2021 Dr. Bürklin-Wolf Langenmorgen Grand Cru

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2025 - 2050 |
Op voorraad
11 items beschikbaar
Omschrijving
Bürklin-Wolf bezit wijngaarden in de meest beroemde “Lagen” van de Mittelhaardt. Het bedrijf bezit wijngaarden in verschillende Lagen (wijngaarden) in de plaatsen Forst, Deidesheim, Ruppertsberg en Wachenheim. Voor de classificatie van de droge Riesling-wijnen gebruikt Bürklin-Wolf het Bourgondische model van de kwaliteitspyramide. In dit model wordt rekening gehouden met terroir, opbrengst en rijpheidsgraad van de druiven dus men gebruikt Grand Cru (GC) en Premier Cru. Bürklin-Wolf is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter) maar hanteert desondanks niet de term Grosses Gewächs.
De totale Grosses Gewacht wijngaard is 7 ha. groot waarvan Burklin-Wolf het meest fraaie deel heeft maar dat is slechts 0,68 ha. groot. Een “Morgen” is een oude landmeting term en geeft het stuk land dat één man in één morgen kon bewerken en hier komt de naam Langenmorgen van vandaan want voor 0.68 is een man iets langers dan een morgen mee bezig voor onderhoud dus een Lange Morgen!
De Dr. Bürklin-Wolf Langenmorgen Grand Cru is de meest iconische en schaarse wijn met ieder jaar weer opnieuw zeer hoge beoordelingen (altijd tussen de 95-100 punten). Dit gedeelte van de wijngaard bevat ijzerhoudend en kalkhoudende zandsteen met lössafzettingen die zorgen voor mineralen en warmte.
De Dr. Bürklin-Wolf Langenmorgen Grandcru is een zeer mooie wijn. Vanwege de nabijheid van het bos zijn er grote verschillen tussen de dag- nachttemperaturen waardoor een wijn ontstaat met ontwikkeld fruit en een grote helderheid. Hij opent met puur vuursteenachtige tonen van steenslag en perfect rijp en elegant fruit dat naadloos verweven is met de uitdagende steen-/kruidige en zelfs zoute tonen. Intens en elegant in de mond, is dit een volle, dichte en sappige Riesling die niet kurkdroog lijkt, maar een serieuze tannine-greep heeft en hiermee en een groot verouderingspotentieel onthult. Heel lang en complex. Het is veelbelovend en heeft een zekere romigheid van textuur.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Duitsland |
Regio | Pfalz |
Wijnhuis | Dr. Bürklin Wolf |
Druif | Riesling |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 95 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Complex, Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 93+
Reviewed by:
Stephan Reinhardt
Release Price:
NA
Drink Date:
2027 - 2040
Bürklin's Deidesheim Riesling 2021 Langenmorgen G.C. is deep, clear and stony on the nose, revealing a pure, finely phenolic, aromatic as well as slightly iodine-inflected bouquet of ripe but fresh Riesling aromas. Pure, fresh and enormously vital on the palate, this is a saline, finely tannic and slightly astringent Riesling with green fruit, young and crunchy grip and a tight, linear palate. It remains a bit enigmatic at this stage but already developed well between August (tasted in Wiesbaden) and November (tasted at the domaine). 12.5% stated alcohol. Natural cork. Tasted at the domaine in November 2022.
"2021 is a classic German vintage," says Steffen Brahner from Bürklin-Wolf, remembering the cool spring with its late flowering. The summer months brought abundant rainfalls, which challenged the vineyard crew, as even more attention and precision with the vegetation was required than in a dry year. "On the other hand, after three consecutive dry years, the periodic rainfall did the soils of the Mittelhaardt good to compensate for the pronounced water deficit." A similarly wet autumn forced them into meticulously early negative selection, and then they proceeded on a vineyard-by-vineyard basis in order to achieve the ideal ripeness of the grapes. This obviously paid off, and Bürklin was able to harvest healthy, ripe and flavorful grapes in all of the vineyards. When I tasted the premier and grands crus for the first time in August this year, I was still a but reserved since the wines were dense and compact but also still caged in their phenolic grip and firm structure. Some months later, in November, the wines had slightly opened up and showed promising qualities, especially in the Kirchenstück, which is again one of the most magnificent dry Rieslings produced in Germany that year. Unfortunately it is very rare and highly expensive, Pechstein and Ungeheuer are more highlights of the 2021 vintage. I also took the chance to taste the 2020 crus, which come from a much warmer and sunnier vintage represented in full-bodied, rich and concentrated but also structured and in the best cases—Pechstein and Kirchenstück again—also tensioned wines. As always when tasting the young and the previous vintage side by side, the sympathy is with the younger. Time will reveal which is the greater vintage: the lean and classic or the richer one.
Published: Dec 30, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Bürklin-Wolf bezit wijngaarden in de meest beroemde “Lagen” van de Mittelhaardt. Het bedrijf bezit wijngaarden in verschillende Lagen (wijngaarden) in de plaatsen Forst, Deidesheim, Ruppertsberg en Wachenheim.Voor de classificatie van de droge Riesling-wijnen gebruikt Bürklin-Wolf het Bourgondische model van de kwaliteitspyramide.
In dit model wordt rekening gehouden met terroir, opbrengst en rijpheidsgraad van de druiven dus men gebruikt Grand Cru (GC) en Premier Cru. Bürklin-Wolf is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter) maar hanteert desondanks niet de term Grosses Gewächs.
Dr. Bürklin-Wolf staat voor Iconische Rieslings uit de Pfalz
Het verhaal van Dr. Bürklin-Wolf begint in 1597 en is sindsdien nauw verweven met de geschiedenis van de Duitse wijnbouw. Het wijnhuis is nog altijd in handen van de familie Bürklin en behoort inmiddels tot de absolute top van Duitsland. Met 86 hectare aan wijngaarden is het een van de grootste particuliere landgoederen van het land. Sinds 1992 wordt het domein geleid door Christian von Guradze, samen met zijn vrouw Bettina Bürklin-von Guradze, erfgename van het familiewijngoed. Onder hun leiding heeft het wijnhuis een indrukwekkende kwaliteitsimpuls doorgemaakt, onder meer door als een van de eerste Duitse producenten volledig biodynamisch te gaan werken.
Waar het domein vroeger vooral bekendstond om zijn Auslese en Trockenbeerenauslesen, ligt de focus nu op droge witte wijnen van topniveau, vrijwel uitsluitend gemaakt van Riesling.
Begin van Dr. Bürklin-Wolf
Het verhaal van Dr. Bürklin-Wolf begint in 1597, en is sindsdien verweven met de geschiedenis van de Duitse wijnbouw. Het wijnhuis is nog altijd in handen van de familie Bürklin, die inmiddels behoort tot de absolute top van Duitsland. Onder leiding van Bettina Bürklin-von Guradze heeft het domein een indrukwekkende kwaliteitsimpuls doorgemaakt, onder meer door als een van de eerste Duitse wijnhuizen volledig biodynamisch te gaan werken.
De wijnmakerij, met 86 hectare aan wijngaarden, is een van de grootste particuliere landgoederen in Duitsland en wordt sinds 1992 beheerd door Christian von Guradze samen met zijn vrouw, de erfgename van de familiewijnmakerij. Hoewel het al enige tijd bekend stond om zijn Auslese en Trockenbeerenauslesen, werd het zwaartepunt van de productie verlegd naar droge witte wijnen, voornamelijk gevinifieerd van Riesling.
Dr. Bürklin-Wolf, een pionier biodynamische wijnbouw
Dr. Bürklin-Wolf was het eerste Duitse wijnhuis dat zich in 2005 volledig committeerde aan de biodynamische principes van Demeter. Deze benadering, waarbij er een balans is tussen mens, natuur en wijn, wordt er gezorgd voor een gezonde wijngaarden en druiven van uitzonderlijke kwaliteit. De wijnen zijn levendig, puur en uitgesproken in hun expressie van herkomst.
