2021 Morlet Family Vineyards Cabernet Sauvignon Coeur De Vallée

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2021 - 2052 |
Op voorraad
11 items beschikbaar
Omschrijving
De wijngaard ‘Cœur de Vallée’ ligt in de wereldberoemde appellatie Oakville, in het hart van de Napa Valley. De To Kalon Creek slingert door het spectaculaire landgoed, dat is aangeplant met Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Het prachtige uitzicht op Mount Saint John herinnert aan de alluviale waaier die zorgde voor de goed doorlatende grond, bestaande uit 40 tot 60% grind. Het is de samenvloeiing van de verbazingwekkende stamboom van omliggende eigendommen en het alluviale materiaal afkomstig van de Mayacamas Range dat deze wijngaard zo speciaal maakt. Deze wijn is met de hand gemaakt met behulp van klassieke wijnbereidingstechnieken en is vernoemd naar de naamgenoot van de wijngaard. Het is 'Heart of the Valley' of 'Cœur de Vallée'. Een waanzinnige wijn met mooi rijp fruit, een geweldige zuurgraad en zo geweldig in balans.
De 2021 ‘Cœur de Vallée’ is een blend van Cabernet Sauvignon (95%) Cabernet Franc (5%) komende uit Oakville, Napa Valley. De wijn rijpt 16 maanden in Franse eiken vaten en wordt ongefilterd gebotteld en krijgt dan nog flesrijping. Deze Morlet wordt gedistribueerd via de Place Du Bordeaux. Van deze wijnen worden altijd maar rond de 1.500 flessen van gemaakt.
De verbluffende 2021 ‘Cœur de Vallée’ heeft een diepe, levendige paarse kleur en een intens aromatisch profiel van cassis, pure chocolade, zwarte olijven en gekonfijt fruit, gecombineerd met een complex bouquet van viooltjes, wilde salie en verse tabaksbladeren. Deze rijke en geconcentreerde, maar toch elegante en verfijnde wijn heeft een magnifieke textuur en een indrukwekkend gevoel van diepte. De zijdezachte en weelderige tannines zorgen voor een opvallende zachtheid, wat resulteert in een naadloze en krachtige wijn.
WEETJE: In de tab: Bijlage vindt u fraaie presentaties over het wijnhuis en de wijnmaker, de awards en de officiële factsheet van deze prachtige wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
A screaming good effort… flawlessly balanced and elegant” “The 2021 ‘Cœur de Vallée’ is a screaming good effort displaying a rich, full-bodied, layered, and powerful style that somehow manages to stay flawlessly balanced and elegant. Jammy currants, dark chocolate, tobacco, black olive, and lead pencil shavings all define this remarkable 2021, which is deep purple-hued and has ripe, polished tannins and flawlessly integrated fruit, oak, tannins, and acidity. It deserves 4-5 years in the cellar and should hit full maturity a decade after the vintage. It will keep for 30+ years. ” 98 points, Jeb Dunnuck, JebDunnuck.com, December 2023
“Wonderful freshness, with firm, plush tannins” “The 2021 ‘Cœur de Vallée’ is deep garnet-purple in color. After a little swirling, the nose erupts with scents of boysenberry preserves and blackcurrant jelly leading to nuances of wild sage, violets, and underbrush plus a hint of tapenade. The medium to full-bodied palate has wonderful freshness, with firm, plush tannins and bags of black fruit and mineral layers, finishing on a lingering mineral note. ” 98 points, Lisa Perrotti-Brown MW, The Wine Independent, February 2024
Over Oakville - Napa Valley
Oakville, gelegen in het hart van de regio, vertegenwoordigt enkele van de grootste, krachtigste wijnen van Napa Valley. Het is dit deel van Napa Valley dat zich heeft gevestigd als een toonaangevende producent van cabernet sauvignon, wat resulteert in internationaal erkende, bekroonde wijnen. Met even machtige regio's rondom Oakville, waaronder Rutherford, Yountville en St. Helena, is de AVA van Oakville erin geslaagd om wijnen van wereldklasse te produceren uit de unieke bodem en perfecte hitte. Met een duidelijke combinatie van klei-, leem- en zandgronden is de regio Oakville erin geslaagd om zeer complexe en gestructureerde Cabernet Sauvignon te produceren, evenals Merlot, Sauvignon Blanc, Zinfandel en Chardonnay. Het zijn deze Bordeaux-variëteiten die meerdere wijnhuizen internationaal in de schijnwerpers hebben gezet. Een van deze wijnhuizen is de Screaming Eagle Winery, die consistente uitdrukkingen van Cabernet Sauvignon heeft geproduceerd en een van hun jaargangen kon veilen voor $ 500.000. Dit prijskaartje heeft het tot een van de duurste wijnen ter wereld gemaakt. Naast de Screaming Eagle Winery heeft Oakville verschillende andere wijnmakerijen in de hele regio zoals Harlan, Bond, Promontory en Morlet.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Iconen | Icoon USA |
Wijnhuis | Morlet Family Vineyards |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2052 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP (96-98)
Reviewed by:
Joe Czerwinski
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2033
The prospective blend Morlet said was representative of the 2021 Chardonnay Coup de Coeur is another stunning effort, being simultaneously full-bodied and plush yet electric, with notes of grilled pineapple and pencil shavings underscored by vibrant acids and tremendous length on the finish.
