2007 Champagne Egly-Ouriet Brut Grand Cru Millésime Magnum

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2007 |
Druif | , |
Inhoud (Alc) | 1.5 ltr (12.5%) |
Drink venster | 2021 - 2050 |
Lage voorraad
Nog maar 3 over
Omschrijving
Egly-Ouriet is een champagnehuis in familiebezit met een geschiedenis die teruggaat tot 1930. Het landgoed werd opgericht door Francis Egly in Ambonnay, een Grand Cru-dorp in de regio Montagne de Reims in de Champagne, Frankrijk. Ambonnay staat vooral bekend om zijn hoogwaardige Pinot Noir's en deze druivensoort heeft een belangrijke rol gespeeld in de identiteit van Egly-Ouriet Champagnes. Francis Egly startte het domein met de toewijding om uitzonderlijke wijnen te produceren die het unieke terroir van Ambonnay zouden laten zien. In de loop der jaren breidde het landgoed zijn bezit uit met wijngaarden in andere prestigieuze Grand Cru-dorpen zoals Verzenay, Bouzy en Aÿ. Deze dorpen staan bekend om hun gunstige omstandigheden voor de wijnbouw, die bijdragen aan de productie van druiven van hoge kwaliteit. De fakkel werd doorgegeven aan de zoon van Francis, Gaston Egly, en later aan Michel Egly, de kleinzoon van de oprichter. Michel heeft de toewijding van de familie voortgezet om ambachtelijke champagnes te maken die het karakter van het terroir tot uitdrukking brengen. Onder leiding van Michel heeft Egly-Ouriet erkenning gekregen als een van de beste producenten in de Champagne.
Een van de onderscheidende kenmerken van Egly-Ouriet is haar toewijding aan traditionele wijnbereidingsmethoden. Het landgoed legt een sterke nadruk op wijnbouw, met een focus op biologische en duurzame landbouwpraktijken. De druiven worden met de hand geoogst en het wijnbereidingsproces omvat een zachte persing en fermentatie in eikenhouten vaten. Egly-Ouriet staat ook bekend om zijn langdurige rijping van wijnen op de droesem, wat bijdraagt aan de complexiteit, rijkdom en rijpingspotentieel van hun champagnes. Egly-Ouriet wordt gevierd vanwege zijn toewijding aan het produceren van wijnen die de individualiteit van elk vintage- en wijngaardperceel weerspiegelen. Het huis staat bekend om zijn niet-interventionistische aanpak, waardoor de druiven en het terroir voor zichzelf kunnen spreken in de uiteindelijke wijnen. Door de jaren heen heeft Egly-Ouriet een reputatie opgebouwd vanwege zijn uitzonderlijke Blanc de Noirs-champagnes, vaak gedomineerd door Pinot Noir, en zijn toewijding om de unieke kenmerken van het terroir van Montagne de Reims tot uitdrukking te brengen.
Egly-Ouriet staat bekend om zijn traditionele en nauwgezette wijnbereidingstechnieken. Het landgoed bezit en beheert zijn wijngaarden, waardoor controle over de druivenkwaliteit mogelijk is en ervoor wordt gezorgd dat de wijnen de unieke kenmerken van het terroir weerspiegelen. De wijngaarden bevinden zich voornamelijk in de Grand Cru-dorpen Ambonnay, Verzenay, Bouzy en Aÿ, die bekend staan om hun uitstekende Pinot Noir en Chardonnay druiven. Het productieproces omvat handmatige oogst, zachte persing van de druiven en fermentatie in eikenhouten vaten. Egly-Ouriet staat bekend om zijn langdurige rijping op de droesem, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van hun champagnes. Egly-Ouriet produceert een reeks cuvées, elk met verschillende druivensoorten en terroirs.
De 2007 Brut Millésime Grand Cru is zacht, open en vrij toegankelijk jong, vooral voor een Egly Champagne. Dit is een bijzonder soepele en flexibele Champagne. Gedroogde peer, brioche, munt, kamille, gedroogde bloemen en lichtgehoningeerde tonen resoneren in het glas. Dit is een magnum uitvoering in een fraaie houten kist (OWC/1)
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet de mogelijke korting direct als u kiest voor Afhalen in de Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Champagne |
Appellatie | Champagne |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Egly-Ouriet |
Druif | Chardonnay, Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2007 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 99 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fris, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Iets te vieren, Indruk maken, Lekker luxe, Romantisch |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 100
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2048
Revisited from the July 2019 disgorgement, Egly's 2008 Brut Grand Cru Millésime was showing as brilliantly as ever. The wine seemed to shut down a little in early 2020, but it is already beginning to unwind, and this was the most expressive bottle that I've drunk to date. Offering up an incipiently complex bouquet of orchard fruit, citrus oil, pralines and freshly baked bread, now complemented by hints of iodine, clear honey and mirabelle plum, it's full-bodied, deep and layered, with immense depth and concentration, racy acids and elegantly muscular structuring dry extract. Long and penetrating, as I've written before, this wine is a monument to what Champagne's grower revolution has achieved over the last 30 or so years.
