachtige mineraliteit loopt als een fijne lijn door de wijn en geeft spanning en frisheid.
De afdronk is zeer lang en gelaagd. Zachte tonen van rijp fruit, lichte roostertonen en een ziltige, krijtige ondertoon blijven lang aanwezig. De wijn is nu al indrukwekkend, maar zal met enkele jaren flesrijping nog meer nuance tonen en zich verder openen. Dit is een Grand Cru die zowel op hoog niveau aan tafel kan schitteren als in de kelder een mooie ontwikkeling doormaakt.
wijnen van Domaine Alvina Pernot online bestellen?
Indien aanwezig vindt u In de tab ‘Bijlagen’ de officiële factsheet en extra informatie van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht, gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres. U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
Wijn en spijs combinaties
- Gegrilde langoustines met citroenboter en verse kruiden. De rijpe structuur en frisse zuren sluiten prachtig aan bij het zoete schaaldiervlees.
- Gebakken tarbot met romige saus van witte wijn en bieslook. De volle textuur van de wijn ondersteunt de romigheid en houdt het gerecht toch levendig.
- Kalfsoester met morieljes en een lichte roomsaus. De wijn heeft genoeg kracht voor de paddenstoelen en brengt tegelijk frisheid in het geheel.
- Risotto met kreeft, lavas en een zachte citrus toets. De gelaagde structuur van de wijn versterkt de romige rijst en het zoete karakter van de kreeft.
- Coquilles met bloemkoolcrème en hazelnoot. De ronde textuur van de wijn sluit goed aan bij de zachte zoetheid en het nootachtige accent.
- Gebraden kip uit de oven met knoflook, citroen en tijm. De wijn brengt spanning en diepte bij dit ogenschijnlijk eenvoudige maar smaakrijke gerecht.
Specificaties
| Beschikbaar per | 24 nov. 2025 |
|---|---|
| Wijnsoort | Wit |
| Land | Frankrijk |
| Regio | Bourgogne |
| Appellatie | Puligny-Montrachet |
| Iconen | Icoon Frankrijk |
| Wijnhuis | Alvina Pernot |
| Druif | Chardonnay |
| Biologisch gecertificeerd | Nee |
| Natural wijn | Nee |
| Vegan | Nee |
| Jaar | 2022 |
| Drinken vanaf | 2026 |
| Drinken tot | 2045 |
| Alcohol % | 13.5 |
| Alcoholvrij/arm | Nee |
| Inhoud | 0.75 ltr |
| Houtrijping | Ja |
| Bubbels | Nee |
| Dessert wijn | Nee |
| Afsluiting | Kurk |
| Parker rating | 94 |
| Vinous rating | 95 |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 94
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2025 - 2045
The 2020 Bâtard-Montrachet Grand Cru has turned out especially well, offering up aromas of pear, orange oil, white flowers and buttered toast, followed by a full-bodied, rich and satiny palate that's textural but vibrant, underpinned by lively acids and chalky structuring extract. Concluding with a saline finish, it will merit some bottle age.
Alvina Pernot was awaiting the imminent birth of her latest child when I visited, so I tasted this year with her husband Philippe at their new winery on Puligny's Rue de Bois, a facility that will give them all the space they need to master the élevage and, increasingly, the pressing of the fruit that produces their wines. Readers will recall that, after working for three years at her grandfather's Domaine Paul Pernot, Alvina and Philippe had set up a tiny domaine & maison in Puligny-Montrachet. All of their 2018 vintage was produced from Alvina's share of the Pernot family holdings, but only the Puligny-Montrachet La Rue Aux Vaches was harvested and pressed (vertically) in house, as the rest of the cuvées come from Domaine Paul Pernot in must; that held true in 2019 too, though the range was supplemented by several new appellations, the result of exchanges with other growers. In 2020, this label's most successful vintage to date, La Rue Aux Vaches is joined by another Puligny lieu-dit cuvée that's pressed in house, the Clos des Noyers Brets. Within the Pernot holdings, Alvina and her husband favor earlier-picked fruit and higher-altitude parcels, but it's these cuvées that are harvested and pressed in house that really give the measure of what we can expect in the years to come. Readers will note that all the wines are bottled under high-quality natural cork.
