2018 Álvaro Palacios Remondo Quiñón de Valmira

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2021 - 2035 |
Lage voorraad
Nog maar 1 over
Omschrijving
De Remondo-wijnmakerij Rioja Palacios is een familiebedrijf dat vier generaties lang verbonden is aan de wijnproductie. Een van de meest opmerkelijke leden van deze familie is Álvaro Palacios, die ook wijnen maakt in Priorat (L'Ermita, Finca Dofí, Les Terrasses) en El Bierzo (Corullón, La Faraona, Petalos). Nu met Remondo heeft men een zeer modern Rioja huis op de kaart.
De Quiñón de Valmira 2018 is de enige wijn die wordt geproduceerd onder het persoonlijke label van Álvaro en wordt verkocht via andere kanalen dan de rest van de wijnen die worden geproduceerd in de wijnmakerij Palacios Remondo in Alfaro.
De Valmira is een 100% Garnacha van een wijngaard van slechts 3 hectare in het gebied van Quinón de Valmira, in de gemeente Alfaro. Kalkhoudende, klei-ijzerhoudende bodems met fijne sedimenten. 2018 is een van de beste jaargangen in de Rioja. In 2018 gebruikten ze ongeveer 30% volle trossen die een natuurlijke gisting hebben gekregen (dus met het natuurlijke gist wat aanwezig is op de druiven) in eikenhouten vaten met punch-downs en een maceratie van maar liefst 66 dagen!!
De malolactisch gisting vond verder plaats in eikenhouten barriques en rijpte 18 maanden. De wijn is sprankelend robijnrood rood, etherisch, geparfumeerd en bloemig, citrustonen (schil) met klasse en elegantie en heeft in de mond frisse en knapperige smaken van granaatappel en watermeloen die je doen kwijlen. Er zijn tonnen aan lentebloemen en aromatische kruiden, zoals je ruikt al wandelend op het platteland op een warme lentedag. Het heeft een bedwelmende neus en het mondgevoel is delicaat met een ongelooflijke innerlijke kracht. Dit is de beste vintage van Quiñón de Valmira tot nu toe en de absolute top onder de Rioja. In april 2020 werden 4.400 flessen gevuld. 98/100 Parker
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Wijnhuis | Alvaro Palacios |
Druif | Garnacha |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rond, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
Rating
98
Release Price
$450
Drink Date
2020 - 2030
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Oct 2020
Source
Issue 251 End of October 2020, The Wine Advocate
The 2018 Quiñón de Valmira is the only wine produced under Álvaro's personal label and sold through different channels than the rest of wines produced at the Palacios Remondo winery in Alfaro. 2018 is one of the best vintages in the zone in recent times. In 2018, they used some 30% full clusters that were foot trodden for the natural fermentation in oak vats with punch-downs and a maceration of 66 days. It went through malolactic in oak barriques and matured in oak foudres and bocoyes for 18 months. It's pale, translucent and quite light, ethereal, perfumed and floral, citrus notes (peel) with class and elegance, and it has fresh and crunchy flavors of pomegranate and watermelon that make you salivate. There are tons of spring flowers and aromatic herbs, like walking in the countryside on a warm spring day. It has an intoxicating nose, and the mouthfeel is delicate with incredible inner strength. This has to be the finest vintage of Quiñón de Valmira to date. 4,400 bottles were filled in April 2020.
The latest wines from Álvaro Palacios in Rioja were tasted as part of the complete portfolio of wines in Rioja, Priorat and Bierzo. Those reviews were published in a separate article, but I've also included one here in the context of the rest of Rioja.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
Country: Spain
Winnery: Bodegas Palacios Remondo
Production area: DO Ca. Rioja / D.O.P.
Color: bright cherry.
Aroma: complex, expressive, spicy, mineral, red berry notes, fruit expression.
