2019 Hourglass Cabernet Sauvignon Blueline Estate

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2024 - 2045 |
Lage voorraad
Nog maar 5 over
Omschrijving
De Hourglass Blueline Estate Cabernet Sauvignon is een blend van 87% Cabernet Sauvignon, 8% Petit Verdot, 3% Malbec en 2% Cabernet Franc. De 2019 Cabernet Sauvignon Blueline Estate onthult een ondoorzichtige paars-zwarte kleur, exploderend uit het glas met bombastische geuren van crème de cassis, bramentaart en met chocolade bedekte kersen, plus hints van Indiase kruiden, menthol en zoethout, met een vleugje sandelhout. Vol, geconcentreerd en indrukwekkend weelderig, het gehemelte wordt gekenmerkt door laag na laag exotische kruiden verweven met zwart en blauw fruit, fluweelzachte tannines en net genoeg frisheid, lang, lang, lang eindigend.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | Hourglass |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 97 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
Rating
(95 - 97)
Release Price
NA
Drink Date
2024 - 2045
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
30th Jul 2021
Source
End of July 2021, The Wine Advocate
A blend of 87% Cabernet Sauvignon, 8% Petit Verdot, 3% Malbec and 2% Cabernet Franc, the 2019 Cabernet Sauvignon Blueline Estate reveals an opaque purple-black color, exploding from the glass with bombastic scents of crème de cassis, blackberry pie and chocolate-covered cherries, plus hints of Indian spices, menthol and licorice, with a touch of sandalwood. Full-bodied, concentrated and impressively opulent, the palate features layer upon layer of exotic spices intertwined with black and blue fruits, velvety tannins and just enough freshness, finishing long, long, long.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2025 - 2044
From: The 2019 Napa Valley Cabernets: A Deep Dive (Jan 2022)
The 2019 Cabernet Sauvignon Blueline is the most elegant and nuanced of the three Cabernets in the range. Blueberry jam, crème de cassis, lavender, licorice and spice open first, framed by silky tannins that give the 2019 a feeling of finesse that is impossible to miss.
- By Antonio Galloni on October 2021
This is another stellar set of wines from Hourglass. What else is new? Winemaker Tony Biagi has been on tear here since taking over a few years ago. The 2019s are rich, heady wines that capture all the best qualities of the year, qualities that work so well with Biagi’s style here. I loved these wines from barrel, and I love them from bottle too.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Het idee van Hourglass ontstond vanuit een plek, maar zou uiteindelijk een menselijke ontdekkingsreis worden. Het samenspel van terroir en artistieke intentie levert wijnen op met een unieke persoonlijkheid die een intrigerende dialectiek bezitten: rijk aan concentratielagen maar toch levendig met een spanningsrand; klassiek gestructureerd en toch zijdeachtig van structuur; ongetwijfeld modern maar met traditionele strepen.
Tony Biagi is een postmodernist, in het leven en hoe hij zijn vak als wijnmaker toepast. Een van zijn vele unieke talenten is zijn vermogen om traditionele technieken te synthetiseren met de allernieuwste theorie - een classicistische/modernistische yin en yang. Hij benadert het maken van wijn als een artiest die geïnformeerd is door de wetenschap en accepteert dat er een bepaalde alchemie in het maken van wijn zit die misschien nooit volledig zal worden begrepen.
Tony legt uit: “Beschouw het maken van wijn als het samenstellen van een complexe puzzel, en elk puzzelstuk heeft een synergetische reactie op het andere. Verander een van de stukjes en je verandert de hele foto. We willen dat de foto bepaalde aandachtspunten en contrapunten heeft. Binnen elke vintage nemen we minutieuze beslissingen in onze landbouw en wijnbereiding op basis van de verschillen die elk jaar met zich meebrengt - elk puzzelstukje vormgeven - om ons het meest levendige, multidimensionale beeld te geven: met onze Cabernet Sauvignon, bijvoorbeeld, een stuk puur zwart fruit voor diepte, een pittig zuur stuk voor lift, een kleurstuk dat past bij een tanninestuk om de verfijnde structuur te beïnvloeden; één voor een gladde textuur, één voor lengte, één voor aromaten, enzovoort... Vervolgens gaan we de afzonderlijke stukken zo vroeg mogelijk met elkaar combineren en geven we ze 22 maanden in Franse eik, zodat ze kunnen integreren tot een geheel."