Published: Jan 20, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
95
Drinking Window
2025 - 2042
From: Servants of the Seasons: Burgundy 2021 (Jan 2023)
The 2021 Bâtard-Montrachet Grand Cru has a more complex and engaging bouquet compared to the Bienvenues, with scents of citrus peel, lime and orange pith, a little more mineralité although it seems less intense than the Les Pucelles. The palate is very well balanced with flecks of white chocolate on the entry; the taut acidity keeps the tension dialed up throughout. There are lovely spicy notes, stem ginger and lemongrass on the finish that shows quite a bit of extract that lends complexity and length. Excellent.
- By Neal Martin on November 2022
“We just have a few Premier Crus,” Philippe Abadie, husband of Alvina Pernot, tells me as I survey the depleted line-up of nine cuvées. This is a producer I introduced in last year’s report, and like 12 months ago, they graciously permit a Sunday visit, thereby affording time to have a quick scout around the brand new winery that was a building site last year. I could admire the chichi black-painted walls and a comfortable tasting room with a tasteful arboreal mural. “We lost 100% in Chalumeaux and Clos des Folatières because of the frost,” Abadie continues, “There are usually 60 barrels of the Folatières, but there were just nine. We tried to use candles in the Village and Premier Cru, but Folatières is just too steep. Nevertheless, we have started to separate the Bourgogne Côte d’Or, one from around the winery [Rue de Bois] and the other, Les Femelottes. We started the picking on 20 September, which was difficult as there were hardly any bunches, plus there was rot that needed sorting. We used a vertical press for the parcels that we work ourselves, which is better for pressing small volumes. We are satisfied with the quality here. The bottling was done at the end of September.”
This is an impressive set of wines that don’t follow the Burgundy hierarchy. The two outstanding cuvées are the riveting Puligny-Montrachet Les Pucelles and a superb Village from Clos des Noyers Bret that both dare to outshine their Corton-Charlemagne and Bienvenues. Quantities are very small, but rest assured that I will have over 20 cuvées to taste through next year. Maybe I will need another quiet Sunday morning.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
95
95/100 Decanter
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Alvina Pernot is een getalenteerde wijnmaakster uit Puligny-Montrachet, Bourgogne, en kleindochter van de gerenommeerde wijnmaker Paul Pernot. In 2018 richtte ze samen met haar echtgenoot Philippe Abadie Domaine Alvina Pernot op, met als doel wijnen te creëren die hun eigen visie op het Bourgondische terroir weerspiegelen.
Het domein begon met de productie van 9.000 flessen in het eerste oogstjaar 2018 en heeft sindsdien zijn assortiment uitgebreid. Alvina en Philippe selecteren zorgvuldig percelen, voornamelijk uit de familiewijngaarden van Domaine Paul Pernot & Ses Fils, om wijnen te produceren die de diversiteit en kwaliteit van de Côte de Beaune-regio benadrukken.
Hun aanbod omvat onder andere Bourgogne Côte d'Or, Saint-Romain Village, Puligny-Montrachet Vieilles Vignes, Meursault 1er Cru La Pièce Sous le Bois en verschillende Premier Cru en Grand Cru wijnen uit Puligny-Montrachet. Alvina streeft naar wijnen met meer spanning en frisheid door druiven te selecteren van hoger gelegen percelen en eerder te oogsten.
Domaine Alvina Pernot heeft snel een reputatie opgebouwd voor het produceren van wijnen met een unieke stijl die zowel de traditie als innovatie binnen de Bourgondische wijnbouw weerspiegelen. Het domein blijft groeien en biedt een scala aan wijnen die de essentie van het terroir van de Côte de Beaune vastleggen.