Frenchman Luc Morlet and his Sacramento-born wife, Jodie, have become part of the Napa Valley firmament. Luc's winemaking resumé includes five years at Newton and five years at Peter Michael, where he has continued to consult since he and Jodie established Morlet Family Vineyards in 2006. Today, Cabernet Sauvignon accounts for approximately two-thirds of their production, coming from their own vineyards in Knights Valley, Oakville and Saint Helena. The Chardonnays and Pinot Noirs from Sonoma are based on per-acre lease arrangements, allowing Luc to manage the farming practices and yields in accordance with his own wishes.
This was a long, exciting visit, with up to three vintages of many of the wines tasted, although I have refrained from re-reviewing wines previously rated by my predecessor in the interest of saving a little time. My reviews of the current and forthcoming releases should give an indication of where I stand on those. Quality across the range is high, as are the prices, although not out of line with those being charged by other top-notch producers. Sad to say, $300 for great Napa Cabernet is more the norm than not in today's world, and one wonders if it will be viewed as a bargain sometime in the future.
Published: Mar 31, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
95+
Drinking Window
2026 - 2041
From: The 2021 Napa Valley Cabernets, Part One (Dec 2023)
The 2021 Cabernet Sauvignon Cœur de Vallée is a powerful, brooding wine. In most vintages, the Cœur de Vallée is an extrovert, but that is not at all the case in 2021. Blackberry jam, espresso, licorice, cloves and cedar emerge with air, but only with great reluctance. Readers will have to be patient, as the 2021 is an infant.
- By Antonio Galloni on December 2023
I tasted a wide range of wines with Luc Morlet this year. The 2021 Pinots, all from vineyards in the Fort Ross-Seaview AVA, are fine examples of this superb vintage. As always, the Pinots are done with fully destemmed fruit and see about 14 months in barrel. I was even more impressed with the 2020 Napa Valley wines, all of which are superb within the context of the year. Naturally, the 2021s are on another level. These days, Luc and Jodie Morlet’s wines offer plenty of the textural richness that has become such a signature, but with a little more verve in the past. The wines can be deceptive. They are quite appealing on release, but from what I have seen so far, that does not come at the expense of the wines’ ability to age.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
100/100
Colin Hay; The Drinks Business
100/100 punten
Morlet Coeur de Vallée 2021 (Oakville, Napa Valley; 95% Cabernet Sauvignon; 5% Cabernet Franc; 15.6% alcohol; aged 16 months in French oak, 85% of which was new; tasted in person with Luc Morley at the CVBG press tasting; essentially the last part of the Oakville Valley to be planted though historically vines had been grown there; a terroir of gravel on a very fine-grained loamy subsoil, the alluvial deposits washed down from the Kalon Creek; picked four rows at a time with a team of 8 at night; naturally fermented in 600-litre French oak puncheons; unfined and unfiltered). Such an impressive wine, above all in this excellent vintage. The 2020 was fabulous, especially given the context of a difficult vintage, this is as brilliant in the context of an exceptional vintage (not least as there is no hint here of the drought conditions that were the challenge of this year). For me, alongside Cristina’s Signature and the Peter Michael wines, this is the pick of the US releases on la place this year. And of those this is also perhaps the most Bordelais. Cedar. Black cherry, black currant, bramble, damson, a little walnut and coffee bean and perhaps a suggestion of fine first-press peppery olive oil. Violet, iris and iris bulb too. Pen ink. There’s staggering concentration here, and great density – the effect achieved by the wonderfully authentic Cabernet Sauvignon tannins whose fine granularity engages to fight with the external parameters of the palate, never allowing the wine to veer far from a supremely well-defined central spine. That might imply a wine that’s a bit severe. But that’s not at all the case here. For this is so silkily textured. The quality of the pixilating tannins is remarkable and that gives this an incredible clarity and crystallinity in the mid-palate for something with so much extract and concentration. And that, in turn, allows the fruit to dance and play, to glisten and glide, releasing sapidity and the Cabernet Franc’s herbal florality, above all with gentle aeration in the mouth. Exquisite already, but with the capacity to age glacially (this is more of a vin de garde than the more immediately accessible 2020). The length of my tasting note indicates my sheer enthusiasm. Joyous. 100.