Boca: elegant, full-bodied, long, great length.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Álvaro Palacios is een van de negen kinderen van de eigenaar van Bodega Palacios Remondo in Rioja. Na een studie wijnmaken in Bordeaux en twee jaar werken bij het beroemde Petrus in Pomerol besloot hij niet terug te keren naar zijn geboortestreek, maar het ongerepte land van Priorat te ontdekken. Eind jaren tachtig leerde Alvaro René Barbier kennen, één van de herontdekkers en 'godfathers' van de Priorat. Deze tipte hem een kijkje in het vergeten wijngebied te nemen. Alvaro vond hier wijngaarden met zeer oude wijnstokken.
Hij wist meteen dat hij hét gebied had ontdekt om absolute topwijnen te kunnen maken. In 1989 kocht hij zijn eerste Priorat wijngaard 'Finca Dofi' en in 1993 L'Ermita, een wijngaard die inmiddels als één van de allerbeste van de hele Priorat wordt beschouwd en is vernoemd naar het kapelletje dat bovenaan de wijngaard staat. Met wijnen als Finca Dofi en de inmiddels legendarische L'Ermita verwierf hij wereldfaam en zette de Priorat als wijngebied definitief op de kaart. Alle wijngaarden worden op basis van biologisch- en/ of dynamische principes bewerkt om een zo hoog mogelijke kwaliteit druiven en wijn te verkrijgen met een zo natuurlijk mogelijk karakter. Alvaro Palacios is amper 40 wanneer hij alles lijkt verwezenlijkt te hebben.
Afkomstig van een familie wijnbouwers – eigenaars van de Bodegas Palacios Remondo - leerde hij als jonge twintiger het vak met Christian Moueix in de kastelen Petrus en Trotanoy. Daarna volgde hij de catalaan René Barbier in Priorato. Sterk onder de indruk van oude gronden en hun kwalitatief potentieel, beslist hij zijn eigen wijngaard te ontginnen in dit Godverlaten gat, 135 km ten zuidwesten van Barcelona. Volgens Palacios' eigen woorden is de algemene overtuiging dat "de opbrengst te laag is, het land is onbewerkbaar en vergt enorm veel handenarbeid" en dat de kans op rentabiliteit klein is. Het vervolg toont aan dat de sceptici ongelijk hadden. De eerste millésime, namelijk de Ermita 1993, werd onmiddellijk vermeld in de club der "superstars" van de Spaanse wijnen. Deze cuvée die bestaat uit 80 à 90% Grenache Vieilles Vignes in evenwicht gebracht door Cabernet Sauvignon en Carignan Vieiles Vignes, heeft uitzonderlijke reacties uitgelokt in Spanje maar ook in de rest van de wereld. Het ultramodern bedrijf van Alvaro Palacios dat het dorp Gratallops domineert vanop de top van de heuvel, getuigt van zijn doorslaggevende invloed en permanente inspanningen om de Spaanse wijnindustrie te revolutionneren. Alvaro Palacios, de architect van het welslagen van de Ermita, resumeert met overtuiging: "De filosofie achter de vinificatie houdt in dat men het karakter van de terroir kan uitdrukken met de grootste transparantie en de grootste zuiverheid"
Het gezaghebbende Britse wijnmagazine Decanter heeft Alvaro Palacios benoemd tot Winemaker of the Year 2015. Hij krijgt deze eervolle benoeming voor zijn inspanningen Spanje in het algemeen en de regio's Bierzo en Priorat in het bijzonder wereldwijd op de kaart te zetten. Palacios heeft illustere voorgangers. Vorig jaar wonnen de broers Perrin van Chateau de Beaucastel, daarvoor ging het eremetaal naar Angelo Gaja, Robert Mondavi en wijlen Serge Hochar.
Bij Grandcruwijnen.nl vindt u een uitgebreide selectie van de wijnen van Alvaro Palacios zoals zijn absolute cult wijn de L'Ermita en de Dofi maar we kunnen u zeker ook de wijnen aanraden die een stuk vriendelijker qua prijs zijn zoals de Álvaro Palacios Camins del Priorat.
