2021 Dr. Bürklin-Wolf Ungeheuer Grand Cru

rotation
vegan

Op voorraad

8 items beschikbaar

🚚 Bestellingen geplaatst voor 17:00 worden Vrijdag verzonden

Omschrijving

chevron-down

Bürklin-Wolf bezit wijngaarden in de meest beroemde “Lagen” van de Mittelhaardt. Het bedrijf bezit wijngaarden in verschillende Lagen (wijngaarden) in de plaatsen Forst, Deidesheim, Ruppertsberg en Wachenheim. Voor de classificatie van de droge Riesling-wijnen gebruikt Bürklin-Wolf het Bourgondische model van de kwaliteitspyramide. In dit model wordt rekening gehouden met terroir, opbrengst en rijpheidsgraad van de druiven dus men gebruikt Grand Cru (GC) en Premier Cru. Bürklin-Wolf is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter) maar hanteert desondanks niet de term Grosses Gewächs.

Gelegen aan de voet van het Haardtgebergte, in de Forster Toplage. Ons aandeel bedraagt 0,9 hectare en bevindt zich in het historisch meest waardevolle deel van het Ungeheuer. De naam gaat terug naar de achternaam van een voormalige stadschrijver van Deidesheim. De zuidoostelijke helling zorgt voor een snelle opwarming van het vulkanische basaltgesteente, terwijl de dichte lagen klei en zand zorgen voor een optimale waterhuishouding en de opname van mineralen.

De 2021 Pechstein is een  "klassieke" vintage, gekenmerkt door een koele lente en laat uitlopend en later bloeiend. De zomermaanden brachten overvloedige regen, die het wijngaardteam uitdaagde. Aan de andere kant deed de periodieke neerslag de gronden bij de Mittelhaardt na drieopeenvolgende droge jaren goed bijkomen van het het watertekort. De herft was vochtig dus gunstig aan de ene kant maar vereist wel veel en nauwgelet wijngaard management om de ideale rijpheid van de druiven te bereiken maar enfin dat kunnen we wel aan Dr. Bürklin-Wolf  overlaten en dit heeft zijn vruchten afgeworpen en er konden gezonde, rijpe druiven met een expressieve smaak geoogst worden in al hun wijngaarden. De wijn heeft een zilte toets, levendige zuren en geweldige minrealiteit, is complex en heeft een volle body.

WEETJE:  In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres

OVER DR BÜRKLIN-WOLFF

Eeuwenlang wordt er al wijn gemaakt bij Dr. Bürklin Wolf. Op zo’n 85 hectare, wordt er vooral riesling verbouwd, behorend tot de beste van de gehele omgeving. Dit familiebedrijf gelegen in de Pfalz wordt gerund door Bettina, de 22e generatie. Zij heeft haar grootvaders visie doorgevoerd en is in 2001 begonnen met biodynamisch wijn maken, zowel in de wijngaard als in de kelder. De wijnen zijn daardoor nog meer terroir gedreven en spannend! In de wijngaard en wijnkelder wordt er nauwelijks iets gedaan met de wijnen, puur en uitgesproken wijnen is het doel. De wijnen vergisten en rijpen deels in RVS en deels op oude houten vaten. De wijnen staan bekend om een uitgesproken karakter, nieuwe stijl (moderne) riesling, met aanwezige zuren en enorme lengte. LEES MEER ONDER DE TAB WIJNHUIS

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Wit
Land Duitsland
Regio Pfalz
Iconen Icoon Duitsland, Oostenrijk & Zwitserland
Wijnhuis Dr. Bürklin Wolf
Druif Riesling
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Ja
Jaar 2021
Drinken vanaf 2028
Drinken tot 2052
Alcohol % 12.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 97
James Suckling rating 97
Smaakprofiel Aromatisch, Bloemig, Complex, Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Strak, Wit fruit
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe

Professionele Recensies

chevron-down

Parker

97

James Suckling

97

Wijnhuis

chevron-down

Bürklin-Wolf bezit wijngaarden in de meest beroemde “Lagen” van de Mittelhaardt. Het bedrijf bezit wijngaarden in verschillende Lagen (wijngaarden) in de plaatsen Forst, Deidesheim, Ruppertsberg en Wachenheim.Voor de classificatie van de droge Riesling-wijnen gebruikt Bürklin-Wolf het Bourgondische model van de kwaliteitspyramide.

In dit model wordt rekening gehouden met terroir, opbrengst en rijpheidsgraad van de druiven dus men gebruikt Grand Cru (GC) en Premier Cru. Bürklin-Wolf is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter) maar hanteert desondanks niet de term Grosses Gewächs.