De kracht van Riesling en terroir
De focus van Dr. Bürklin-Wolf ligt volledig op Riesling, dé druif bij uitstek om het unieke karakter van de Pfalz tot uiting te brengen. De wijngaarden zijn onderverdeeld in ‘Grosse Lagen’ (Grand Cru) en ‘Erste Lagen’ (Premier Cru), naar voorbeeld van het Bourgondische classificatiesysteem. Bekende topwijngaarden als Pechstein, Kirchenstück en Gaisböhl leveren Rieslings die moeiteloos tientallen jaren kunnen rijpen.
Kenmerken van Dr. Bürklin-Wolf Rieslings
- Droog en mineraal: de meeste wijnen zijn trocken (droog), met een elegante structuur.
- Complex en gelaagd: subtiele aroma’s van citrus, steenfruit, bloemen en natte steen.
- Rijpingspotentieel: topwijnen kunnen zich prachtig ontwikkelen in de fles.
Van de frisse, toegankelijke instap-Rieslings tot de indrukwekkende Grosse Gewächse: elke wijn van Dr. Bürklin-Wolf is een toonbeeld van precisie en puurheid. Of je nu kiest voor de elegante Ruppertsberger Hoheburg Erste Lage of de monumentale Forster Kirchenstück G.C., je proeft altijd het unieke terroir van de Pfalz.
Dr. Bürklin-Wolf wijnen kopen bij Grandcruwijnen
Bij Grandcruwijnen vind je een ruim assortiment Dr. Bürklin-Wolf wijnen, rechtstreeks geïmporteerd uit Duitsland. Als specialist in hoogwaardige Duitse Riesling hebben wij een zorgvuldig geselecteerd aanbod, variërend van frisse instapwijnen tot complexe toppers met bewaarpotentieel.
Sommelieradvies
Serveer een droge Bürklin-Wolf Riesling bij oesters, ceviche of sushi. De krachtigere GG’s zijn ideaal bij kalfsvlees, rijke visgerechten of Aziatische keuken met een beetje pit. Schenk de wijn bij voorkeur tussen de 8 en 10°C voor optimale expressie.
Bürklin-Wolf bezit wijngaarden in de meest beroemde “Lagen” van de Mittelhaardt. Het bedrijf bezit wijngaarden in verschillende Lagen (wijngaarden) in de plaatsen Forst, Deidesheim, Ruppertsberg en Wachenheim. Voor de classificatie van de droge Riesling-wijnen gebruikt Bürklin-Wolf het Bourgondische model van de kwaliteitspyramide. In dit model wordt rekening gehouden met terroir, opbrengst en rijpheidsgraad van de druiven dus men gebruikt Grand Cru (GC) en Premier Cru. Bürklin-Wolf is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter) maar hanteert desondanks niet de term Grosses Gewächs.
De totale Grosses Gewacht wijngaard is 7 ha. groot waarvan Burklin-Wolf het meest fraaie deel heeft maar dat is slechts 0,68 ha. groot. Een “Morgen” is een oude landmeting term en geeft het stuk land dat één man in één morgen kon bewerken en hier komt de naam Langenmorgen van vandaan want voor 0.68 is een man iets langers dan een morgen mee bezig voor onderhoud dus een Lange Morgen!
De Dr. Bürklin-Wolf Langenmorgen Grand Cru is de meest iconische en schaarse wijn met ieder jaar weer opnieuw zeer hoge beoordelingen (altijd tussen de 95-100 punten). Dit gedeelte van de wijngaard bevat ijzerhoudend en kalkhoudende zandsteen met lössafzettingen die zorgen voor mineralen en warmte.
De Dr. Bürklin-Wolf Langenmorgen Grandcru is een zeer mooie wijn. Vanwege de nabijheid van het bos zijn er grote verschillen tussen de dag- nachttemperaturen waardoor een wijn ontstaat met ontwikkeld fruit en een grote helderheid. Hij opent met puur vuursteenachtige tonen van steenslag en perfect rijp en elegant fruit dat naadloos verweven is met de uitdagende steen-/kruidige en zelfs zoute tonen. Intens en elegant in de mond, is dit een volle, dichte en sappige Riesling die niet kurkdroog lijkt, maar een serieuze tannine-greep heeft en hiermee en een groot verouderingspotentieel onthult. Heel lang en complex. Het is veelbelovend en heeft een zekere romigheid van textuur.
