2021 Château Soucherie Anjou Reliefs Rouge

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2023 - 2030 |
- Koop 6 voor 13,25 10,95 en bespaar 5%
Omschrijving
Cabernet Franc in een pure, fruitige stijl, dat is waar Château Soucherie naar streeft met deze ‘Reliefs’. De wijn is een blend van grotendeels Cabernet Franc aangevuld met ca. 10% van de lokale Grolleau. De druiven groeien aan 35 jaar oude wijnranken op een stenige bodem met een leisteen ondergrond. Grolleau of Grolleau noir is een rode Franse wijndruivensoort die voornamelijk in de Loire-vallei in Frankrijk wordt verbouwd. De naam is afgeleid van het Franse woord grolle, wat "kraai" betekent en zou de diepzwarte bessen van de Grolleau-wijnstok weerspiegelen
Na de handmatige oogst worden de druiven zacht gekneusd, gevolgd door een vergisting op de schilletjes van ongeveer 3 weken (10 dagen voor de Grolleau). Hierdoor krijgt de wijn een sappig, fruitig karakter. Na de vergisting rijpt de wijn nog 9 maanden op de lies. De Relief is een heerlijk fruitige wijn met aroma’s van sappige aardbeien en kersen, aangevuld met een aantrekkelijk vleugje groenige tonen die de wijn wat spanning geven. In de smaak sappig en dorstlessend, met een fijne structuur. Dit is een Loire Cabernet Franc voor de "Beaujolais Vin de Soif liefhebber". Licht gekoeld ook erg lekker.
Over Château Soucherie
Château Soucherie bezit 28 hectare wijngaard waarop Chenin Blanc en Cabernet Franc zijn aangeplant. Hiervan worden de Anjou Blanc, Rouge en Villages Rouge gemaakt. Daarnaast heeft het domein wijngaarden in Coteaux du Layon (o.a. de premier cru Chaume) en in Savennières (Clos de Perrières). Op dit moment is het château nog in conversie naar volledige biologische wijnbouw, waarvoor het huis in 2022 de officiële certificering zal ontvangen. Lees meer onder de tab: Wijnhuis
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Loire |
Appellatie | Anjou |
Wijnhuis | Chateau Soucherie |
Druif | Cabernet Franc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 90 |
Smaakprofiel | Boers, Droog, Fruitig, Groen & grassig, Mineraal, Rood fruit, Tannines |
Drink momenten | Borrelen, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Wijnhuis
Mocht je een keer rondreizen in de Loire, dan is een bezoek aan Château Soucherie een absolute aanrader. Het indrukwekkende château ligt 25 kilometer ten zuidwesten van Angers, iets buiten het dorp Beaulieu sur Layon, prachtig gelegen tussen de wijngaarden. Op het domein wordt niet alleen wijn gemaakt, maar heeft men ook luxe chambres d’hôtes, gîtes en ruimte om grote meetings te organiseren.
Het château kent een lange historie, maar er wordt pas sinds 1952 wijn gemaakt. Château Soucherie kwam in dat jaar in handen van een wijnmakersfamilie, die met hun wijnen al snel bekendheid verworven in de hele regio. Met de overname door de familie Beguinot in 2007 maakte het huis een enorme groei in kwaliteit. De kelders werden gerenoveerd en uitgerust met moderne wijnmaakapparatuur. Ook de wijngaarden werden grondig aangepakt: chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest werden vervangen door natuurlijke producten, en er kwam steeds meer focus op kwaliteit en terroirexpressie in de wijnen. De talentvolle wijnmaker Thibaud Boudignon is geen man van dikke wijnen, maar van lage rendementen en wijnen die het terroir laten spreken. Dit leidt tot zeer pure wijnen met een grote mate van finesse, complexiteit en lengte, zeer geschikt voor de klassieke Franse keuken!
Château Soucherie bezit 28 hectare wijngaard waarop Chenin Blanc en Cabernet Franc zijn aangeplant. Hiervan worden de Anjou Blanc, Rouge en Villages Rouge gemaakt. Daarnaast heeft het domein wijngaarden in Coteaux du Layon (o.a. de premier cru Chaume) en in Savennières (Clos de Perrières). Op dit moment is het château nog in conversie naar volledige biologische wijnbouw, waarvoor het huis in 2022 de officiële certificering zal ontvangen.