2021 Spier Estate Bordeaux Blend Creative Block 5

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | |
Appellatie | Stellenbosch (Appellatie) |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | , , , , Petit Verdot |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2025 - 2031 |
- Koop 6 voor 23,25 19,21 en bespaar 5%
Lage voorraad
Nog maar 4 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
De Spier Estate Bordeaux Blend Creative Block 5 is een blend van de typische Bordeaux druiven namelijk 46% Cabernet Sauvignon / 33% Merlot / 11 % Cabernet Franc / 6% Petit Verdot / 4% Malbec wat groeit op een terroir met graniet en klei uit de Stellenbosch en Darling regio.
De druiven komen van de relatief koele hellingen wat zorgt voor een meer geleidelijke rijping wat uiteindelijk zorgt voor meer smaak ontwikkeling. Bladeren worden gedeeltelijk verwijderd om zodoende de druiven meer zonlicht te geven en dit zorgt tevens voor een natuurlijke bemesting. De wijngaarden liggen gemiddeld zo'n 10km af van de oceaan wat zorgt dat de frisse wind de wijngaarden op een natuurlijke manier in optimale conditie houdt. De druiven worden handmatig geplukt en direct gekoeld. De gisting vond plaats in roestvrijstalen tanks gedurende maximaal 21 dagen. Malolactische gisting en rijping vond plaats in 300L Franse eiken vaten gedurende 18 maanden waarvan 60% nieuw eiken en 40% 23- en 3e jaars eiken. De druiven worden individueel opgevoed en pas als alles gereed is wordt de wijn geblend om zo de optimale harmonie, ultieme balans en smaak te verkrijgen vanuit de vijf druivensoorten.
In het glas is Spier Estate Bordeaux Blend Creative Block 5 donker paars van kleur met mooie kersen rode schakeringen. In de neus ruiken we complexe aroma's van donkere bessen, donkere chocolade met intense hints confiture, zwoel en verleidelijk, koffie, rokerig, en complex. De smaak is heerlijk fris, veel sap en elegantie door de malbec, een lichte stevigheid van de cabernet-franc, peperigheid en een vleugje chocola van de petit verdot. De Creative Blcok 5 is zeer goed uitgebalanceerd en is qua prijs.kwaliteit onvergelijkbaar goed als je dit naast een veel duurdere Bordeaux zet.
Concours mondial Bruxelles - Medaille d'0r 2016 Gold MetalSpecificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Stellenbosch |
Appellatie | Stellenbosch (Appellatie) |
Wijnhuis | Spier Estate |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2031 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 91 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
James Suckling
SPIER STELLENBOSCH CREATIVE BLOCK 5 2021
Score
91
Lots of sweet berries, oak spice and cedar here. Medium body with creamy tannins. Round and generous with rich fruit and sweets mingling throughout and an equally suave finish. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2021 - 2028
From: South Africa: 2021 New Releases from the Cape (Nov 2021)
The 2018 Creative Block 5 is quite closed on the nose compared to the Block 3, a little sultry at first but unfurling to show black fruit, cedar and cigar box aromas. The palate is medium-bodied with fine acidity and black fruit infused with truffle and cedar, and quite spicy toward the finish. Just a little conservative, but I have faith in this fine Bordeaux blend.
- By Neal Martin on July 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Gold
Concours mondial Bruxelles - Medaille d'0r 2016 Gold Metal
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De wortels van het huis Spier gaan terug tot de beginjaren van de kolonie op de Kaap, in 1692. In dat jaar werd de oorspronkelijke farm in Stellenbosch door de Duitse kolonist Arnout Janz gesticht. Hij was ook degene die zich realiseerde dat de grond zeer geschikt was voor de wijnbouw, en plantte de eerste druivenstokken. De eerste druiven werden geperst, en de oude kelder, die werd gebouwd in 1767, is een van oudste wijngebouwen van de Kaap, en is nog steeds het trotse bezit van het domein.
Maar sinds het eerste begin is er veel veranderd. Tegenwoordig is Spier een van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika, met een kelder die de afgelopen jaren volledig is gemoderniseerd en uitgebreid, om de grote ambities hier waar te maken. En in hetzelfde licht moeten we de uitbreiding zien van het wijngaardareaal met 100 hectare tot in totaal 400 hectare, waarbij de productie is gestegen met 100.000 dozen, meer dan een miljoen flessen. Om de totale productie te realiseren, worden ook nog druiven gekocht van andere producenten, maar wel alles onder volledige controle van het grote team van ervaren en talentvolle wijnmakers van Spier, onder leiding van de chef wijnmaker, Frans Smit. De wijnmakers hebben overal ter wereld geleerd en stage gelopen, om met hun ervaringen een hoge kwaliteit wijnen te kunnen maken.