Zoals aangetoond in zijn debuutjaar 2012 met Hourglass, benadert Tony de puzzel vanuit het midden en bouwt hij zijn wijnen van binnenuit op. Hij stelt eerst een klassieke structurele kern vast, waarbij hij de meest geavanceerde middelen gebruikt om tannine en kleur aan te moedigen zich in een strak weefsel te hechten. “Die relatie tussen tannine en kleur is essentieel voor al het andere dat we doen; we gaan tot het uiterste in onze wijngaardpraktijken, maceratieprotocollen en kelderprocedures om dat aan te moedigen", legt hij uit. Zodra het weefsel is verfijnd, bouwt Tony er een mondgevoel omheen met lagen zijdezachte textuurdiepte, wat de puurheid van fruitexpressie benadrukt. "Ik wil dat mijn wijnen rijk zijn, maar als dat alles is, worden ze eendimensionaal en eentonig", schetst hij. Daartoe koppelt Tony rijkdom aan zuurgraad en mineraliteit, waardoor energie in de vergelijking komt. Deze tegenwicht resulteert in een som die in de mond leeft terwijl hij diep geconcentreerd is.
Jeff en Tony ontmoetten elkaar via een proefgroep van Napa's meest veelbelovende jonge wijnmakers, ontdekten een synergie van ideeën en ontwikkelden al snel een "wederzijds mentorschap" zoals ze het noemen. “We hadden allebei 20 jaar achter de rug en hadden de slingerbeweging van rijpheid gevolgd die Napa had meegemaakt. We hebben tijdens het proces veel geleerd en hebben heel duidelijke ideeën over wat we willen behouden en wat we willen verfijnen”, merkt Jeff op.
Jeff vervolgt door erop te wijzen: "We bevinden ons in een verfijningsfase van wat we zo'n 20 jaar geleden begonnen. Ons doel is om zeer precieze momenten te bewerken waarop de chemie van druiven in balans is. Het doel is niet om een of ander mythisch ideaal na te jagen van de 'ultieme uitdrukking van terroir' van een wijngaard, alsof dat op magische wijze gebeurt. Het doel is om onze ultieme expressie van die wijngaard te vinden. Terroir is echt, maar het is onderhevig aan interpretatie. We rijden om een evenwichtspunt te vinden waar de wijngaard de dialectische puzzelstukjes levert waarnaar we op zoek zijn. Als we dat goed doen, heeft Tony wat hij nodig heeft om zijn magie te bewerken.
De Hourglass Blueline Estate Cabernet Sauvignon is een blend van 87% Cabernet Sauvignon, 8% Petit Verdot, 3% Malbec en 2% Cabernet Franc. De 2019 Cabernet Sauvignon Blueline Estate onthult een ondoorzichtige paars-zwarte kleur, exploderend uit het glas met bombastische geuren van crème de cassis, bramentaart en met chocolade bedekte kersen, plus hints van Indiase kruiden, menthol en zoethout, met een vleugje sandelhout. Vol, geconcentreerd en indrukwekkend weelderig, het gehemelte wordt gekenmerkt door laag na laag exotische kruiden verweven met zwart en blauw fruit, fluweelzachte tannines en net genoeg frisheid, lang, lang, lang eindigend.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | Hourglass |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 97 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
Rating
(95 - 97)
Release Price
NA
Drink Date
2024 - 2045
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
30th Jul 2021
Source
End of July 2021, The Wine Advocate
A blend of 87% Cabernet Sauvignon, 8% Petit Verdot, 3% Malbec and 2% Cabernet Franc, the 2019 Cabernet Sauvignon Blueline Estate reveals an opaque purple-black color, exploding from the glass with bombastic scents of crème de cassis, blackberry pie and chocolate-covered cherries, plus hints of Indian spices, menthol and licorice, with a touch of sandalwood. Full-bodied, concentrated and impressively opulent, the palate features layer upon layer of exotic spices intertwined with black and blue fruits, velvety tannins and just enough freshness, finishing long, long, long.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
96
Drinking Window
2025 - 2044
From: The 2019 Napa Valley Cabernets: A Deep Dive (Jan 2022)
The 2019 Cabernet Sauvignon Blueline is the most elegant and nuanced of the three Cabernets in the range. Blueberry jam, crème de cassis, lavender, licorice and spice open first, framed by silky tannins that give the 2019 a feeling of finesse that is impossible to miss.