Lisa Perrotti-Brown, The Wine Independent
98/100 punten
The 2021 ‘Cœur de Vallée’ is deep garnet-purple in color. After a little swirling, the nose erupts with scents of boysenberry preserves and blackcurrant jelly leading to nuances of wild sage, violets, and underbrush plus a hint of tapenade. The medium to full-bodied palate has wonderful freshness, with firm, plush tannins and bags of black fruit and mineral layers, finishing on a lingering mineral note.
Jeb Dunnuck
98/100 punten
The 2021 ‘Cœur de Vallée’ is a screaming good effort displaying a rich, full-bodied, layered, and powerful style that somehow manages to stay flawlessly balanced and elegant. Jammy currants, dark chocolate, tobacco, black olive, and lead pencil shavings all define this remarkable 2021, which is deep purple-hued and has ripe, polished tannins and flawlessly integrated fruit, oak, tannins, and acidity. It deserves 4-5 years in the cellar and should hit full maturity a decade after the vintage. It will keep for 30+ years.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Genesteld in het pittoreske St. Helena, in het hart van Napa Valley, vind je Morlet Family Vineyards. Ze combineren oude wereldtradities met de levendige geest van Californië. Opgericht door Luc en Jodie Morlet, is deze familiebezit wijnmakerij toegewijd aan het maken van uitzonderlijke wijnen die het unieke terroir van Napa Valley en de Sonoma Coast laten zien.
Luc Morlet, een vijfde generatie wijnmaker uit Epernay, Frankrijk, draagt een rijke erfenis van wijnbouw met zich mee. Opgegroeid te midden van de wijngaarden van het familiedomein, ontwikkelde Luc een diepgaande waardering voor de nuances van wijn maken. Zijn academische reis, die een master in oenologie en uitgebreide training in gerenommeerde wijnregio's zoals Bourgogne en Bordeaux omvatte, legde de basis voor zijn expertise. Toen hij in 1996 in Californië aankwam, streefde Luc ernaar om de verfijnde principes van het Franse wijn maken aan te passen aan het terroir van Napa Valley, resulterend in wijnen die de intensiteit van Amerikaanse wijn combineren met elegantie.
Bij Morlet Family Vineyards staat kwaliteit voorop. De wijnmakerij richt zich op kleine opbrengsten en nauwgezet wijngaardbeheer, waarbij ervoor wordt gezorgd dat elke druif met zorg met de hand wordt geplukt. Door gebruik te maken van “low-intervention” wijnmaaktechnieken, creëren Luc en Jodie krachtige, maar verfijnde wijnen die de persoonlijkheid en complexiteit van hun fruit laten zien.
Een van de juweeltjes van Morlet Family Vineyards is het landgoed zelf, gehuisvest in een historisch stenen gebouw uit 1880, voorheen bekend als de Castner Winery. Dit charmante landgoed, gelegen net ten noorden van St. Helena, is getransformeerd tot een levendige wijnmakerij, waar de familie Morlet zich toelegt op het ambacht van wijn maken. De omliggende wijngaarden, waaronder de gerenommeerde Cœur de Vallée en Mon Chevalier, profiteren van het uitzonderlijke klimaat van de regio, wat resulteert in variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Chardonnay en Pinot Noir.
Elke fles Morlet-wijn vertelt een verhaal - een van plaats, passie en doorzettingsvermogen. De wijnen zijn gemaakt om gracieus te verouderen, waardoor ze prachtig evolueren in de loop van de tijd. Ze hebben erkenning gekregen en zijn vaak te vinden op de tafels van wijnliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.
De gerenommeerde wijncriticus Robert M. Parker Jr. prees Luc om zijn vermogen om Frans savoir-faire te infuseren in het intense fruit van Californië, en verdedigde het unieke karakter dat de Morlet-wijnen definieert.