Trivia
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aanDomaine Alvina Pernot en de herkomst van Bienvenues Bâtard-Montrachet
Domaine Alvina Pernot is een jonge naam in de Bourgogne, maar staat inmiddels stevig op de kaart. Alvina Pernot, kleindochter van de bekende wijnmaker Paul Pernot, richtte samen met haar echtgenoot Philippe Abadie in 2018 het eigen domein op in Puligny-Montrachet. Hun doel is wijnen te maken die de veelheid aan terroirs in de Côte de Beaune zuiver en precies laten spreken, met respect voor de familietraditie, maar met een duidelijk eigen handschrift.
De wijngaarden van het domein liggen vooral in en rond Puligny-Montrachet. Hier is de bodem arm en kalkrijk, met lagen klei en gesteente die de wortels dwingen diep te gaan. Het klimaat is koel maar voldoende zonnig, zodat chardonnay een rijp aromatisch profiel krijgt, terwijl de zuren fris blijven. Binnen dit kader vormt Bienvenues Bâtard-Montrachet een van de meest prestigieuze herkomsten, waar concentratie, verfijning en lengte samenkomen.
De wijngaard Bienvenues Bâtard-Montrachet en zijn stijl
Bienvenues Bâtard-Montrachet ligt direct naast de beroemde Bâtard-Montrachet en deelt de kalkrijke ondergrond en gunstige expositie. Het perceel bevindt zich op de grens van Puligny en Chassagne, met een iets beschutte ligging. Dit zorgt voor wijnen met een rijke structuur, maar met een opvallend zachte, bijna zijdeachtige textuur en een verfijnde aromatische opbouw.
De bodem bestaat uit een mix van klei en kalksteen met veel stenen in de bovenlaag. Dit bevordert een goede afwatering en geeft de wijn een uitgesproken minerale kern. De combinatie van oude wijnstokken, lage opbrengsten en de koele ligging brengt wijnen voort die tegelijk rijp, precies en langlevend zijn. Binnen het gamma van Alvina Pernot is Bienvenues Bâtard-Montrachet een van de meest elegante interpretaties van Grand Cru chardonnay.
Oogstjaar 2022, vinificatie en rijping
Het jaar 2022 leverde een gezonde en ruime oogst op, met druiven die volledig rijp werden, maar hun frisse zuurgraad behielden. De oogst vond eind augustus plaats en werd volledig met de hand uitgevoerd. Alleen perfect gezonde trossen haalden uiteindelijk het pershuis, wat belangrijk is bij een Grand Cru waar elke nuance telt.
De vergisting vindt plaats in een combinatie van roestvrij staal en gebruikte eikenhouten vaten. Er wordt bewust weinig nieuw hout gebruikt, zodat de smaak van het terroir centraal blijft. De vaten zijn één tot vier jaar oud, waardoor ze structuur en diepte geven zonder merkbare houtaroma’s af te drukken. De rijping duurt ongeveer elf tot twaalf maanden, deels op de lie, wat zorgt voor extra textuur en complexiteit.
Deze aanpak geeft de 2022 Bienvenues Bâtard-Montrachet een krachtige maar evenwichtige stijl. De wijn heeft voldoende concentratie om jarenlang te ontwikkelen, maar blijft tegelijk verfijnd en helder in zijn expressie. Er zijn maar 523 flessen gemaakt van deze topper.
Kleur, geur en smaak van de 2022 Bienvenues Bâtard-Montrachet
De wijn toont een heldere, lichtgouden kleur met een fijne glans. In de neus komen direct florale tonen naar voren, zoals witte bloesem en acacia, naast rijp wit en geel fruit. Denk aan perzik, nectarine en sappige peer, onderbouwd door frisse citrustoetsen van limoen en citroenschil. Een lichte hint van amandel, brioche en krijtige mineraliteit voegt diepte toe zonder zwaar te worden.
In de smaak is de wijn vol en geconcentreerd zonder log te worden. De aanzet is rond en ruim, met rijpe perzik, abrikoos en rijpe appel, gevolgd door citrus en een verfijnde kruidigheid. De zuren zijn levendig en houden het geheel strak en energiek. De textuur is romig, maar niet vet, met een mooi samenspel tussen breedte en precisie. De kalkachtige mineraliteit loopt als een fijne lijn door de wijn en geeft spanning en frisheid.
