2020 Morlet Family Vineyards Ma Douce Chardonnay

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | USA |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2022 - 2030 |
Lage voorraad
Nog maar 4 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
“Ma Douce reminds me of a classic Bâtard-Montrachet produced by Michel Niellon in the mid-1980s.” Robert Parker
Genesteld in het pittoreske St. Helena, in het hart van Napa Valley, vind je Morlet Family Vineyards. Ze combineren oude wereldtradities met de levendige geest van Californië. Opgericht door Luc en Jodie Morlet, is deze familiebezit wijnmakerij toegewijd aan het maken van uitzonderlijke wijnen die het unieke terroir van de Napa Valley en de Sonoma Coast laten zien.
De Morlets combineren principes uit de oude wereld met het terroir van Californië. De wijnmakerij richt zich op kleine opbrengsten en nauwgezet wijngaardbeheer, waarbij ervoor wordt gezorgd dat elke druif met zorg met de hand wordt geplukt. Door gebruik te maken van low-intervention wijnmaaktechnieken creëren Luc en Jodie krachtige maar verfijnde wijnen die de persoonlijkheid en complexiteit van hun fruit laten zien.
Wijnmaker notities: The cool maritime breeze and mild and sunny mountain climate create ideal conditions for this hillside vineyard located on the second ridge from the Pacific Ocean. Handcrafted using classical Burgundian winemaking techniques, this wine is dedicated to Jodie Morlet. It is ‘My Sweet’ or ‘Ma Douce.’
Deze Chardonnay van Morlet Family Vineyards is complex en rijk met een sterke minerale ruggengraat. In de neus vind je tonen van citroensnoep, crème brûlée en sinaasappelschil vermengd met sterke tonen van verse hazelnoot. Ma Douce heeft een romige textuur en een zeer lange minerale afdronk. Deze wijn is gemaakt om gracieus een decennium te verouderen, maar kan ook nu al worden genoten.
WEETJE: In de tab: Bijlage vindt u fraaie presentaties over het wijnhuis en de wijnmaker, de awards en de officiële factsheet van deze prachtige wijn
Over Oakville - Napa Valley
Oakville, gelegen in het hart van de regio, vertegenwoordigt enkele van de grootste, krachtigste wijnen van Napa Valley. Het is dit deel van Napa Valley dat zich heeft gevestigd als een toonaangevende producent van cabernet sauvignon, wat resulteert in internationaal erkende, bekroonde wijnen. Met even machtige regio's rondom Oakville, waaronder Rutherford, Yountville en St. Helena, is de AVA van Oakville erin geslaagd om wijnen van wereldklasse te produceren uit de unieke bodem en perfecte hitte. Met een duidelijke combinatie van klei-, leem- en zandgronden is de regio Oakville erin geslaagd om zeer complexe en gestructureerde Cabernet Sauvignon te produceren, evenals Merlot, Sauvignon Blanc, Zinfandel en Chardonnay. Het zijn deze Bordeaux-variëteiten die meerdere wijnhuizen internationaal in de schijnwerpers hebben gezet. Een van deze wijnhuizen is de Screaming Eagle Winery, die consistente uitdrukkingen van Cabernet Sauvignon heeft geproduceerd en een van hun jaargangen kon veilen voor $ 500.000. Dit prijskaartje heeft het tot een van de duurste wijnen ter wereld gemaakt. Naast de Screaming Eagle Winery heeft Oakville verschillende andere wijnmakerijen in de hele regio zoals Harlan, Bond, Promontory en Morlet.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Iconen | Icoon USA |
Wijnhuis | Morlet Family Vineyards |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
RP 93
Reviewed by: Joe Czerwinski
Drink Date: 2022 - 2030
From a vineyard in the Fort Ross-Seaview area—on the second ridge inland from the ocean, at about 1300-1400 feet above sea level, the 2020 Chardonnay Ma Douce was barrel fermented using indigenous yeasts in about 25% new French oak. Scents of pastry crust accent nectarine and citrus fruit on the nose, while the medium to full-bodied palate is bright, vibrant and crisp, with a lingering finish.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
MORLET ESTATE CHARDONNAY SONOMA COUNTY FORT ROSS-SEAVIEW MA DOUCE 2018
Score
95
Straw color. Aromas of mango, dried pineapple, cooked lemon, quince and smoked almonds. Salted caramel, too. It’s full-bodied, layered and flavorful with tangy acidity and a long, vivid finish. Intense and beautiful. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
93
The 2020 Chardonnay Ma Douce is rich, creamy and super-expressive. Apricot, white flowers, marzipan, mint and a kiss of French oak all grace this wonderfully expressive Chardonnay. This is very nicely done.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
96 | 96
96
The Wine Independent
Bottled in March 2022, the 2020 Chardonnay Ma Douce kicks off with gregarious notes of creme caramel, baked pears, and passion fruit, plus suggestions of cedar chest and spice cake. The medium to full-bodied palate has a spritely backbone of acidity cutting through the rich, oily fruit, finishing long and opulent. Ma Douce comes from a vineyard at 1300-1500 feet elevation in Fort Ross-Seaview, not far from Marcassin Vineyard, planted mainly to the Old Wente clone selection. 500 cases were made.