 

Dr. Bürklin-Wolf staat voor Iconische Rieslings uit de Pfalz

Het verhaal van Dr. Bürklin-Wolf begint in 1597 en is sindsdien nauw verweven met de geschiedenis van de Duitse wijnbouw. Het wijnhuis is nog altijd in handen van de familie Bürklin en behoort inmiddels tot de absolute top van Duitsland. Met 86 hectare aan wijngaarden is het een van de grootste particuliere landgoederen van het land. Sinds 1992 wordt het domein geleid door Christian von Guradze, samen met zijn vrouw Bettina Bürklin-von Guradze, erfgename van het familiewijngoed. Onder hun leiding heeft het wijnhuis een indrukwekkende kwaliteitsimpuls doorgemaakt, onder meer door als een van de eerste Duitse producenten volledig biodynamisch te gaan werken.

 

Waar het domein vroeger vooral bekendstond om zijn Auslese en Trockenbeerenauslesen, ligt de focus nu op droge witte wijnen van topniveau, vrijwel uitsluitend gemaakt van Riesling.

 

Begin van Dr. Bürklin-Wolf

Het verhaal van Dr. Bürklin-Wolf begint in 1597, en is sindsdien verweven met de geschiedenis van de Duitse wijnbouw. Het wijnhuis is nog altijd in handen van de familie Bürklin, die inmiddels behoort tot de absolute top van Duitsland. Onder leiding van Bettina Bürklin-von Guradze heeft het domein een indrukwekkende kwaliteitsimpuls doorgemaakt, onder meer door als een van de eerste Duitse wijnhuizen volledig biodynamisch te gaan werken. 

 

De wijnmakerij, met 86 hectare aan wijngaarden, is een van de grootste particuliere landgoederen in Duitsland en wordt sinds 1992 beheerd door Christian von Guradze samen met zijn vrouw, de erfgename van de familiewijnmakerij. Hoewel het al enige tijd bekend stond om zijn Auslese en Trockenbeerenauslesen, werd het zwaartepunt van de productie verlegd naar droge witte wijnen, voornamelijk gevinifieerd van Riesling. 

 

Dr. Bürklin-Wolf, een pionier biodynamische wijnbouw

Dr. Bürklin-Wolf was het eerste Duitse wijnhuis dat zich in 2005 volledig committeerde aan de biodynamische principes van Demeter. Deze benadering, waarbij er een balans is tussen mens, natuur en wijn, wordt er gezorgd voor een gezonde wijngaarden en druiven van uitzonderlijke kwaliteit. De wijnen zijn levendig, puur en uitgesproken in hun expressie van herkomst.

 

De kracht van Riesling en terroir

De focus van Dr. Bürklin-Wolf ligt volledig op Riesling, dé druif bij uitstek om het unieke karakter van de Pfalz tot uiting te brengen. De wijngaarden zijn onderverdeeld in ‘Grosse Lagen’ (Grand Cru) en ‘Erste Lagen’ (Premier Cru), naar voorbeeld van het Bourgondische classificatiesysteem. Bekende topwijngaarden als Pechstein, Kirchenstück en Gaisböhl leveren Rieslings die moeiteloos tientallen jaren kunnen rijpen.

 

Kenmerken van Dr. Bürklin-Wolf Rieslings

  • Droog en mineraal: de meeste wijnen zijn trocken (droog), met een elegante structuur.
  • Complex en gelaagd: subtiele aroma’s van citrus, steenfruit, bloemen en natte steen.
  • Rijpingspotentieel: topwijnen kunnen zich prachtig ontwikkelen in de fles.

 

Van de frisse, toegankelijke instap-Rieslings tot de indrukwekkende Grosse Gewächse: elke wijn van Dr. Bürklin-Wolf is een toonbeeld van precisie en puurheid. Of je nu kiest voor de elegante Ruppertsberger Hoheburg Erste Lage of de monumentale Forster Kirchenstück G.C., je proeft altijd het unieke terroir van de Pfalz.

 

Dr. Bürklin-Wolf wijnen kopen bij Grandcruwijnen

Bij Grandcruwijnen vind je een ruim assortiment Dr. Bürklin-Wolf wijnen, rechtstreeks geïmporteerd uit Duitsland. Als specialist in hoogwaardige Duitse Riesling hebben wij een zorgvuldig geselecteerd aanbod, variërend van frisse instapwijnen tot complexe toppers met bewaarpotentieel.

 

Sommelieradvies

Serveer een droge Bürklin-Wolf Riesling bij oesters, ceviche of sushi. De krachtigere GG’s zijn ideaal bij kalfsvlees, rijke visgerechten of Aziatische keuken met een beetje pit. Schenk de wijn bij voorkeur tussen de 8 en 10°C voor optimale expressie.

Bijlagen

chevron-down