2019 Canalicchio di Sopra Rosso di Montalcino Magnum

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Rosso di Montalcino |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 1.5 ltr (14%) |
Drink venster | 2023 - 2032 |
Omschrijving
In 1962 werd Azienda Agricola Canalicchio di Sopra opgericht door Primo Pacenti. Het domein bevindt zich in het noordelijk gedeelte van de gemeente Montalcino. Canalicchio bezit 60 ha grond, waarvan 15 ha met wijngaarden is aangeplant en2 ha met olijven. Reeds 3 generaties wordt er met veel passie en kunde wijn geproduceerd en gebruikt men de meest nieuwe technologieën met respect voor oude tradities en de natuur.De wijnstokken staan aangeplant in twee verschillende zones in Montalcino, te weten: Canalicchio di Sopra en Le Gode di Montosoli. De verschillen in ligging en bodem zorgen voor verschillende types Sangiovese, die in de kelders zorgvuldig samenversmolten worden tot een prachtig resultaat.
Deze Canalicchio di Sopra Rosso is een 100% Sangiovese en is de meer jonge en veelzijdige versie van de Sangiovese met minder spierbal (maar wellicht iets meer elegantie) dan zijn grote broer de Brunello. Een wijn waarin de sangiovese erin slaagt de frisse eigenschappen te verzoenen met kracht en concentratie zoals ze alleen in Montalcino kunnen. Fantastische structuur, concentratie, zoete tannines en diepte kenmerken deze wijn.
Bodem
Deze wijn is voornamelijk afkomstig van de wijngaarden met een bodem met een uitgesproken leemcomponent, die zeer rijk zijn aan magnesium, ijzer en mangaan. In sommige oogstjaren kan een klein percentage van de druiven van de Montosoli Cru komen.
Vinificatie
Alcoholische fermentatie in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperaturen en dagelijks overpompen. Maceratie op de schil gedurende 15-20 dagen, daarna 12 maanden rijping op vaten van Slavonische eik (50 hl en 25 hl), en Franse eik (750 liter). Deze Rosso di Montalcino wordt geproduceerd alleen van druiven van de jongste wijngaarden. De druiven van de meer dan 10 jaar oude wijngaarden mogen nog enkele jaren langer op eik rijpen om zo de Brunello di Montalcino en hun Riserva te produceren. De jongste wijngaarden hebben overvloediger fruit en zoetere, meer zijdeachtige tannines, zelfs na een jaar op hout: daarom komen zijn het best tot hun recht in de Rosso di Montalcino.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Appellatie | Rosso di Montalcino |
Wijnhuis | Canalicchio di Sopra |
Druif | Sangiovese |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2032 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 92 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Rood fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
In 1962 werd Azienda Agricola Canalicchio di Sopra opgericht door Primo Pacenti. Het domein bevindt zich in het noordelijk gedeelte van de gemeente Montalcino. Canalicchio bezit 60 ha grond, waarvan 15 ha met wijngaarden is aangeplant en2 ha met olijven. Reeds 3 generaties wordt er met veel passie en kunde wijn geproduceerd en gebruikt men de meest nieuwe technologieën met respect voor oude tradities en de natuur.De wijnstokken staan aangeplant in twee verschillende zones in Montalcino, te weten: Canalicchio di Sopra en Le Gode di Montosoli. De verschillen in ligging en bodem zorgen voor verschillende types Sangiovese, die in de kelders zorgvuldig samenversmolten worden tot een prachtig resultaat.