2018 Langmeil Jackaman's Cabernet Sauvignon

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2021 - 2036 |
Omschrijving
Jackaman's wijngaard herbergt de beste en zeldzaamste Cabernet Sauvignon van Langmeil, geplant in de jaren 1960 tijdens de Cabernet-revolutie in de Barossa. De wijngaard werd liefdevol verzorgd door de kleurrijke Barossan Arthur Jackaman, een parachutist uit de Tweede Wereldoorlog, bokser en slager die na zijn pensionering zijn kleine perceel aan Langmeil overdroeg.
Cabernet nam dramatisch toe in de jaren 1950 en '60, wat een nieuwe visie en richting bracht voor de Barossa. Vanuit zijn trotse erfgoed van versterkte wijnen inspireerde het de toekomst van de Barossa als een premium regio voor droge rode wijnen.
Op de neus vind je tonen van zwarte bessen en bosbessen vermengd met biscuitachtige Franse eik, hints van drop en hartige, zwarte olijfnoten. Het gehemelte is helder, sappig en rijk met een medium tot volle body. Specerijen, zwarte olijf en cederachtige hints voegen zich bij de mix met een vleugje nieuwe eikzoetheid. De zijdezachte tannines voegen complexiteit toe aan de fruitige en fluweelzachte afdronk.
WEETJE: In de tab 'Bijlagen' vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor 'Afhalen' op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Australië |
Regio | Barossa |
Wijnhuis | Langmeil |
Druif | Cabernet Sauvignon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Wijnhuis
Met een rijke traditie die teruggaat tot 1842 en een unieke Europese (Oberschlesien) invloed is Barossa valley verworden tot de meest bekende wijnstreek van Australië. Het behalen van vijf sterren in zes opeenvolgende jaren in James Halliday’s Wine Companion maken Langmeil dan ook tot één van de toonaangevende wijnproducenten in dit gebied. De doelstelling van deze winery is het maken van topwijn die 100% afkomstig is uit Barossa en van druivensoorten die uitblinken in dit gebied. Alhoewel een aantal van haar wijngaarden veel ouder zijn werd Langmeil in 1996 opgericht door de drie vrienden: Chris Bitter, Carl Lindner en Richard Lindner. De originele wijnmakerij die op het landgoed sinds 1930 gevestigd was sloot in 1988 en heeft daar tot 1996 onaangeroerd gelegen. Het zorgvuldig restaureren hiervan duurde jaren.
De Chief Winemaker Paul Lindner overziet vandaag de dag het vinificatieproces en geeft hier in het bijzonder aandacht aan het maken van wijn uit individuele wijngaarden, minimale “handling” en zorgvuldige filtratie om zo uitgesproken goed gebalanceerde wijnen met subtiele complexiteit te kunnen garanderen. Langmeil toont dat Barossa in staat is tot het voortbrengen van niet alleen makkelijk benaderbare wijnen maar ook complexere varianten met een uitstekend bewaarpotentieel.
Gedoemd om plaats te maken voor huizenbouw, tien rijen van 140 jaar oude Shiraz wijnstokken werden gered door Langmeil en overgeplaatst. Hiermee werd een deel van het Barossa erfgoed gespaard. Deze ‘wezen’ delen dezelfde afkomst als hun Freedom wijngaard, geplant in 1800 op wat toen dezelfde toewijzing had: ‘section 36, Hundred of Moorooroo’. Wanneer Christian Auricht in 1860 stierf werd deze ‘familie’ van Shiraz opgesplitst. 146 jaar later, met de genereuze hulp van het Langmeil-team als adoptie ouders, is de wijnmakerij er in geslaagd de kudde weer bijeen te brengen.