Maar natuurlijk is de geschiedenis niet vergeten, en Spier maakt nog altijd wijnen die een uitdrukking zijn van een eigen identiteit, wijnen van de hoogste kwaliteit. Frans Smit wil wijnen maken met diepgang, maar ook met het accent op het fruit. Door het maken van verschillende series kunnen de verschillende typen wijnliefhebbers genieten van de wijnen van dit bedrijf. De wijnen onder het label ‘Discovery’ en ‘Colours’ zijn voor de wijndrinkers die graag een soepele wijn drinken, met veel nadruk op het fruit. Bij de wijnen in de Private Collection wordt vooral het terroir benadrukt. In de winery zijn de afgelopen jaren miljoen geïnvesteerd om hem uit te brengen en hem volledig aan te passen aan de eisen die het moderne wijnmaken stelt. In de geklimatiseerde kelders bevinden zich 4500 vaten voor de rijping van de wijnen.
Wijnmaken is volgens de wijnmakers van Spier een kunst. De druiven voor de Classic Range groeien in speciaal geselcteerde wijngaarden, geplukt bij optimale rijpheid en zo gevinificeerd dat alle karakteristieken van de wijnen goed bewaard blijven. Lichte houtrijping zorgt voor een elegante achtergrond naast de fruittonen. De druiven van de Private Collection wijnen worden met de hand geselecteerd in de oude, single variety wijngaarden. Na vinificatie ondergaan de wijnen opvoeding in Franse eiken vaten. Hierna vindt pas de definitieve selectie van de wijnen plaats, want alleen de beste wijnen mogen het predikaat ' Private Collection' dragen. Getuige de vele prijzen die Spier met deze wijnen in de wacht heeft gesleept.
Daarnaast is er een bijzonder bezoekerscentrum gebouwd, waar de wijnen kunnen worden geproefd en gekocht, waar van een maaltijd of een picknick kan worden genoten. En het geheel is ook nog voorzien van een golfbaan en een viersterren hotel. Een bijzonder project van een bijzonder bedrijf.
De Spier Estate Bordeaux Blend Creative Block 5 is een blend van de typische Bordeaux druiven namelijk 46% Cabernet Sauvignon / 33% Merlot / 11 % Cabernet Franc / 6% Petit Verdot / 4% Malbec wat groeit op een terroir met graniet en klei uit de Stellenbosch en Darling regio.
De druiven komen van de relatief koele hellingen wat zorgt voor een meer geleidelijke rijping wat uiteindelijk zorgt voor meer smaak ontwikkeling. Bladeren worden gedeeltelijk verwijderd om zodoende de druiven meer zonlicht te geven en dit zorgt tevens voor een natuurlijke bemesting. De wijngaarden liggen gemiddeld zo'n 10km af van de oceaan wat zorgt dat de frisse wind de wijngaarden op een natuurlijke manier in optimale conditie houdt. De druiven worden handmatig geplukt en direct gekoeld. De gisting vond plaats in roestvrijstalen tanks gedurende maximaal 21 dagen. Malolactische gisting en rijping vond plaats in 300L Franse eiken vaten gedurende 18 maanden waarvan 60% nieuw eiken en 40% 23- en 3e jaars eiken. De druiven worden individueel opgevoed en pas als alles gereed is wordt de wijn geblend om zo de optimale harmonie, ultieme balans en smaak te verkrijgen vanuit de vijf druivensoorten.
In het glas is Spier Estate Bordeaux Blend Creative Block 5 donker paars van kleur met mooie kersen rode schakeringen. In de neus ruiken we complexe aroma's van donkere bessen, donkere chocolade met intense hints confiture, zwoel en verleidelijk, koffie, rokerig, en complex. De smaak is heerlijk fris, veel sap en elegantie door de malbec, een lichte stevigheid van de cabernet-franc, peperigheid en een vleugje chocola van de petit verdot. De Creative Blcok 5 is zeer goed uitgebalanceerd en is qua prijs.kwaliteit onvergelijkbaar goed als je dit naast een veel duurdere Bordeaux zet.