96
Jeb Dunnuck
(94-96 points) Lots of white peach, quince, white flower, and green almond notes emerge from the 2020 Chardonnay Ma Douce, a full-bodied barrel sample with beautiful depth as well as freshness.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Genesteld in het pittoreske St. Helena, in het hart van Napa Valley, vind je Morlet Family Vineyards. Ze combineren oude wereldtradities met de levendige geest van Californië. Opgericht door Luc en Jodie Morlet, is deze familiebezit wijnmakerij toegewijd aan het maken van uitzonderlijke wijnen die het unieke terroir van Napa Valley en de Sonoma Coast laten zien.
Luc Morlet, een vijfde generatie wijnmaker uit Epernay, Frankrijk, draagt een rijke erfenis van wijnbouw met zich mee. Opgegroeid te midden van de wijngaarden van het familiedomein, ontwikkelde Luc een diepgaande waardering voor de nuances van wijn maken. Zijn academische reis, die een master in oenologie en uitgebreide training in gerenommeerde wijnregio's zoals Bourgogne en Bordeaux omvatte, legde de basis voor zijn expertise. Toen hij in 1996 in Californië aankwam, streefde Luc ernaar om de verfijnde principes van het Franse wijn maken aan te passen aan het terroir van Napa Valley, resulterend in wijnen die de intensiteit van Amerikaanse wijn combineren met elegantie.
Bij Morlet Family Vineyards staat kwaliteit voorop. De wijnmakerij richt zich op kleine opbrengsten en nauwgezet wijngaardbeheer, waarbij ervoor wordt gezorgd dat elke druif met zorg met de hand wordt geplukt. Door gebruik te maken van “low-intervention” wijnmaaktechnieken, creëren Luc en Jodie krachtige, maar verfijnde wijnen die de persoonlijkheid en complexiteit van hun fruit laten zien.
Een van de juweeltjes van Morlet Family Vineyards is het landgoed zelf, gehuisvest in een historisch stenen gebouw uit 1880, voorheen bekend als de Castner Winery. Dit charmante landgoed, gelegen net ten noorden van St. Helena, is getransformeerd tot een levendige wijnmakerij, waar de familie Morlet zich toelegt op het ambacht van wijn maken. De omliggende wijngaarden, waaronder de gerenommeerde Cœur de Vallée en Mon Chevalier, profiteren van het uitzonderlijke klimaat van de regio, wat resulteert in variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Chardonnay en Pinot Noir.
Elke fles Morlet-wijn vertelt een verhaal - een van plaats, passie en doorzettingsvermogen. De wijnen zijn gemaakt om gracieus te verouderen, waardoor ze prachtig evolueren in de loop van de tijd. Ze hebben erkenning gekregen en zijn vaak te vinden op de tafels van wijnliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.
De gerenommeerde wijncriticus Robert M. Parker Jr. prees Luc om zijn vermogen om Frans savoir-faire te infuseren in het intense fruit van Californië, en verdedigde het unieke karakter dat de Morlet-wijnen definieert.