De Remondo-wijnmakerij Rioja Palacios is een familiebedrijf dat vier generaties lang verbonden is aan de wijnproductie. Een van de meest opmerkelijke leden van deze familie is Álvaro Palacios, die ook wijnen maakt in Priorat (L'Ermita, Finca Dofí, Les Terrasses) en El Bierzo (Corullón, La Faraona, Petalos). Nu met Remondo heeft men een zeer modern Rioja huis op de kaart.
De Quiñón de Valmira 2018 is de enige wijn die wordt geproduceerd onder het persoonlijke label van Álvaro en wordt verkocht via andere kanalen dan de rest van de wijnen die worden geproduceerd in de wijnmakerij Palacios Remondo in Alfaro.
De Valmira is een 100% Garnacha van een wijngaard van slechts 3 hectare in het gebied van Quinón de Valmira, in de gemeente Alfaro. Kalkhoudende, klei-ijzerhoudende bodems met fijne sedimenten. 2018 is een van de beste jaargangen in de Rioja. In 2018 gebruikten ze ongeveer 30% volle trossen die een natuurlijke gisting hebben gekregen (dus met het natuurlijke gist wat aanwezig is op de druiven) in eikenhouten vaten met punch-downs en een maceratie van maar liefst 66 dagen!!
De malolactisch gisting vond verder plaats in eikenhouten barriques en rijpte 18 maanden. De wijn is sprankelend robijnrood rood, etherisch, geparfumeerd en bloemig, citrustonen (schil) met klasse en elegantie en heeft in de mond frisse en knapperige smaken van granaatappel en watermeloen die je doen kwijlen. Er zijn tonnen aan lentebloemen en aromatische kruiden, zoals je ruikt al wandelend op het platteland op een warme lentedag. Het heeft een bedwelmende neus en het mondgevoel is delicaat met een ongelooflijke innerlijke kracht. Dit is de beste vintage van Quiñón de Valmira tot nu toe en de absolute top onder de Rioja. In april 2020 werden 4.400 flessen gevuld. 98/100 Parker
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Wijnhuis | Alvaro Palacios |
Druif | Garnacha |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 98 |
Vinous rating | 96 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rond, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Parker
Rating
98
Release Price
$450
Drink Date
2020 - 2030
Reviewed by
Luis Gutiérrez
Issue Date
30th Oct 2020
Source
Issue 251 End of October 2020, The Wine Advocate
The 2018 Quiñón de Valmira is the only wine produced under Álvaro's personal label and sold through different channels than the rest of wines produced at the Palacios Remondo winery in Alfaro. 2018 is one of the best vintages in the zone in recent times. In 2018, they used some 30% full clusters that were foot trodden for the natural fermentation in oak vats with punch-downs and a maceration of 66 days. It went through malolactic in oak barriques and matured in oak foudres and bocoyes for 18 months. It's pale, translucent and quite light, ethereal, perfumed and floral, citrus notes (peel) with class and elegance, and it has fresh and crunchy flavors of pomegranate and watermelon that make you salivate. There are tons of spring flowers and aromatic herbs, like walking in the countryside on a warm spring day. It has an intoxicating nose, and the mouthfeel is delicate with incredible inner strength. This has to be the finest vintage of Quiñón de Valmira to date. 4,400 bottles were filled in April 2020.
The latest wines from Álvaro Palacios in Rioja were tasted as part of the complete portfolio of wines in Rioja, Priorat and Bierzo. Those reviews were published in a separate article, but I've also included one here in the context of the rest of Rioja.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
Country: Spain
Winnery: Bodegas Palacios Remondo
Production area: DO Ca. Rioja / D.O.P.
Color: bright cherry.
Aroma: complex, expressive, spicy, mineral, red berry notes, fruit expression.