De wijngaard ‘Cœur de Vallée’ ligt in de wereldberoemde appellatie Oakville, in het hart van de Napa Valley. De To Kalon Creek slingert door het spectaculaire landgoed, dat is aangeplant met Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Het prachtige uitzicht op Mount Saint John herinnert aan de alluviale waaier die zorgde voor de goed doorlatende grond, bestaande uit 40 tot 60% grind. Het is de samenvloeiing van de verbazingwekkende stamboom van omliggende eigendommen en het alluviale materiaal afkomstig van de Mayacamas Range dat deze wijngaard zo speciaal maakt. Deze wijn is met de hand gemaakt met behulp van klassieke wijnbereidingstechnieken en is vernoemd naar de naamgenoot van de wijngaard. Het is 'Heart of the Valley' of 'Cœur de Vallée'. Een waanzinnige wijn met mooi rijp fruit, een geweldige zuurgraad en zo geweldig in balans.
De 2021 ‘Cœur de Vallée’ is een blend van Cabernet Sauvignon (95%) Cabernet Franc (5%) komende uit Oakville, Napa Valley. De wijn rijpt 16 maanden in Franse eiken vaten en wordt ongefilterd gebotteld en krijgt dan nog flesrijping. Deze Morlet wordt gedistribueerd via de Place Du Bordeaux. Van deze wijnen worden altijd maar rond de 1.500 flessen van gemaakt.
De verbluffende 2021 ‘Cœur de Vallée’ heeft een diepe, levendige paarse kleur en een intens aromatisch profiel van cassis, pure chocolade, zwarte olijven en gekonfijt fruit, gecombineerd met een complex bouquet van viooltjes, wilde salie en verse tabaksbladeren. Deze rijke en geconcentreerde, maar toch elegante en verfijnde wijn heeft een magnifieke textuur en een indrukwekkend gevoel van diepte. De zijdezachte en weelderige tannines zorgen voor een opvallende zachtheid, wat resulteert in een naadloze en krachtige wijn.
WEETJE: In de tab: Bijlage vindt u fraaie presentaties over het wijnhuis en de wijnmaker, de awards en de officiële factsheet van deze prachtige wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
A screaming good effort… flawlessly balanced and elegant” “The 2021 ‘Cœur de Vallée’ is a screaming good effort displaying a rich, full-bodied, layered, and powerful style that somehow manages to stay flawlessly balanced and elegant. Jammy currants, dark chocolate, tobacco, black olive, and lead pencil shavings all define this remarkable 2021, which is deep purple-hued and has ripe, polished tannins and flawlessly integrated fruit, oak, tannins, and acidity. It deserves 4-5 years in the cellar and should hit full maturity a decade after the vintage. It will keep for 30+ years. ” 98 points, Jeb Dunnuck, JebDunnuck.com, December 2023
“Wonderful freshness, with firm, plush tannins” “The 2021 ‘Cœur de Vallée’ is deep garnet-purple in color. After a little swirling, the nose erupts with scents of boysenberry preserves and blackcurrant jelly leading to nuances of wild sage, violets, and underbrush plus a hint of tapenade. The medium to full-bodied palate has wonderful freshness, with firm, plush tannins and bags of black fruit and mineral layers, finishing on a lingering mineral note. ” 98 points, Lisa Perrotti-Brown MW, The Wine Independent, February 2024
Over Oakville - Napa Valley
Oakville, gelegen in het hart van de regio, vertegenwoordigt enkele van de grootste, krachtigste wijnen van Napa Valley. Het is dit deel van Napa Valley dat zich heeft gevestigd als een toonaangevende producent van cabernet sauvignon, wat resulteert in internationaal erkende, bekroonde wijnen. Met even machtige regio's rondom Oakville, waaronder Rutherford, Yountville en St. Helena, is de AVA van Oakville erin geslaagd om wijnen van wereldklasse te produceren uit de unieke bodem en perfecte hitte. Met een duidelijke combinatie van klei-, leem- en zandgronden is de regio Oakville erin geslaagd om zeer complexe en gestructureerde Cabernet Sauvignon te produceren, evenals Merlot, Sauvignon Blanc, Zinfandel en Chardonnay. Het zijn deze Bordeaux-variëteiten die meerdere wijnhuizen internationaal in de schijnwerpers hebben gezet. Een van deze wijnhuizen is de Screaming Eagle Winery, die consistente uitdrukkingen van Cabernet Sauvignon heeft geproduceerd en een van hun jaargangen kon veilen voor $ 500.000. Dit prijskaartje heeft het tot een van de duurste wijnen ter wereld gemaakt. Naast de Screaming Eagle Winery heeft Oakville verschillende andere wijnmakerijen in de hele regio zoals Harlan, Bond, Promontory en Morlet.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Iconen | Icoon USA |
Wijnhuis | Morlet Family Vineyards |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2052 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
The Wine Advocate
RP (96-98)
Reviewed by:
Joe Czerwinski
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2033
The prospective blend Morlet said was representative of the 2021 Chardonnay Coup de Coeur is another stunning effort, being simultaneously full-bodied and plush yet electric, with notes of grilled pineapple and pencil shavings underscored by vibrant acids and tremendous length on the finish.