Concours mondial Bruxelles - Medaille d'0r 2016 Gold MetalWijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Stellenbosch |
Appellatie | Stellenbosch (Appellatie) |
Wijnhuis | Spier Estate |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2031 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 91 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
James Suckling
SPIER STELLENBOSCH CREATIVE BLOCK 5 2021
Score
91
Lots of sweet berries, oak spice and cedar here. Medium body with creamy tannins. Round and generous with rich fruit and sweets mingling throughout and an equally suave finish. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
91
Drinking Window
2021 - 2028
From: South Africa: 2021 New Releases from the Cape (Nov 2021)
The 2018 Creative Block 5 is quite closed on the nose compared to the Block 3, a little sultry at first but unfurling to show black fruit, cedar and cigar box aromas. The palate is medium-bodied with fine acidity and black fruit infused with truffle and cedar, and quite spicy toward the finish. Just a little conservative, but I have faith in this fine Bordeaux blend.
- By Neal Martin on July 2021
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Gold
Concours mondial Bruxelles - Medaille d'0r 2016 Gold Metal
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De wortels van het huis Spier gaan terug tot de beginjaren van de kolonie op de Kaap, in 1692. In dat jaar werd de oorspronkelijke farm in Stellenbosch door de Duitse kolonist Arnout Janz gesticht. Hij was ook degene die zich realiseerde dat de grond zeer geschikt was voor de wijnbouw, en plantte de eerste druivenstokken. De eerste druiven werden geperst, en de oude kelder, die werd gebouwd in 1767, is een van oudste wijngebouwen van de Kaap, en is nog steeds het trotse bezit van het domein.
Maar sinds het eerste begin is er veel veranderd. Tegenwoordig is Spier een van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika, met een kelder die de afgelopen jaren volledig is gemoderniseerd en uitgebreid, om de grote ambities hier waar te maken. En in hetzelfde licht moeten we de uitbreiding zien van het wijngaardareaal met 100 hectare tot in totaal 400 hectare, waarbij de productie is gestegen met 100.000 dozen, meer dan een miljoen flessen. Om de totale productie te realiseren, worden ook nog druiven gekocht van andere producenten, maar wel alles onder volledige controle van het grote team van ervaren en talentvolle wijnmakers van Spier, onder leiding van de chef wijnmaker, Frans Smit. De wijnmakers hebben overal ter wereld geleerd en stage gelopen, om met hun ervaringen een hoge kwaliteit wijnen te kunnen maken.
Maar natuurlijk is de geschiedenis niet vergeten, en Spier maakt nog altijd wijnen die een uitdrukking zijn van een eigen identiteit, wijnen van de hoogste kwaliteit. Frans Smit wil wijnen maken met diepgang, maar ook met het accent op het fruit. Door het maken van verschillende series kunnen de verschillende typen wijnliefhebbers genieten van de wijnen van dit bedrijf. De wijnen onder het label ‘Discovery’ en ‘Colours’ zijn voor de wijndrinkers die graag een soepele wijn drinken, met veel nadruk op het fruit. Bij de wijnen in de Private Collection wordt vooral het terroir benadrukt. In de winery zijn de afgelopen jaren miljoen geïnvesteerd om hem uit te brengen en hem volledig aan te passen aan de eisen die het moderne wijnmaken stelt. In de geklimatiseerde kelders bevinden zich 4500 vaten voor de rijping van de wijnen.
Wijnmaken is volgens de wijnmakers van Spier een kunst. De druiven voor de Classic Range groeien in speciaal geselcteerde wijngaarden, geplukt bij optimale rijpheid en zo gevinificeerd dat alle karakteristieken van de wijnen goed bewaard blijven. Lichte houtrijping zorgt voor een elegante achtergrond naast de fruittonen. De druiven van de Private Collection wijnen worden met de hand geselecteerd in de oude, single variety wijngaarden. Na vinificatie ondergaan de wijnen opvoeding in Franse eiken vaten. Hierna vindt pas de definitieve selectie van de wijnen plaats, want alleen de beste wijnen mogen het predikaat ' Private Collection' dragen. Getuige de vele prijzen die Spier met deze wijnen in de wacht heeft gesleept.
Daarnaast is er een bijzonder bezoekerscentrum gebouwd, waar de wijnen kunnen worden geproefd en gekocht, waar van een maaltijd of een picknick kan worden genoten. En het geheel is ook nog voorzien van een golfbaan en een viersterren hotel. Een bijzonder project van een bijzonder bedrijf.