De afdronk is zeer lang en gelaagd. Zachte tonen van rijp fruit, lichte roostertonen en een ziltige, krijtige ondertoon blijven lang aanwezig. De wijn is nu al indrukwekkend, maar zal met enkele jaren flesrijping nog meer nuance tonen en zich verder openen. Dit is een Grand Cru die zowel op hoog niveau aan tafel kan schitteren als in de kelder een mooie ontwikkeling doormaakt.
wijnen van Domaine Alvina Pernot online bestellen?
Indien aanwezig vindt u In de tab ‘Bijlagen’ de officiële factsheet en extra informatie van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht, gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres. U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
Wijn en spijs combinaties
- Gegrilde langoustines met citroenboter en verse kruiden. De rijpe structuur en frisse zuren sluiten prachtig aan bij het zoete schaaldiervlees.
- Gebakken tarbot met romige saus van witte wijn en bieslook. De volle textuur van de wijn ondersteunt de romigheid en houdt het gerecht toch levendig.
- Kalfsoester met morieljes en een lichte roomsaus. De wijn heeft genoeg kracht voor de paddenstoelen en brengt tegelijk frisheid in het geheel.
- Risotto met kreeft, lavas en een zachte citrus toets. De gelaagde structuur van de wijn versterkt de romige rijst en het zoete karakter van de kreeft.
- Coquilles met bloemkoolcrème en hazelnoot. De ronde textuur van de wijn sluit goed aan bij de zachte zoetheid en het nootachtige accent.
- Gebraden kip uit de oven met knoflook, citroen en tijm. De wijn brengt spanning en diepte bij dit ogenschijnlijk eenvoudige maar smaakrijke gerecht.
| Beschikbaar per | 24 nov. 2025 |
|---|---|
| Wijnsoort | Wit |
| Land | Frankrijk |
| Regio | Bourgogne |
| Appellatie | Puligny-Montrachet |
| Iconen | Icoon Frankrijk |
| Wijnhuis | Alvina Pernot |
| Druif | Chardonnay |
| Biologisch gecertificeerd | Nee |
| Natural wijn | Nee |
| Vegan | Nee |
| Jaar | 2022 |
| Drinken vanaf | 2026 |
| Drinken tot | 2045 |
| Alcohol % | 13.5 |
| Alcoholvrij/arm | Nee |
| Inhoud | 0.75 ltr |
| Houtrijping | Ja |
| Bubbels | Nee |
| Dessert wijn | Nee |
| Afsluiting | Kurk |
| Parker rating | 94 |
| Vinous rating | 95 |
Parker
The Wine Advocate
RP 94
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2025 - 2045
The 2020 Bâtard-Montrachet Grand Cru has turned out especially well, offering up aromas of pear, orange oil, white flowers and buttered toast, followed by a full-bodied, rich and satiny palate that's textural but vibrant, underpinned by lively acids and chalky structuring extract. Concluding with a saline finish, it will merit some bottle age.
Alvina Pernot was awaiting the imminent birth of her latest child when I visited, so I tasted this year with her husband Philippe at their new winery on Puligny's Rue de Bois, a facility that will give them all the space they need to master the élevage and, increasingly, the pressing of the fruit that produces their wines. Readers will recall that, after working for three years at her grandfather's Domaine Paul Pernot, Alvina and Philippe had set up a tiny domaine & maison in Puligny-Montrachet. All of their 2018 vintage was produced from Alvina's share of the Pernot family holdings, but only the Puligny-Montrachet La Rue Aux Vaches was harvested and pressed (vertically) in house, as the rest of the cuvées come from Domaine Paul Pernot in must; that held true in 2019 too, though the range was supplemented by several new appellations, the result of exchanges with other growers. In 2020, this label's most successful vintage to date, La Rue Aux Vaches is joined by another Puligny lieu-dit cuvée that's pressed in house, the Clos des Noyers Brets. Within the Pernot holdings, Alvina and her husband favor earlier-picked fruit and higher-altitude parcels, but it's these cuvées that are harvested and pressed in house that really give the measure of what we can expect in the years to come. Readers will note that all the wines are bottled under high-quality natural cork.