“Ma Douce reminds me of a classic Bâtard-Montrachet produced by Michel Niellon in the mid-1980s.” Robert Parker
Genesteld in het pittoreske St. Helena, in het hart van Napa Valley, vind je Morlet Family Vineyards. Ze combineren oude wereldtradities met de levendige geest van Californië. Opgericht door Luc en Jodie Morlet, is deze familiebezit wijnmakerij toegewijd aan het maken van uitzonderlijke wijnen die het unieke terroir van de Napa Valley en de Sonoma Coast laten zien.
De Morlets combineren principes uit de oude wereld met het terroir van Californië. De wijnmakerij richt zich op kleine opbrengsten en nauwgezet wijngaardbeheer, waarbij ervoor wordt gezorgd dat elke druif met zorg met de hand wordt geplukt. Door gebruik te maken van low-intervention wijnmaaktechnieken creëren Luc en Jodie krachtige maar verfijnde wijnen die de persoonlijkheid en complexiteit van hun fruit laten zien.
Wijnmaker notities: The cool maritime breeze and mild and sunny mountain climate create ideal conditions for this hillside vineyard located on the second ridge from the Pacific Ocean. Handcrafted using classical Burgundian winemaking techniques, this wine is dedicated to Jodie Morlet. It is ‘My Sweet’ or ‘Ma Douce.’
Deze Chardonnay van Morlet Family Vineyards is complex en rijk met een sterke minerale ruggengraat. In de neus vind je tonen van citroensnoep, crème brûlée en sinaasappelschil vermengd met sterke tonen van verse hazelnoot. Ma Douce heeft een romige textuur en een zeer lange minerale afdronk. Deze wijn is gemaakt om gracieus een decennium te verouderen, maar kan ook nu al worden genoten.
WEETJE: In de tab: Bijlage vindt u fraaie presentaties over het wijnhuis en de wijnmaker, de awards en de officiële factsheet van deze prachtige wijn
Over Oakville - Napa Valley
Oakville, gelegen in het hart van de regio, vertegenwoordigt enkele van de grootste, krachtigste wijnen van Napa Valley. Het is dit deel van Napa Valley dat zich heeft gevestigd als een toonaangevende producent van cabernet sauvignon, wat resulteert in internationaal erkende, bekroonde wijnen. Met even machtige regio's rondom Oakville, waaronder Rutherford, Yountville en St. Helena, is de AVA van Oakville erin geslaagd om wijnen van wereldklasse te produceren uit de unieke bodem en perfecte hitte. Met een duidelijke combinatie van klei-, leem- en zandgronden is de regio Oakville erin geslaagd om zeer complexe en gestructureerde Cabernet Sauvignon te produceren, evenals Merlot, Sauvignon Blanc, Zinfandel en Chardonnay. Het zijn deze Bordeaux-variëteiten die meerdere wijnhuizen internationaal in de schijnwerpers hebben gezet. Een van deze wijnhuizen is de Screaming Eagle Winery, die consistente uitdrukkingen van Cabernet Sauvignon heeft geproduceerd en een van hun jaargangen kon veilen voor $ 500.000. Dit prijskaartje heeft het tot een van de duurste wijnen ter wereld gemaakt. Naast de Screaming Eagle Winery heeft Oakville verschillende andere wijnmakerijen in de hele regio zoals Harlan, Bond, Promontory en Morlet.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Iconen | Icoon USA |
Wijnhuis | Morlet Family Vineyards |
Druif | Chardonnay |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 93 |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 93 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
RP 93
Reviewed by: Joe Czerwinski
Drink Date: 2022 - 2030
From a vineyard in the Fort Ross-Seaview area—on the second ridge inland from the ocean, at about 1300-1400 feet above sea level, the 2020 Chardonnay Ma Douce was barrel fermented using indigenous yeasts in about 25% new French oak. Scents of pastry crust accent nectarine and citrus fruit on the nose, while the medium to full-bodied palate is bright, vibrant and crisp, with a lingering finish.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
MORLET ESTATE CHARDONNAY SONOMA COUNTY FORT ROSS-SEAVIEW MA DOUCE 2018
Score
95
Straw color. Aromas of mango, dried pineapple, cooked lemon, quince and smoked almonds. Salted caramel, too. It’s full-bodied, layered and flavorful with tangy acidity and a long, vivid finish. Intense and beautiful. Drink or hold.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
93
The 2020 Chardonnay Ma Douce is rich, creamy and super-expressive. Apricot, white flowers, marzipan, mint and a kiss of French oak all grace this wonderfully expressive Chardonnay. This is very nicely done.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
96 | 96
96
The Wine Independent
Bottled in March 2022, the 2020 Chardonnay Ma Douce kicks off with gregarious notes of creme caramel, baked pears, and passion fruit, plus suggestions of cedar chest and spice cake. The medium to full-bodied palate has a spritely backbone of acidity cutting through the rich, oily fruit, finishing long and opulent. Ma Douce comes from a vineyard at 1300-1500 feet elevation in Fort Ross-Seaview, not far from Marcassin Vineyard, planted mainly to the Old Wente clone selection. 500 cases were made.
