2020 DuMol Pinot Noir Finn Russian River Valley

136,95 113,18
Wijnsoort Rood
Land USA
Regio Californie
Appellatie Russian River Valley
Wijnhuis DuMOL
Jaar 2020
Druif Pinot Noir
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (13.5%)
Drink venster 2025 - 2035
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

DuMol Estate is een mooi voorbeeld van een wijngoed dat in korte tijd is uitgegroeid tot een absolute grootheid en waarvan de wijnen inmiddels ook worden geschonken in het Witte Huis en aan het Britse hof. DuMOL, opgericht in 1996, is toegewijd aan het maken van  wijngaardgerichte Pinot Noirs en Chardonnays van onderscheidende locaties in de Russische River Valley met een koel klimaat. Andy Smith - de Wijnmaker bedoelt met wijngaardgericht  “Als een ‘vineyard up’ wijnmakerij blijven we heel dicht bij de ingrediënten, dicht bij de wijngaarden. Onze wijnbereidingstechniek is ondergeschikt aan wat we in het veld bereiken.” ANDY SMITH

Wijnmaker, wijnbouwer en partner Andy Smith leidt een klein en ervaren team bij DuMOL, om wijnen van diepte, helderheid en elegantie te maken door aandacht voor detail in de wijngaarden en vintage-specifieke wijnbouw. DuMOL gelooft dat de voetstappen van de boer de beste meststof zijn. Voortbouwend op vijfentwintig jaar ervaring, verbouwt en produceert DuMOL ook kleine hoeveelheden Syrah, Cabernet Sauvignon, Chenin Blanc en Mencía uit enkele van de beste wijngaarden in Sonoma en Napa. Het volledige DuMOL-portfolio wordt vrijgegeven via toewijzingen aan de mailinglijst, met geselecteerde wijnen die worden gedistribueerd naar toprestaurants over de hele wereld.

Gedurende de meer dan 25-jarige geschiedenis van DuMol hebben ze zich intensief gefocust op het vastleggen van de essentie van hun speciale wijngaarden - terroir wijnen dus. De 2019 Dumol Finn Russian River Valley is alweer de 20st jaargang van deze zeer gewilde en meeste gewilde Pinot Noir. Deze wijn is een complexe botteling van de twee favoriete, aangrenzende wijngaardpercelen op bodems van zand en klei. Na de manuele pluk verouderd de wijn gedurende 15 maanden in 45% nieuw frans eiken van de Grandcru onder de Barriques namelijk tonnen gemaakt door Chassin, Mercury & Atelier Centre in Frankrijk. De Finn is een zeer pure, authentieke, complexe  Pinot Noir die lagen rijp fruit combineert met dynamische frisheid die de Russian River valley zo typeert. De Dumol Finn Pinot noir typeert  zicht altijd met aroma- en smaakprofiel: donkere, wilde bessen, truffelzoetheid en een kruidig randje. Levendig, soepel en gelaagd in de mond, behoudt de wijn zijn helderheid ondanks de breedte en concentratie van zijn uitgestrekte fruitkern. Uitstekende zuiverheid en focus volgen door een lange aanhoudende afdronk met geurige sinaasappelschil tussen de diepe donkere fruittonen. 

Vineyard for 2020 DuMol Pinot Noir Finn Russian River Valley
Kenmerken
Wijnsoort Rood
Land USA
Regio Californie
Appellatie Russian River Valley
Wijnhuis DuMOL
Druif Pinot Noir
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan Nee
Jaar 2020
Drinken vanaf 2025
Drinken tot 2035
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 96
James Suckling rating 96
Smaakprofiel Complex, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Mineraal, Rood fruit, Soepel, Tannines, Vol
Drink momenten Indruk maken, Lekker luxe, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2020 DuMol Pinot Noir Finn Russian River Valley
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

03.06.2023

Champagne Veuve Clicquot Brut Veuve Fridge SMEG

"Een blikvanger in mijn huis...zo mooi...superblij ! " Chantal

Bekijk product recensie