Boca: elegant, full-bodied, long, great length.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Álvaro Palacios is een van de negen kinderen van de eigenaar van Bodega Palacios Remondo in Rioja. Na een studie wijnmaken in Bordeaux en twee jaar werken bij het beroemde Petrus in Pomerol besloot hij niet terug te keren naar zijn geboortestreek, maar het ongerepte land van Priorat te ontdekken. Eind jaren tachtig leerde Alvaro René Barbier kennen, één van de herontdekkers en 'godfathers' van de Priorat. Deze tipte hem een kijkje in het vergeten wijngebied te nemen. Alvaro vond hier wijngaarden met zeer oude wijnstokken.
Hij wist meteen dat hij hét gebied had ontdekt om absolute topwijnen te kunnen maken. In 1989 kocht hij zijn eerste Priorat wijngaard 'Finca Dofi' en in 1993 L'Ermita, een wijngaard die inmiddels als één van de allerbeste van de hele Priorat wordt beschouwd en is vernoemd naar het kapelletje dat bovenaan de wijngaard staat. Met wijnen als Finca Dofi en de inmiddels legendarische L'Ermita verwierf hij wereldfaam en zette de Priorat als wijngebied definitief op de kaart. Alle wijngaarden worden op basis van biologisch- en/ of dynamische principes bewerkt om een zo hoog mogelijke kwaliteit druiven en wijn te verkrijgen met een zo natuurlijk mogelijk karakter. Alvaro Palacios is amper 40 wanneer hij alles lijkt verwezenlijkt te hebben.
Afkomstig van een familie wijnbouwers – eigenaars van de Bodegas Palacios Remondo - leerde hij als jonge twintiger het vak met Christian Moueix in de kastelen Petrus en Trotanoy. Daarna volgde hij de catalaan René Barbier in Priorato. Sterk onder de indruk van oude gronden en hun kwalitatief potentieel, beslist hij zijn eigen wijngaard te ontginnen in dit Godverlaten gat, 135 km ten zuidwesten van Barcelona. Volgens Palacios' eigen woorden is de algemene overtuiging dat "de opbrengst te laag is, het land is onbewerkbaar en vergt enorm veel handenarbeid" en dat de kans op rentabiliteit klein is. Het vervolg toont aan dat de sceptici ongelijk hadden. De eerste millésime, namelijk de Ermita 1993, werd onmiddellijk vermeld in de club der "superstars" van de Spaanse wijnen. Deze cuvée die bestaat uit 80 à 90% Grenache Vieilles Vignes in evenwicht gebracht door Cabernet Sauvignon en Carignan Vieiles Vignes, heeft uitzonderlijke reacties uitgelokt in Spanje maar ook in de rest van de wereld. Het ultramodern bedrijf van Alvaro Palacios dat het dorp Gratallops domineert vanop de top van de heuvel, getuigt van zijn doorslaggevende invloed en permanente inspanningen om de Spaanse wijnindustrie te revolutionneren. Alvaro Palacios, de architect van het welslagen van de Ermita, resumeert met overtuiging: "De filosofie achter de vinificatie houdt in dat men het karakter van de terroir kan uitdrukken met de grootste transparantie en de grootste zuiverheid"
Het gezaghebbende Britse wijnmagazine Decanter heeft Alvaro Palacios benoemd tot Winemaker of the Year 2015. Hij krijgt deze eervolle benoeming voor zijn inspanningen Spanje in het algemeen en de regio's Bierzo en Priorat in het bijzonder wereldwijd op de kaart te zetten. Palacios heeft illustere voorgangers. Vorig jaar wonnen de broers Perrin van Chateau de Beaucastel, daarvoor ging het eremetaal naar Angelo Gaja, Robert Mondavi en wijlen Serge Hochar.
Bij Grandcruwijnen.nl vindt u een uitgebreide selectie van de wijnen van Alvaro Palacios zoals zijn absolute cult wijn de L'Ermita en de Dofi maar we kunnen u zeker ook de wijnen aanraden die een stuk vriendelijker qua prijs zijn zoals de Álvaro Palacios Camins del Priorat.