WEETJE: In de Tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u ook nog een mooie korting. We zitten bijna naast de rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Duitsland |
Regio | Pfalz |
Wijnhuis | Dr. Bürklin Wolf |
Druif | Riesling |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2025 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 95 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Bloemig, Complex, Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
The Wine Advocate
RP 93+
Reviewed by:
Stephan Reinhardt
Release Price:
NA
Drink Date:
2027 - 2040
Bürklin's Deidesheim Riesling 2021 Langenmorgen G.C. is deep, clear and stony on the nose, revealing a pure, finely phenolic, aromatic as well as slightly iodine-inflected bouquet of ripe but fresh Riesling aromas. Pure, fresh and enormously vital on the palate, this is a saline, finely tannic and slightly astringent Riesling with green fruit, young and crunchy grip and a tight, linear palate. It remains a bit enigmatic at this stage but already developed well between August (tasted in Wiesbaden) and November (tasted at the domaine). 12.5% stated alcohol. Natural cork. Tasted at the domaine in November 2022.
"2021 is a classic German vintage," says Steffen Brahner from Bürklin-Wolf, remembering the cool spring with its late flowering. The summer months brought abundant rainfalls, which challenged the vineyard crew, as even more attention and precision with the vegetation was required than in a dry year. "On the other hand, after three consecutive dry years, the periodic rainfall did the soils of the Mittelhaardt good to compensate for the pronounced water deficit." A similarly wet autumn forced them into meticulously early negative selection, and then they proceeded on a vineyard-by-vineyard basis in order to achieve the ideal ripeness of the grapes. This obviously paid off, and Bürklin was able to harvest healthy, ripe and flavorful grapes in all of the vineyards. When I tasted the premier and grands crus for the first time in August this year, I was still a but reserved since the wines were dense and compact but also still caged in their phenolic grip and firm structure. Some months later, in November, the wines had slightly opened up and showed promising qualities, especially in the Kirchenstück, which is again one of the most magnificent dry Rieslings produced in Germany that year. Unfortunately it is very rare and highly expensive, Pechstein and Ungeheuer are more highlights of the 2021 vintage. I also took the chance to taste the 2020 crus, which come from a much warmer and sunnier vintage represented in full-bodied, rich and concentrated but also structured and in the best cases—Pechstein and Kirchenstück again—also tensioned wines. As always when tasting the young and the previous vintage side by side, the sympathy is with the younger. Time will reveal which is the greater vintage: the lean and classic or the richer one.
Published: Dec 30, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Bürklin-Wolf bezit wijngaarden in de meest beroemde “Lagen” van de Mittelhaardt. Het bedrijf bezit wijngaarden in verschillende Lagen (wijngaarden) in de plaatsen Forst, Deidesheim, Ruppertsberg en Wachenheim.Voor de classificatie van de droge Riesling-wijnen gebruikt Bürklin-Wolf het Bourgondische model van de kwaliteitspyramide.
In dit model wordt rekening gehouden met terroir, opbrengst en rijpheidsgraad van de druiven dus men gebruikt Grand Cru (GC) en Premier Cru. Bürklin-Wolf is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter) maar hanteert desondanks niet de term Grosses Gewächs.
Dr. Bürklin-Wolf staat voor Iconische Rieslings uit de Pfalz
Het verhaal van Dr. Bürklin-Wolf begint in 1597 en is sindsdien nauw verweven met de geschiedenis van de Duitse wijnbouw. Het wijnhuis is nog altijd in handen van de familie Bürklin en behoort inmiddels tot de absolute top van Duitsland. Met 86 hectare aan wijngaarden is het een van de grootste particuliere landgoederen van het land. Sinds 1992 wordt het domein geleid door Christian von Guradze, samen met zijn vrouw Bettina Bürklin-von Guradze, erfgename van het familiewijngoed. Onder hun leiding heeft het wijnhuis een indrukwekkende kwaliteitsimpuls doorgemaakt, onder meer door als een van de eerste Duitse producenten volledig biodynamisch te gaan werken.