Published: Jan 20, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
95
Drinking Window
2025 - 2042
From: Servants of the Seasons: Burgundy 2021 (Jan 2023)
The 2021 Bâtard-Montrachet Grand Cru has a more complex and engaging bouquet compared to the Bienvenues, with scents of citrus peel, lime and orange pith, a little more mineralité although it seems less intense than the Les Pucelles. The palate is very well balanced with flecks of white chocolate on the entry; the taut acidity keeps the tension dialed up throughout. There are lovely spicy notes, stem ginger and lemongrass on the finish that shows quite a bit of extract that lends complexity and length. Excellent.
- By Neal Martin on November 2022
“We just have a few Premier Crus,” Philippe Abadie, husband of Alvina Pernot, tells me as I survey the depleted line-up of nine cuvées. This is a producer I introduced in last year’s report, and like 12 months ago, they graciously permit a Sunday visit, thereby affording time to have a quick scout around the brand new winery that was a building site last year. I could admire the chichi black-painted walls and a comfortable tasting room with a tasteful arboreal mural. “We lost 100% in Chalumeaux and Clos des Folatières because of the frost,” Abadie continues, “There are usually 60 barrels of the Folatières, but there were just nine. We tried to use candles in the Village and Premier Cru, but Folatières is just too steep. Nevertheless, we have started to separate the Bourgogne Côte d’Or, one from around the winery [Rue de Bois] and the other, Les Femelottes. We started the picking on 20 September, which was difficult as there were hardly any bunches, plus there was rot that needed sorting. We used a vertical press for the parcels that we work ourselves, which is better for pressing small volumes. We are satisfied with the quality here. The bottling was done at the end of September.”
This is an impressive set of wines that don’t follow the Burgundy hierarchy. The two outstanding cuvées are the riveting Puligny-Montrachet Les Pucelles and a superb Village from Clos des Noyers Bret that both dare to outshine their Corton-Charlemagne and Bienvenues. Quantities are very small, but rest assured that I will have over 20 cuvées to taste through next year. Maybe I will need another quiet Sunday morning.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
95
95/100 Decanter
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Alvina Pernot is een getalenteerde wijnmaakster uit Puligny-Montrachet, Bourgogne, en kleindochter van de gerenommeerde wijnmaker Paul Pernot. In 2018 richtte ze samen met haar echtgenoot Philippe Abadie Domaine Alvina Pernot op, met als doel wijnen te creëren die hun eigen visie op het Bourgondische terroir weerspiegelen.
Het domein begon met de productie van 9.000 flessen in het eerste oogstjaar 2018 en heeft sindsdien zijn assortiment uitgebreid. Alvina en Philippe selecteren zorgvuldig percelen, voornamelijk uit de familiewijngaarden van Domaine Paul Pernot & Ses Fils, om wijnen te produceren die de diversiteit en kwaliteit van de Côte de Beaune-regio benadrukken.
Hun aanbod omvat onder andere Bourgogne Côte d'Or, Saint-Romain Village, Puligny-Montrachet Vieilles Vignes, Meursault 1er Cru La Pièce Sous le Bois en verschillende Premier Cru en Grand Cru wijnen uit Puligny-Montrachet. Alvina streeft naar wijnen met meer spanning en frisheid door druiven te selecteren van hoger gelegen percelen en eerder te oogsten.
Domaine Alvina Pernot heeft snel een reputatie opgebouwd voor het produceren van wijnen met een unieke stijl die zowel de traditie als innovatie binnen de Bourgondische wijnbouw weerspiegelen. Het domein blijft groeien en biedt een scala aan wijnen die de essentie van het terroir van de Côte de Beaune vastleggen.
Wijn Trivia
🍷 Genoten van deze wijnweetjes? Deel je nieuwe kennis met andere wijnliefhebbers!
Ontdek Wijn Trivia
Log in om interessante feiten over deze wijn te ontdekken en je kennis te vergroten.
Meld je aan