As I wrote earlier this year, far from resting on the considerable and merited laurels that he has accrued over a 30-year career, Francis Egly continues to refine and improve. The latest innovations include refrigerated press pans to immediately cool the must in ever-warmer vintages, a peristaltic pump to handle his wines even more gently and a once-again expanded cellar that gives him the space to work still more precisely. Just like his work in the vineyards, investment in the winery has been incessant. Starting from next to nothing when he began in the 1980s, today Egly holds the equivalent of some 700,000 bottles in reserve wines and wine maturing sur lattes—equivalent to seven times his annual production. His 2008 Vintage, one of the most extraordinary young Champagnes that I've ever tasted, is only just being disgorged this year. As readers will know, Egly picks ripe grapes and ferments most of his wines in barrel—some 10% to 15% of which are renewed every year, and all of which derive from the cooperage of his friend, Dominique Laurent—before subjecting them to lengthy sur lattes maturation, typically disgorging with around three grams per liter dosage. But the devil is in the details: no winemaker in Champagne is more precise or meticulous, from vineyard to cellar. I drink Egly-Ouriet very regularly indeed—the Extra Brut V.P. is one of my house wines—and I continue to be amazed at the reasonable tariff such artisanal craftsmanship commands in a region where those qualities remain hard to come by. While the quality of Egly's wines is an open secret at this stage, I believe that his latest releases number among his best to date. I warmly encourage readers to acquaint—or reacquaint—themselves with them.
While my planned spring visit to Egly-Ouriet—which would have issued in a historical feature on this reference-point producer—will have to wait until France returns to normality, or something like it, I was able to taste all of Egly's new disgorgements as usual. Everything here comes warmly recommended.
Published: Apr 30, 2021
The Wine Advocate
RP 94
Reviewed by:
Stephan Reinhardt
Release Price:
NA
Drink Date:
2016 - 2030
The 2006 Brut Millésime Grand Cru is a really rich and intense, yet also a pure and fresh cuvée based on 60/70% barrel-fermented Pinot Noir and 30/40% barrel-fermented Chardonnay. It is a full-bodied, concentrated and extremely well-structured cuvée with a grippy, long and persistent finish. The dosage is two grams per liter. There are lovely fresh berry flavors on the nose.
I met Francis Egly on his domaine in Ambonnay in March this year and was blown away by the quality of the 2014 and 2015 red wine candidates for the Ambonnay Rouge Cuvée des Grands Côtés, a Côteaux Champenois made from old vine Pinot Noir. Dark, ripe and seductive, this is probably one of the finest red wines of the region, and although I can't read my detailed tasting note anymore, readers shouldn't miss it—start with the pure and fresh 2013, which is in the market today.
Needless to say that Egly-Ouriet's Blanc de Noirs remain outstanding in their freshness, finesse and complexity. The growing domaine farms 12 hectares, largely in Ambonnay, but also in Verzenay, Vrigny and Bouzy. All the wines are fermented with natural yeasts in barrels. The malolactic fermentation is blocked to maintain the freshness, which is one of the characteristic features in the terroir-driven Egly-Ouriet portfolio. All of the wines are bottled unfiltered ("since 20 years") and disgorged after four to six years as Brut or as Extra Brut. (Note that this is only a question of declaration rather than analysis, since also the bruts are dosed with only two or three grams per liter.)
The old vine Pinot Meunier "Les Vignes de Vrigny" is remarkably fine and will gain complexity over the years in the bottle. The famous Blanc de Noirs "Les Crayères" is an exceptional single vineyard Pinot Noir Grand Cru from Ambonnay, whereas the Brut Tradition and the Brut Rosé are really good values.
Published: Jun 30, 2016
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
94
Drinking Window
2018 - 2028
From: Champagne: The 2018 Summer Preview (Jul 2018)
The 2007 Brut Millésime Grand Cru is soft, open-knit and quite approachable young, especially for an Egly Champagne. This is an especially pliant, supple Champagne. Dried pear, brioche, mint, chamomile, dried flowers and lightly honeyed notes resonate in the glass. In 2007, the Millésime is 100% Ambonnay fruit. Today, the 2007 gives the impression that it will drink at its best over the near and medium-term, but not necessarily beyond that.
- By Antonio Galloni on March 2018
This is a very strong set of new releases from Francis Egly. It’s easy in this range to focus on the higher-end wines, and that is certainly understandable given their quality, but this year I was quite taken by the NV Brut Tradition and NV Brut Rosé Grand Cru, which benefit from the richness of the 2012 vintage that is at the heart of both wines. As I have noted in previous reports, the Egly-Ouriet Champagnes are rich and vinous in style, but done with an approach that offers more freshness than in the past.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Egly-Ouriet is een Champagne producent gevestigd in de Montagne de Reims. Het heeft zich door zijn geweldige kwaliteit, de afgelopen jaren genesteld tussen de grootste en beste Champagne huizen in de regio.
Geschiedenis van Egly-Ouriet
Egly-Ouriet is een champagnehuis in familiebezit met een geschiedenis die teruggaat tot 1930. Het landgoed werd opgericht door Francis Egly in Ambonnay, een Grand Cru-dorp in de regio Montagne de Reims in de Champagne, Frankrijk. Ambonnay staat vooral bekend om zijn hoogwaardige Pinot Noir's en deze druivensoort heeft een belangrijke rol gespeeld in de identiteit van Egly-Ouriet Champagnes. Francis Egly startte het domein met de toewijding om uitzonderlijke wijnen te produceren die het unieke terroir van Ambonnay zouden laten zien. In de loop der jaren breidde het landgoed zijn bezit uit met wijngaarden in andere prestigieuze Grand Cru-dorpen zoals Verzenay, Bouzy en Aÿ. Deze dorpen staan bekend om hun gunstige omstandigheden voor de wijnbouw, die bijdragen aan de productie van druiven van hoge kwaliteit. De fakkel werd doorgegeven aan de zoon van Francis, Gaston Egly, en later aan Michel Egly, de kleinzoon van de oprichter. Michel heeft de toewijding van de familie voortgezet om ambachtelijke champagnes te maken die het karakter van het terroir tot uitdrukking brengen. Onder leiding van Michel heeft Egly-Ouriet erkenning gekregen als een van de beste producenten in de Champagne.
Een van de onderscheidende kenmerken van Egly-Ouriet is haar toewijding aan traditionele wijnbereidingsmethoden. Het landgoed legt een sterke nadruk op wijnbouw, met een focus op biologische en duurzame landbouwpraktijken. De druiven worden met de hand geoogst en het wijnbereidingsproces omvat een zachte persing en fermentatie in eikenhouten vaten. Egly-Ouriet staat ook bekend om zijn langdurige rijping van wijnen op de droesem, wat bijdraagt aan de complexiteit, rijkdom en rijpingspotentieel van hun champagnes. Egly-Ouriet wordt gevierd vanwege zijn toewijding aan het produceren van wijnen die de individualiteit van elk vintage- en wijngaardperceel weerspiegelen. Het huis staat bekend om zijn niet-interventionistische aanpak, waardoor de druiven en het terroir voor zichzelf kunnen spreken in de uiteindelijke wijnen. Door de jaren heen heeft Egly-Ouriet een reputatie opgebouwd vanwege zijn uitzonderlijke Blanc de Noirs-champagnes, vaak gedomineerd door Pinot Noir, en zijn toewijding om de unieke kenmerken van het terroir van Montagne de Reims tot uitdrukking te brengen.
Productie van Egly-Ouriet
Egly-Ouriet staat bekend om zijn traditionele en nauwgezette wijnbereidingstechnieken. Het landgoed bezit en beheert zijn wijngaarden, waardoor controle over de druivenkwaliteit mogelijk is en ervoor wordt gezorgd dat de wijnen de unieke kenmerken van het terroir weerspiegelen. De wijngaarden bevinden zich voornamelijk in de Grand Cru-dorpen Ambonnay, Verzenay, Bouzy en Aÿ, die bekend staan om hun uitstekende Pinot Noir en Chardonnay druiven.
Het productieproces omvat handmatige oogst, zachte persing van de druiven en fermentatie in eikenhouten vaten. Egly-Ouriet staat bekend om zijn langdurige rijping op de droesem, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van hun champagnes. Egly-Ouriet produceert een reeks cuvées, elk met verschillende druivensoorten en terroirs.
Egly-Ouriet is een champagnehuis in familiebezit met een geschiedenis die teruggaat tot 1930. Het landgoed werd opgericht door Francis Egly in Ambonnay, een Grand Cru-dorp in de regio Montagne de Reims in de Champagne, Frankrijk. Ambonnay staat vooral bekend om zijn hoogwaardige Pinot Noir's en deze druivensoort heeft een belangrijke rol gespeeld in de identiteit van Egly-Ouriet Champagnes. Francis Egly startte het domein met de toewijding om uitzonderlijke wijnen te produceren die het unieke terroir van Ambonnay zouden laten zien. In de loop der jaren breidde het landgoed zijn bezit uit met wijngaarden in andere prestigieuze Grand Cru-dorpen zoals Verzenay, Bouzy en Aÿ. Deze dorpen staan bekend om hun gunstige omstandigheden voor de wijnbouw, die bijdragen aan de productie van druiven van hoge kwaliteit. De fakkel werd doorgegeven aan de zoon van Francis, Gaston Egly, en later aan Michel Egly, de kleinzoon van de oprichter. Michel heeft de toewijding van de familie voortgezet om ambachtelijke champagnes te maken die het karakter van het terroir tot uitdrukking brengen. Onder leiding van Michel heeft Egly-Ouriet erkenning gekregen als een van de beste producenten in de Champagne.
Een van de onderscheidende kenmerken van Egly-Ouriet is haar toewijding aan traditionele wijnbereidingsmethoden. Het landgoed legt een sterke nadruk op wijnbouw, met een focus op biologische en duurzame landbouwpraktijken. De druiven worden met de hand geoogst en het wijnbereidingsproces omvat een zachte persing en fermentatie in eikenhouten vaten. Egly-Ouriet staat ook bekend om zijn langdurige rijping van wijnen op de droesem, wat bijdraagt aan de complexiteit, rijkdom en rijpingspotentieel van hun champagnes. Egly-Ouriet wordt gevierd vanwege zijn toewijding aan het produceren van wijnen die de individualiteit van elk vintage- en wijngaardperceel weerspiegelen. Het huis staat bekend om zijn niet-interventionistische aanpak, waardoor de druiven en het terroir voor zichzelf kunnen spreken in de uiteindelijke wijnen. Door de jaren heen heeft Egly-Ouriet een reputatie opgebouwd vanwege zijn uitzonderlijke Blanc de Noirs-champagnes, vaak gedomineerd door Pinot Noir, en zijn toewijding om de unieke kenmerken van het terroir van Montagne de Reims tot uitdrukking te brengen.
Egly-Ouriet staat bekend om zijn traditionele en nauwgezette wijnbereidingstechnieken. Het landgoed bezit en beheert zijn wijngaarden, waardoor controle over de druivenkwaliteit mogelijk is en ervoor wordt gezorgd dat de wijnen de unieke kenmerken van het terroir weerspiegelen. De wijngaarden bevinden zich voornamelijk in de Grand Cru-dorpen Ambonnay, Verzenay, Bouzy en Aÿ, die bekend staan om hun uitstekende Pinot Noir en Chardonnay druiven. Het productieproces omvat handmatige oogst, zachte persing van de druiven en fermentatie in eikenhouten vaten. Egly-Ouriet staat bekend om zijn langdurige rijping op de droesem, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van hun champagnes. Egly-Ouriet produceert een reeks cuvées, elk met verschillende druivensoorten en terroirs.
De 2007 Brut Millésime Grand Cru is zacht, open en vrij toegankelijk jong, vooral voor een Egly Champagne. Dit is een bijzonder soepele en flexibele Champagne. Gedroogde peer, brioche, munt, kamille, gedroogde bloemen en lichtgehoningeerde tonen resoneren in het glas. Dit is een magnum uitvoering in een fraaie houten kist (OWC/1)
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet de mogelijke korting direct als u kiest voor Afhalen in de Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Champagne |
Appellatie | Champagne |
Iconen | Icoon Frankrijk |
Wijnhuis | Egly-Ouriet |
Druif | Chardonnay, Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2007 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2050 |
Alcohol % | 12.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 1.5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Ja |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 99 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Fris, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Iets te vieren, Indruk maken, Lekker luxe, Romantisch |
Parker
The Wine Advocate
RP 100
Reviewed by:
William Kelley
Release Price:
NA
Drink Date:
2023 - 2048
Revisited from the July 2019 disgorgement, Egly's 2008 Brut Grand Cru Millésime was showing as brilliantly as ever. The wine seemed to shut down a little in early 2020, but it is already beginning to unwind, and this was the most expressive bottle that I've drunk to date. Offering up an incipiently complex bouquet of orchard fruit, citrus oil, pralines and freshly baked bread, now complemented by hints of iodine, clear honey and mirabelle plum, it's full-bodied, deep and layered, with immense depth and concentration, racy acids and elegantly muscular structuring dry extract. Long and penetrating, as I've written before, this wine is a monument to what Champagne's grower revolution has achieved over the last 30 or so years.
As I wrote earlier this year, far from resting on the considerable and merited laurels that he has accrued over a 30-year career, Francis Egly continues to refine and improve. The latest innovations include refrigerated press pans to immediately cool the must in ever-warmer vintages, a peristaltic pump to handle his wines even more gently and a once-again expanded cellar that gives him the space to work still more precisely. Just like his work in the vineyards, investment in the winery has been incessant. Starting from next to nothing when he began in the 1980s, today Egly holds the equivalent of some 700,000 bottles in reserve wines and wine maturing sur lattes—equivalent to seven times his annual production. His 2008 Vintage, one of the most extraordinary young Champagnes that I've ever tasted, is only just being disgorged this year. As readers will know, Egly picks ripe grapes and ferments most of his wines in barrel—some 10% to 15% of which are renewed every year, and all of which derive from the cooperage of his friend, Dominique Laurent—before subjecting them to lengthy sur lattes maturation, typically disgorging with around three grams per liter dosage. But the devil is in the details: no winemaker in Champagne is more precise or meticulous, from vineyard to cellar. I drink Egly-Ouriet very regularly indeed—the Extra Brut V.P. is one of my house wines—and I continue to be amazed at the reasonable tariff such artisanal craftsmanship commands in a region where those qualities remain hard to come by. While the quality of Egly's wines is an open secret at this stage, I believe that his latest releases number among his best to date. I warmly encourage readers to acquaint—or reacquaint—themselves with them.
While my planned spring visit to Egly-Ouriet—which would have issued in a historical feature on this reference-point producer—will have to wait until France returns to normality, or something like it, I was able to taste all of Egly's new disgorgements as usual. Everything here comes warmly recommended.
Published: Apr 30, 2021
The Wine Advocate
RP 94
Reviewed by:
Stephan Reinhardt
Release Price:
NA
Drink Date:
2016 - 2030
The 2006 Brut Millésime Grand Cru is a really rich and intense, yet also a pure and fresh cuvée based on 60/70% barrel-fermented Pinot Noir and 30/40% barrel-fermented Chardonnay. It is a full-bodied, concentrated and extremely well-structured cuvée with a grippy, long and persistent finish. The dosage is two grams per liter. There are lovely fresh berry flavors on the nose.
I met Francis Egly on his domaine in Ambonnay in March this year and was blown away by the quality of the 2014 and 2015 red wine candidates for the Ambonnay Rouge Cuvée des Grands Côtés, a Côteaux Champenois made from old vine Pinot Noir. Dark, ripe and seductive, this is probably one of the finest red wines of the region, and although I can't read my detailed tasting note anymore, readers shouldn't miss it—start with the pure and fresh 2013, which is in the market today.
Needless to say that Egly-Ouriet's Blanc de Noirs remain outstanding in their freshness, finesse and complexity. The growing domaine farms 12 hectares, largely in Ambonnay, but also in Verzenay, Vrigny and Bouzy. All the wines are fermented with natural yeasts in barrels. The malolactic fermentation is blocked to maintain the freshness, which is one of the characteristic features in the terroir-driven Egly-Ouriet portfolio. All of the wines are bottled unfiltered ("since 20 years") and disgorged after four to six years as Brut or as Extra Brut. (Note that this is only a question of declaration rather than analysis, since also the bruts are dosed with only two or three grams per liter.)
The old vine Pinot Meunier "Les Vignes de Vrigny" is remarkably fine and will gain complexity over the years in the bottle. The famous Blanc de Noirs "Les Crayères" is an exceptional single vineyard Pinot Noir Grand Cru from Ambonnay, whereas the Brut Tradition and the Brut Rosé are really good values.
Published: Jun 30, 2016
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
94
Drinking Window
2018 - 2028
From: Champagne: The 2018 Summer Preview (Jul 2018)
The 2007 Brut Millésime Grand Cru is soft, open-knit and quite approachable young, especially for an Egly Champagne. This is an especially pliant, supple Champagne. Dried pear, brioche, mint, chamomile, dried flowers and lightly honeyed notes resonate in the glass. In 2007, the Millésime is 100% Ambonnay fruit. Today, the 2007 gives the impression that it will drink at its best over the near and medium-term, but not necessarily beyond that.