Waar het domein vroeger vooral bekendstond om zijn Auslese en Trockenbeerenauslesen, ligt de focus nu op droge witte wijnen van topniveau, vrijwel uitsluitend gemaakt van Riesling.
Begin van Dr. Bürklin-Wolf
Het verhaal van Dr. Bürklin-Wolf begint in 1597, en is sindsdien verweven met de geschiedenis van de Duitse wijnbouw. Het wijnhuis is nog altijd in handen van de familie Bürklin, die inmiddels behoort tot de absolute top van Duitsland. Onder leiding van Bettina Bürklin-von Guradze heeft het domein een indrukwekkende kwaliteitsimpuls doorgemaakt, onder meer door als een van de eerste Duitse wijnhuizen volledig biodynamisch te gaan werken.
De wijnmakerij, met 86 hectare aan wijngaarden, is een van de grootste particuliere landgoederen in Duitsland en wordt sinds 1992 beheerd door Christian von Guradze samen met zijn vrouw, de erfgename van de familiewijnmakerij. Hoewel het al enige tijd bekend stond om zijn Auslese en Trockenbeerenauslesen, werd het zwaartepunt van de productie verlegd naar droge witte wijnen, voornamelijk gevinifieerd van Riesling.
Dr. Bürklin-Wolf, een pionier biodynamische wijnbouw
Dr. Bürklin-Wolf was het eerste Duitse wijnhuis dat zich in 2005 volledig committeerde aan de biodynamische principes van Demeter. Deze benadering, waarbij er een balans is tussen mens, natuur en wijn, wordt er gezorgd voor een gezonde wijngaarden en druiven van uitzonderlijke kwaliteit. De wijnen zijn levendig, puur en uitgesproken in hun expressie van herkomst.
De kracht van Riesling en terroir
De focus van Dr. Bürklin-Wolf ligt volledig op Riesling, dé druif bij uitstek om het unieke karakter van de Pfalz tot uiting te brengen. De wijngaarden zijn onderverdeeld in ‘Grosse Lagen’ (Grand Cru) en ‘Erste Lagen’ (Premier Cru), naar voorbeeld van het Bourgondische classificatiesysteem. Bekende topwijngaarden als Pechstein, Kirchenstück en Gaisböhl leveren Rieslings die moeiteloos tientallen jaren kunnen rijpen.
Kenmerken van Dr. Bürklin-Wolf Rieslings
- Droog en mineraal: de meeste wijnen zijn trocken (droog), met een elegante structuur.
- Complex en gelaagd: subtiele aroma’s van citrus, steenfruit, bloemen en natte steen.
- Rijpingspotentieel: topwijnen kunnen zich prachtig ontwikkelen in de fles.
Van de frisse, toegankelijke instap-Rieslings tot de indrukwekkende Grosse Gewächse: elke wijn van Dr. Bürklin-Wolf is een toonbeeld van precisie en puurheid. Of je nu kiest voor de elegante Ruppertsberger Hoheburg Erste Lage of de monumentale Forster Kirchenstück G.C., je proeft altijd het unieke terroir van de Pfalz.
Dr. Bürklin-Wolf wijnen kopen bij Grandcruwijnen
Bij Grandcruwijnen vind je een ruim assortiment Dr. Bürklin-Wolf wijnen, rechtstreeks geïmporteerd uit Duitsland. Als specialist in hoogwaardige Duitse Riesling hebben wij een zorgvuldig geselecteerd aanbod, variërend van frisse instapwijnen tot complexe toppers met bewaarpotentieel.
Sommelieradvies
Serveer een droge Bürklin-Wolf Riesling bij oesters, ceviche of sushi. De krachtigere GG’s zijn ideaal bij kalfsvlees, rijke visgerechten of Aziatische keuken met een beetje pit. Schenk de wijn bij voorkeur tussen de 8 en 10°C voor optimale expressie.