- By Antonio Galloni on October 2021
This is another stellar set of wines from Hourglass. What else is new? Winemaker Tony Biagi has been on tear here since taking over a few years ago. The 2019s are rich, heady wines that capture all the best qualities of the year, qualities that work so well with Biagi’s style here. I loved these wines from barrel, and I love them from bottle too.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Het idee van Hourglass ontstond vanuit een plek, maar zou uiteindelijk een menselijke ontdekkingsreis worden. Het samenspel van terroir en artistieke intentie levert wijnen op met een unieke persoonlijkheid die een intrigerende dialectiek bezitten: rijk aan concentratielagen maar toch levendig met een spanningsrand; klassiek gestructureerd en toch zijdeachtig van structuur; ongetwijfeld modern maar met traditionele strepen.
Tony Biagi is een postmodernist, in het leven en hoe hij zijn vak als wijnmaker toepast. Een van zijn vele unieke talenten is zijn vermogen om traditionele technieken te synthetiseren met de allernieuwste theorie - een classicistische/modernistische yin en yang. Hij benadert het maken van wijn als een artiest die geïnformeerd is door de wetenschap en accepteert dat er een bepaalde alchemie in het maken van wijn zit die misschien nooit volledig zal worden begrepen.
Tony legt uit: “Beschouw het maken van wijn als het samenstellen van een complexe puzzel, en elk puzzelstuk heeft een synergetische reactie op het andere. Verander een van de stukjes en je verandert de hele foto. We willen dat de foto bepaalde aandachtspunten en contrapunten heeft. Binnen elke vintage nemen we minutieuze beslissingen in onze landbouw en wijnbereiding op basis van de verschillen die elk jaar met zich meebrengt - elk puzzelstukje vormgeven - om ons het meest levendige, multidimensionale beeld te geven: met onze Cabernet Sauvignon, bijvoorbeeld, een stuk puur zwart fruit voor diepte, een pittig zuur stuk voor lift, een kleurstuk dat past bij een tanninestuk om de verfijnde structuur te beïnvloeden; één voor een gladde textuur, één voor lengte, één voor aromaten, enzovoort... Vervolgens gaan we de afzonderlijke stukken zo vroeg mogelijk met elkaar combineren en geven we ze 22 maanden in Franse eik, zodat ze kunnen integreren tot een geheel."
Zoals aangetoond in zijn debuutjaar 2012 met Hourglass, benadert Tony de puzzel vanuit het midden en bouwt hij zijn wijnen van binnenuit op. Hij stelt eerst een klassieke structurele kern vast, waarbij hij de meest geavanceerde middelen gebruikt om tannine en kleur aan te moedigen zich in een strak weefsel te hechten. “Die relatie tussen tannine en kleur is essentieel voor al het andere dat we doen; we gaan tot het uiterste in onze wijngaardpraktijken, maceratieprotocollen en kelderprocedures om dat aan te moedigen", legt hij uit. Zodra het weefsel is verfijnd, bouwt Tony er een mondgevoel omheen met lagen zijdezachte textuurdiepte, wat de puurheid van fruitexpressie benadrukt. "Ik wil dat mijn wijnen rijk zijn, maar als dat alles is, worden ze eendimensionaal en eentonig", schetst hij. Daartoe koppelt Tony rijkdom aan zuurgraad en mineraliteit, waardoor energie in de vergelijking komt. Deze tegenwicht resulteert in een som die in de mond leeft terwijl hij diep geconcentreerd is.
Jeff en Tony ontmoetten elkaar via een proefgroep van Napa's meest veelbelovende jonge wijnmakers, ontdekten een synergie van ideeën en ontwikkelden al snel een "wederzijds mentorschap" zoals ze het noemen. “We hadden allebei 20 jaar achter de rug en hadden de slingerbeweging van rijpheid gevolgd die Napa had meegemaakt. We hebben tijdens het proces veel geleerd en hebben heel duidelijke ideeën over wat we willen behouden en wat we willen verfijnen”, merkt Jeff op.
Jeff vervolgt door erop te wijzen: "We bevinden ons in een verfijningsfase van wat we zo'n 20 jaar geleden begonnen. Ons doel is om zeer precieze momenten te bewerken waarop de chemie van druiven in balans is. Het doel is niet om een of ander mythisch ideaal na te jagen van de 'ultieme uitdrukking van terroir' van een wijngaard, alsof dat op magische wijze gebeurt. Het doel is om onze ultieme expressie van die wijngaard te vinden. Terroir is echt, maar het is onderhevig aan interpretatie. We rijden om een evenwichtspunt te vinden waar de wijngaard de dialectische puzzelstukjes levert waarnaar we op zoek zijn. Als we dat goed doen, heeft Tony wat hij nodig heeft om zijn magie te bewerken.