Frenchman Luc Morlet and his Sacramento-born wife, Jodie, have become part of the Napa Valley firmament. Luc's winemaking resumé includes five years at Newton and five years at Peter Michael, where he has continued to consult since he and Jodie established Morlet Family Vineyards in 2006. Today, Cabernet Sauvignon accounts for approximately two-thirds of their production, coming from their own vineyards in Knights Valley, Oakville and Saint Helena. The Chardonnays and Pinot Noirs from Sonoma are based on per-acre lease arrangements, allowing Luc to manage the farming practices and yields in accordance with his own wishes.
This was a long, exciting visit, with up to three vintages of many of the wines tasted, although I have refrained from re-reviewing wines previously rated by my predecessor in the interest of saving a little time. My reviews of the current and forthcoming releases should give an indication of where I stand on those. Quality across the range is high, as are the prices, although not out of line with those being charged by other top-notch producers. Sad to say, $300 for great Napa Cabernet is more the norm than not in today's world, and one wonders if it will be viewed as a bargain sometime in the future.
Published: Mar 31, 2023
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
95+
Drinking Window
2026 - 2041
From: The 2021 Napa Valley Cabernets, Part One (Dec 2023)
The 2021 Cabernet Sauvignon Cœur de Vallée is a powerful, brooding wine. In most vintages, the Cœur de Vallée is an extrovert, but that is not at all the case in 2021. Blackberry jam, espresso, licorice, cloves and cedar emerge with air, but only with great reluctance. Readers will have to be patient, as the 2021 is an infant.
- By Antonio Galloni on December 2023
I tasted a wide range of wines with Luc Morlet this year. The 2021 Pinots, all from vineyards in the Fort Ross-Seaview AVA, are fine examples of this superb vintage. As always, the Pinots are done with fully destemmed fruit and see about 14 months in barrel. I was even more impressed with the 2020 Napa Valley wines, all of which are superb within the context of the year. Naturally, the 2021s are on another level. These days, Luc and Jodie Morlet’s wines offer plenty of the textural richness that has become such a signature, but with a little more verve in the past. The wines can be deceptive. They are quite appealing on release, but from what I have seen so far, that does not come at the expense of the wines’ ability to age.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
100/100
Colin Hay; The Drinks Business
100/100 punten
Morlet Coeur de Vallée 2021 (Oakville, Napa Valley; 95% Cabernet Sauvignon; 5% Cabernet Franc; 15.6% alcohol; aged 16 months in French oak, 85% of which was new; tasted in person with Luc Morley at the CVBG press tasting; essentially the last part of the Oakville Valley to be planted though historically vines had been grown there; a terroir of gravel on a very fine-grained loamy subsoil, the alluvial deposits washed down from the Kalon Creek; picked four rows at a time with a team of 8 at night; naturally fermented in 600-litre French oak puncheons; unfined and unfiltered). Such an impressive wine, above all in this excellent vintage. The 2020 was fabulous, especially given the context of a difficult vintage, this is as brilliant in the context of an exceptional vintage (not least as there is no hint here of the drought conditions that were the challenge of this year). For me, alongside Cristina’s Signature and the Peter Michael wines, this is the pick of the US releases on la place this year. And of those this is also perhaps the most Bordelais. Cedar. Black cherry, black currant, bramble, damson, a little walnut and coffee bean and perhaps a suggestion of fine first-press peppery olive oil. Violet, iris and iris bulb too. Pen ink. There’s staggering concentration here, and great density – the effect achieved by the wonderfully authentic Cabernet Sauvignon tannins whose fine granularity engages to fight with the external parameters of the palate, never allowing the wine to veer far from a supremely well-defined central spine. That might imply a wine that’s a bit severe. But that’s not at all the case here. For this is so silkily textured. The quality of the pixilating tannins is remarkable and that gives this an incredible clarity and crystallinity in the mid-palate for something with so much extract and concentration. And that, in turn, allows the fruit to dance and play, to glisten and glide, releasing sapidity and the Cabernet Franc’s herbal florality, above all with gentle aeration in the mouth. Exquisite already, but with the capacity to age glacially (this is more of a vin de garde than the more immediately accessible 2020). The length of my tasting note indicates my sheer enthusiasm. Joyous. 100.
