2020 Mosi Wines Flavian Syrah

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2023 - 2032 |
Omschrijving
Mosi Wines werd in 2014 opgericht door topsommelier Joseph T Dhafana en is vernoemd naar Mosi-oa-Tunya, het dorp in Zimbabwe waar hij opgroeide. Joseph leerde veel van de beroemde wijnmaker en viticulturist Chris Mullineux. Josephs allereerste wijn kreeg meteen 4 sterren van Platter’s Wine Guide. Met Mosi Wines wil Joseph wijn maken die zowel toegankelijk is als van de hoogst mogelijke kwaliteit. Mosi Wines is inmiddels een van de beroemdste sommeliers van het land, een van de 4 Zim Somms en werkt hij als hoofdsommelier bij het iconische restaurant La Colombe. Sinds 2014 maakt hij zijn eigen wijn.
Mosi heeft een diepe liefde voor Syrah, en dan het liefst gemaakt in de stijl van de Noord-Rhône: elegant en aards, met tonen van peper en kersen en een mooie zuurgraad en de Mosi Flavian Syrah is hiervan het ultieme voorbeeld. De Flavian is een frisse, elegante en zachte Syrah met aroma’s van witte peper, rood fruit, kersen en een lichte spicy toets van de houtrijping. Zeer elegant en zet dit maar eens blind naast een (dure) hermitage. U zult versteld staan.
WEETJE: Een leuke tip is om de gratis App “Label In Motion” even te downloaden en het etiket van deze wijn komt tot leven.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Regio | Western Cape |
Appellatie | Swartland (Appellatie) |
Wijnhuis | Mosi Wines |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Wijnhuis
Mosi Wines werd in 2014 opgericht door topsommelier Joseph T Dhafana en is vernoemd naar Mosi-oa-Tunya, het dorp in Zimbabwe waar hij opgroeide. Joseph leerde veel van de beroemde wijnmaker en viticulturist Chris Mullineux. Josephs allereerste wijn kreeg meteen 4 sterren van Platter’s Wine Guide. Met Mosi Wines wil Joseph wijn maken die zowel toegankelijk is als van de hoogst mogelijke kwaliteit. Hij heeft een diepe liefde voor Syrah, en dan het liefst gemaakt in de stijl van de Noord-Rhône: elegant en aards, met tonen van peper en kersen en een mooie zuurgraad.
Het levensverhaal van Joseph T Dhafana leest als een thriller en een sprookje ineen. In 2009 ontvluchtte hij samen met zijn vrouw het straatarme Zimbabwe via een container die per trein naar Zuid-Afrika werd vervoerd. Enkele weken werden ze opgevangen in een kerk in Johannesburg. Daarna vond Joseph een baantje als tuinman bij een restaurant in Swartland. In 2010 werd hij gepromoveerd tot barman en dronk hij, op zijn 29e verjaardag, zijn allereerste glas wijn. Joseph: ‘Ik mijmerde over de wijngaarden en hoe iemand druiven tot zo’n mooie drank kon transformeren. Vanaf dat moment was ik besmet met het wijnvirus.’ Hij deed wijncursussen, blindproefwedstrijden, zat in jury’s en panels. Inmiddels is hij een van de beroemdste sommeliers van het land, een van de 4 Zim Somms en werkt hij als hoofdsommelier bij het iconische restaurant La Colombe. Sinds 2014 maakt hij zijn eigen wijn.