2019 Hacienda Monasterio Reserva

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | Hacienda Monasterio |
Jaar | 2019 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (15%) |
Drink venster | 2024 - 2034 |
Op voorraad
6 items beschikbaar
Omschrijving
Het verschil tussen de Reserva 2016 en de reguliere Hacienda Monasterio (de wijn die in het verleden als Crianza werd bestempeld), is dat ze de druiven selecteren uit de delen van de wijngaard waar meer kalksteen in de grond zit. Het is een blend van vooral Tempranillo met 20% Cabernet Sauvignon, gefermenteerd in roestvrij staal met inheemse gisten en vervolgens 20 maanden gerijpt in Franse barriques waarvan 40% nieuw eiken. De eik is perfect geïntegreerd en de wijn heeft een indrukwekkende neus met meer rood dan zwart fruit, wat duidt op frisheid. Het is behoorlijk gepolijst en heeft zeer elegante tannines. Dit is een uitstekende vintage voor deze botteling - de Cabernet Sauvignon is zeer geïntegreerd met de Tempranillo en vult hem aan. Het is krachtig, maar heeft een geweldige balans en geweldige finesse.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Hacienda Monasterio |
Druif | Cabernet Sauvignon, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Fruitig, Kruidig, Soepel |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 95
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$75
Drink Date:
2023 - 2031
The 2019 Reserva was produced with a blend of 80% Tempranillo and 20% Cabernet Sauvignon, a selection of plots, mostly from the zone of El Picón below the winery and the Cabernet from the gravel and sandy soils. The idea for the future is to vinify only one wine from the property and sell it with different élevage (like it was in the 90s!). 2019 was a very warm year with high ripeness, and the wine reflects it with 15% alcohol and a pH of 3.72 (and 5.3 grams of acidity). A rounder and more voluptuous year offset by the more calcareous soils, it's riper but has a serious and somewhat austere (call it mineral) palate. 40,000 bottles produced. It was bottled in July 2021.
Carlos del Río junior is slowly taking the reins of Hacienda Monasterio, both from his father and from his father-in-law (Peter Sisseck!). They got rid of the Merlot (it works once every 10 years!) and replaced it with Tempranillo and Cabernet Sauvignon and are experimenting with foudres and oak vats. They have 98 hectares of vines—83% Tempranillo and 17% Cabernet Sauvignon—on 12 different soils, all certified organic since 2015. The idea here is to control the ripeness and alcohol in the wines as the grapes achieve ripeness earlier and earlier with climate change. Output averages 250,000 bottles per year.
Published: Jun 13, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Het verschil tussen de Reserva 2016 en de reguliere Hacienda Monasterio (de wijn die in het verleden als Crianza werd bestempeld), is dat ze de druiven selecteren uit de delen van de wijngaard waar meer kalksteen in de grond zit. Het is een blend van vooral Tempranillo met 20% Cabernet Sauvignon, gefermenteerd in roestvrij staal met inheemse gisten en vervolgens 20 maanden gerijpt in Franse barriques waarvan 40% nieuw eiken. De eik is perfect geïntegreerd en de wijn heeft een indrukwekkende neus met meer rood dan zwart fruit, wat duidt op frisheid. Het is behoorlijk gepolijst en heeft zeer elegante tannines. Dit is een uitstekende vintage voor deze botteling - de Cabernet Sauvignon is zeer geïntegreerd met de Tempranillo en vult hem aan. Het is krachtig, maar heeft een geweldige balans en geweldige finesse.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Hacienda Monasterio |
Druif | Cabernet Sauvignon, Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
Smaakprofiel | Donker fruit, Droog, Fruitig, Kruidig, Soepel |
Drink momenten | Barbecue, Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Voor alledag |
Parker
The Wine Advocate
RP 95
Reviewed by:
Luis Gutiérrez
Release Price:
$75
Drink Date:
2023 - 2031
The 2019 Reserva was produced with a blend of 80% Tempranillo and 20% Cabernet Sauvignon, a selection of plots, mostly from the zone of El Picón below the winery and the Cabernet from the gravel and sandy soils. The idea for the future is to vinify only one wine from the property and sell it with different élevage (like it was in the 90s!). 2019 was a very warm year with high ripeness, and the wine reflects it with 15% alcohol and a pH of 3.72 (and 5.3 grams of acidity). A rounder and more voluptuous year offset by the more calcareous soils, it's riper but has a serious and somewhat austere (call it mineral) palate. 40,000 bottles produced. It was bottled in July 2021.
Carlos del Río junior is slowly taking the reins of Hacienda Monasterio, both from his father and from his father-in-law (Peter Sisseck!). They got rid of the Merlot (it works once every 10 years!) and replaced it with Tempranillo and Cabernet Sauvignon and are experimenting with foudres and oak vats. They have 98 hectares of vines—83% Tempranillo and 17% Cabernet Sauvignon—on 12 different soils, all certified organic since 2015. The idea here is to control the ripeness and alcohol in the wines as the grapes achieve ripeness earlier and earlier with climate change. Output averages 250,000 bottles per year.
Published: Jun 13, 2024
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen