2012 Luciano Sandrone Barolo Le Vigne Magnum

rotation

Lage voorraad

Nog maar 1 over

🚚 Bestellingen geplaatst vóór 15:00 worden vandaag verzonden

Omschrijving

chevron-down

De Sandrone Barolo Le Vigne is een blend van druiven afkomstig uit vier zorgvuldig geselecteerde wijngaarden. Elk met hun unieke kenmerken die bijdragen aan de complexiteit van de wijn.  De bodems zijn divers, met kalkhoudende klei, mergel en zand. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken varieert van 15 tot 45 jaar. Dit draagt bij aan de diepte en rijpheid van de wijn.

De 2012 Barolo Le Vigne is nog steeds een zeer jonge wijn. Heldere zuren tillen een kern van rood fruit op in een Barolo die indruk maakt met zijn levendigheid. Kruiden, bloedsinaasappel, munt, rozenblaadjes en lavendel openen zich met wat tijd in het glas. De 2012 toonde behoorlijk wat potentieel als een jonge wijn, nu begint dat potentieel echt door te komen. Dit is een magnum van 1.5 liter in OWC/1

Specificaties

chevron-down
Beschikbaar per 30 jul. 2025
Wijnsoort Rood
Land Italië
Regio Piemonte
Appellatie Barolo
Iconen Icoon Italië
Wijnhuis Luciano Sandrone
Druif Nebbiolo
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2012
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2037
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 1.5 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 93
James Suckling rating 95
Vinous rating 96

Professionele Recensies

chevron-down

Parker

93

James Suckling

95

Vinous

96

Wijnhuis

chevron-down

De Sandrone wijnmakerij werd opgericht in 1978, geboren uit de wens om de best mogelijke Nebbiolo wij te maken van de unieke terroirs van de Langhe. Deze passie speelt een belangrijke rol bij elke stap in het proces van het maken van de wijn. Momenteel behoort lLucian Sandrone tot de absolute top onder de Barolo-wijnen. De wijnen zijn prijziig maar in vergelijk tot de franse bordeaux's zijn Luciano's wijnen nog (relatief voordelig).

In het najaar van 1977, Luciano was in staat om een eerste deel van de Cannubi wijngaard te kopen. Het volgende jaar (1978) begon hij kleine hoeveelheden van zijn eigen wijn in de garage van zijn ouderlijk huis, te testen en te verfijnen volgens de tradities uit Barolo. Door nieuwe technologien toe te voegen bleek hij in staat de Barolo minder grimmig en hard te maken.

In 1982 ontmoette hij zijn eerste internationale distributeur op Vinitaly die kocht bijna gelijk alle 1500 flessen van zijn eerste 1978 Barolo op. Zo startte de exporter van zijn wijnen naar de Verenigde Staten en Zwitserland. Momenteel heeft Sandrone  27 hectare wijngaard, waarvan 75% in eigendom. De wijnen worden uitsluitend gemaakt van druiven uit eigen productie. Sandrone staat voor passie, transparantie en  integriteit.  Er wordt vooral geïnvesteerd in de kwaliteit van de wijn en er gaat geen geld naar  een mooie advertentiecampagne of flitsende marketing.

Bijlagen

chevron-down