Salentein

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 10

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Salentein is het zeer prestigieuze wijnproject van de Nederlander M. Pon gestart in 1997. Trendsetter in Argentijnse wijn en bij uitstek goed voor wijn van topkwaliteit. In het hart van de provincie Mendoza, in de wijngaarden in de Uco-vallei, is Bodegas Salentein begonnen met het transformeren van de wijnbereiding in Argentinië. Het doel van Bodegas Salentein is duidelijk: het produceren van eersteklas wijnen, toegewijd aan de aarde waar ze vandaan komen. Tijdens de bereiding respecteert Salentein de natuur en neemt tegelijkertijd deel aan het leven van de gemeenschap in het gebied, omdat de mensen worden een essentieel onderdeel dat tot uiting komt in de wijnexpressie.

Bodegas Salentein ligt in Mendoza, een Argentijnse provincie die synoniem staat voor wijn. De grond in deze regio is zanderig en leemachtig, en het weer is droog, met zeer warme dagen en zeer koele nachten. De aanwezigheid van ruim 900 bodega's en 145.000 hectare wijngaarden verklaren waarom deze regio het belangrijkste wijngebied van het land is. Dit land heeft echter nog veel meer te zeggen. Dit is de overtuiging van Bodegas Salentein, en zij handelt als gevolg daarvan door op internationaal niveau de opkomst van eersteklas bodega's in Argentinië te verspreiden.

Een nieuwe visie op kwaliteit – met klassieke druivenrassen, behoud van oude wijnstokken, hertoepassing van ambachtelijke Europese technieken en het gebruik van geavanceerde technologie – levert wijnen van internationaal niveau op.

De bodega bevindt zich op een hoogte van 1200 meter (4000 voet), midden in het centrum van de wijngaard. Meer dan 49 hectare inheemse woestijnhabitat is bewaard gebleven en maakt deel uit van het dagelijkse landschap van de bodega. De westelijke horizon wordt gedomineerd door de dicht besneeuwde Andes, die een hoogte heeft van meer dan 6.100 meter (20.000 voet). Bij het ontwerp van de prachtige bodega is rekening gehouden met twee aspecten: de vorm en de functie. De kruisvorm maakt een zorgvuldig beheer van de druif en de wijn mogelijk, terwijl het de weg die zowel de vruchten als hun product door de fasen van het proces afleggen, kan verkorten. Elke vleugel is zelf een kleine bodega met twee niveaus. In de eerste maken roestvrijstalen tanks en Franse eikenhouten vaten fermentatie en opslag mogelijk. Terwijl de wijn op ondergronds niveau rijpt in eikenhouten vaten.

Beide verdiepingen maken de circulatie van de vloeistof uit de tanks naar de vaten mogelijk via een traditioneel systeem van zwaartekrachtoverdracht. De vier vleugels komen samen in een ronde centrale kamer, vergelijkbaar met een amfitheater, gebouwd geïnspireerd op de klassieke tempels uit de oudheid.De ondergrondse bodega's bevinden zich negen meter onder de grond en hebben een constante temperatuur van 12 ° C (54 ° F), met een luchtvochtigheid van 80% in de omgeving. De wijn rijpt in kleine Franse eikenhouten vaten van elk 225 liter. In totaal herbergt dit niveau 5.000 vaten. Een ander kenmerk van de kelder is de stenen vloer. Gezien vanaf het hogere niveau toont de vloer van de centrale kamer een belangrijk ontwerp met een sterke symbolische inhoud: het is gebaseerd op de windroos, waarbij elk uiteinde naar de windstreken is gericht. Op deze manier vertegenwoordigt het zijn relatie met de rest van de wereld. Voor de constructie van deze vloer is gebruik gemaakt van natuursteen uit de Cuyo-regio, waaronder de gele kwartsietzandsteen, het groene chloriet van leisteen en de rode limonietzandsteen.

Bodega Salentein

Salentein