96
Jeb Dunnuck
(94-96 points) Lots of white peach, quince, white flower, and green almond notes emerge from the 2020 Chardonnay Ma Douce, a full-bodied barrel sample with beautiful depth as well as freshness.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Genesteld in het pittoreske St. Helena, in het hart van Napa Valley, vind je Morlet Family Vineyards. Ze combineren oude wereldtradities met de levendige geest van Californië. Opgericht door Luc en Jodie Morlet, is deze familiebezit wijnmakerij toegewijd aan het maken van uitzonderlijke wijnen die het unieke terroir van Napa Valley en de Sonoma Coast laten zien.
Luc Morlet, een vijfde generatie wijnmaker uit Epernay, Frankrijk, draagt een rijke erfenis van wijnbouw met zich mee. Opgegroeid te midden van de wijngaarden van het familiedomein, ontwikkelde Luc een diepgaande waardering voor de nuances van wijn maken. Zijn academische reis, die een master in oenologie en uitgebreide training in gerenommeerde wijnregio's zoals Bourgogne en Bordeaux omvatte, legde de basis voor zijn expertise. Toen hij in 1996 in Californië aankwam, streefde Luc ernaar om de verfijnde principes van het Franse wijn maken aan te passen aan het terroir van Napa Valley, resulterend in wijnen die de intensiteit van Amerikaanse wijn combineren met elegantie.
Bij Morlet Family Vineyards staat kwaliteit voorop. De wijnmakerij richt zich op kleine opbrengsten en nauwgezet wijngaardbeheer, waarbij ervoor wordt gezorgd dat elke druif met zorg met de hand wordt geplukt. Door gebruik te maken van “low-intervention” wijnmaaktechnieken, creëren Luc en Jodie krachtige, maar verfijnde wijnen die de persoonlijkheid en complexiteit van hun fruit laten zien.
Een van de juweeltjes van Morlet Family Vineyards is het landgoed zelf, gehuisvest in een historisch stenen gebouw uit 1880, voorheen bekend als de Castner Winery. Dit charmante landgoed, gelegen net ten noorden van St. Helena, is getransformeerd tot een levendige wijnmakerij, waar de familie Morlet zich toelegt op het ambacht van wijn maken. De omliggende wijngaarden, waaronder de gerenommeerde Cœur de Vallée en Mon Chevalier, profiteren van het uitzonderlijke klimaat van de regio, wat resulteert in variëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Chardonnay en Pinot Noir.
Elke fles Morlet-wijn vertelt een verhaal - een van plaats, passie en doorzettingsvermogen. De wijnen zijn gemaakt om gracieus te verouderen, waardoor ze prachtig evolueren in de loop van de tijd. Ze hebben erkenning gekregen en zijn vaak te vinden op de tafels van wijnliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.
De gerenommeerde wijncriticus Robert M. Parker Jr. prees Luc om zijn vermogen om Frans savoir-faire te infuseren in het intense fruit van Californië, en verdedigde het unieke karakter dat de Morlet-wijnen definieert.