- By Antonio Galloni on March 2018
This is a very strong set of new releases from Francis Egly. It’s easy in this range to focus on the higher-end wines, and that is certainly understandable given their quality, but this year I was quite taken by the NV Brut Tradition and NV Brut Rosé Grand Cru, which benefit from the richness of the 2012 vintage that is at the heart of both wines. As I have noted in previous reports, the Egly-Ouriet Champagnes are rich and vinous in style, but done with an approach that offers more freshness than in the past.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Egly-Ouriet is een Champagne producent gevestigd in de Montagne de Reims. Het heeft zich door zijn geweldige kwaliteit, de afgelopen jaren genesteld tussen de grootste en beste Champagne huizen in de regio.
Geschiedenis van Egly-Ouriet
Egly-Ouriet is een champagnehuis in familiebezit met een geschiedenis die teruggaat tot 1930. Het landgoed werd opgericht door Francis Egly in Ambonnay, een Grand Cru-dorp in de regio Montagne de Reims in de Champagne, Frankrijk. Ambonnay staat vooral bekend om zijn hoogwaardige Pinot Noir's en deze druivensoort heeft een belangrijke rol gespeeld in de identiteit van Egly-Ouriet Champagnes. Francis Egly startte het domein met de toewijding om uitzonderlijke wijnen te produceren die het unieke terroir van Ambonnay zouden laten zien. In de loop der jaren breidde het landgoed zijn bezit uit met wijngaarden in andere prestigieuze Grand Cru-dorpen zoals Verzenay, Bouzy en Aÿ. Deze dorpen staan bekend om hun gunstige omstandigheden voor de wijnbouw, die bijdragen aan de productie van druiven van hoge kwaliteit. De fakkel werd doorgegeven aan de zoon van Francis, Gaston Egly, en later aan Michel Egly, de kleinzoon van de oprichter. Michel heeft de toewijding van de familie voortgezet om ambachtelijke champagnes te maken die het karakter van het terroir tot uitdrukking brengen. Onder leiding van Michel heeft Egly-Ouriet erkenning gekregen als een van de beste producenten in de Champagne.
Een van de onderscheidende kenmerken van Egly-Ouriet is haar toewijding aan traditionele wijnbereidingsmethoden. Het landgoed legt een sterke nadruk op wijnbouw, met een focus op biologische en duurzame landbouwpraktijken. De druiven worden met de hand geoogst en het wijnbereidingsproces omvat een zachte persing en fermentatie in eikenhouten vaten. Egly-Ouriet staat ook bekend om zijn langdurige rijping van wijnen op de droesem, wat bijdraagt aan de complexiteit, rijkdom en rijpingspotentieel van hun champagnes. Egly-Ouriet wordt gevierd vanwege zijn toewijding aan het produceren van wijnen die de individualiteit van elk vintage- en wijngaardperceel weerspiegelen. Het huis staat bekend om zijn niet-interventionistische aanpak, waardoor de druiven en het terroir voor zichzelf kunnen spreken in de uiteindelijke wijnen. Door de jaren heen heeft Egly-Ouriet een reputatie opgebouwd vanwege zijn uitzonderlijke Blanc de Noirs-champagnes, vaak gedomineerd door Pinot Noir, en zijn toewijding om de unieke kenmerken van het terroir van Montagne de Reims tot uitdrukking te brengen.
Productie van Egly-Ouriet
Egly-Ouriet staat bekend om zijn traditionele en nauwgezette wijnbereidingstechnieken. Het landgoed bezit en beheert zijn wijngaarden, waardoor controle over de druivenkwaliteit mogelijk is en ervoor wordt gezorgd dat de wijnen de unieke kenmerken van het terroir weerspiegelen. De wijngaarden bevinden zich voornamelijk in de Grand Cru-dorpen Ambonnay, Verzenay, Bouzy en Aÿ, die bekend staan om hun uitstekende Pinot Noir en Chardonnay druiven.
Het productieproces omvat handmatige oogst, zachte persing van de druiven en fermentatie in eikenhouten vaten. Egly-Ouriet staat bekend om zijn langdurige rijping op de droesem, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van hun champagnes. Egly-Ouriet produceert een reeks cuvées, elk met verschillende druivensoorten en terroirs.