Lisa Perrotti-Brown, The Wine Independent
98/100 punten
The 2021 ‘Cœur de Vallée’ is deep garnet-purple in color. After a little swirling, the nose erupts with scents of boysenberry preserves and blackcurrant jelly leading to nuances of wild sage, violets, and underbrush plus a hint of tapenade. The medium to full-bodied palate has wonderful freshness, with firm, plush tannins and bags of black fruit and mineral layers, finishing on a lingering mineral note.
Jeb Dunnuck
98/100 punten
The 2021 ‘Cœur de Vallée’ is a screaming good effort displaying a rich, full-bodied, layered, and powerful style that somehow manages to stay flawlessly balanced and elegant. Jammy currants, dark chocolate, tobacco, black olive, and lead pencil shavings all define this remarkable 2021, which is deep purple-hued and has ripe, polished tannins and flawlessly integrated fruit, oak, tannins, and acidity. It deserves 4-5 years in the cellar and should hit full maturity a decade after the vintage. It will keep for 30+ years.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Genesteld in het pittoreske St. Helena, in het hart van Napa Valley, vind je Morlet Family Vineyards. Ze combineren oude wereldtradities met de levendige geest van Californië. Opgericht door Luc en Jodie Morlet, is deze familiebezit wijnmakerij toegewijd aan het maken van uitzonderlijke wijnen die het unieke terroir van Napa Valley en de Sonoma Coast laten zien.
Luc Morlet, een vijfde generatie wijnmaker uit Epernay, Frankrijk, draagt een rijke erfenis van wijnbouw met zich mee. Opgegroeid te midden van de wijngaarden van het familiedomein, ontwikkelde Luc een diepgaande waardering voor de nuances van wijn maken. Zijn academische reis, die een master in oenologie en uitgebreide training in gerenommeerde wijnregio's zoals Bourgogne en Bordeaux omvatte, legde de basis voor zijn expertise. Toen hij in 1996 in Californië aankwam, streefde Luc ernaar om de verfijnde principes van het Franse wijn maken aan te passen aan het terroir van Napa Valley, resulterend in wijnen die de intensiteit van Amerikaanse wijn combineren met elegantie.
Bij Morlet Family Vineyards staat kwaliteit voorop. De wijnmakerij richt zich op kleine opbrengsten en nauwgezet wijngaardbeheer, waarbij ervoor wordt gezorgd dat elke druif met zorg met de hand wordt geplukt. Door gebruik te maken van “low-intervention” wijnmaaktechnieken, creëren Luc en Jodie krachtige, maar verfijnde wijnen die de persoonlijkheid en complexiteit van hun fruit laten zien.
Een van de juweeltjes van Morlet Family Vineyards is het landgoed zelf, gehuisvest in een historisch stenen gebouw uit 1880, voorheen bekend als de Castner Winery. Dit charmante landgoed, gelegen net ten noorden van St. Helena, is getransformeerd tot een levendige wijnmakerij, waar de familie Morlet zich toelegt op het ambacht van wijn maken. De omliggende wijngaarden, waaronder de gerenommeerde Cœur de Vallée en Mon Chevalier, profiteren van het uitzonderlijke klimaat van de regio, wat resulteert in variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Chardonnay en Pinot Noir.
Elke fles Morlet-wijn vertelt een verhaal - een van plaats, passie en doorzettingsvermogen. De wijnen zijn gemaakt om gracieus te verouderen, waardoor ze prachtig evolueren in de loop van de tijd. Ze hebben erkenning gekregen en zijn vaak te vinden op de tafels van wijnliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.
De gerenommeerde wijncriticus Robert M. Parker Jr. prees Luc om zijn vermogen om Frans savoir-faire te infuseren in het intense fruit van Californië, en verdedigde het unieke karakter dat de Morlet-wijnen definieert.