Quinta do Vesuvio

Quinta do Vesuvio
2021 Quinta do Vesuvio Pombal do Vesuvio
25,95 21,45
2019 Quinta do Vesuvio Tinto
58,95 48,72
per pagina

Quinta do Vesuvio, eigendom van de Symington familie sinds 1989, is een van de meest bijzondere en prestigieuze Vintage Port huizen in de Douro, gelegen aan de zuidkant van de Douro rivier in de Douro Supérior. De wijngaarden van dit grote domein liggen verspreid over 7 heuvels. Mede door het uitzonderlijke terroir van deze quinta kan deze Vintage Port tot de absolute top worden gerekend. De druiven worden hier nog altijd met de voeten getreden in historische stenen lagares. Een van de meest indrukwekkende en langlevende wijnen ter wereld met een ongekende finesse en diepgang.

Quinta do Vesuvio, opgericht door de legendarische Dona Antónia Adelaide Ferreira, is een van de grote landgoederen van de Douro. Het heeft een totale oppervlakte van 326 hectare, waarvan 133 hectare is beplant met wijnstokken. De rest is in zijn natuurlijke staat bewaard gebleven. He terrein heeft grote hoogteverschillen, van 130 m aan de rivieroever tot 530 m aan de top van de bergkam. Het heeft wijngaarden die uitkijken op het noorden, zuiden, oosten en westen, wat een opmerkelijk scala aan omstandigheden biedt.

Omdat het zo ver landinwaarts ligt, op slechts 30 km van Spanje, ervaart de Quinta extreme klimatologische omstandigheden, met zeer hoge temperaturen in de zomer en zeer lage temperaturen in de winter. Het is erg droog, met gemiddeld slechts 400 mm regen per jaar.

Dona Antónia bottelde in 1868 de eerste bekende single estate-wijn in de Douro. Toen onze familie het pand in 1989 verwierf, besloten we de Vesuvio nieuw leven in te blazen als één landgoed, in plaats van de druiven samen te voegen onder een portmerk zoals de meeste Quinta's. Sindsdien is het enige doel het creëren van uitstekende wijnen, zowel Vintage Ports als Douro DOC-wijnen, met alleen de allerbeste druiven op het terrein. De 19e eeuwse wijnmakerij is een van de laatste plekken op aarde waar alle druiven nog door mensenvoeten worden vertrapt. Alle Vintage Ports van het pand worden op traditionele wijze geproduceerd, met behulp van deze aloude techniek die door de eeuwen heen is doorgegeven.

Het bedrijf produceert twee Vintage Ports: Quinta do Vesuvio, met druiven van de hoogste kwaliteit afkomstig van het hele pand, en Capela da Quinta do Vesuvio, een Vintage Port met één wijngaard, die alleen in de allerbeste jaren wordt gemaakt. Beide wijnen worden in zeer kleine hoeveelheden geproduceerd. Het vlaggenschip van de accommodatie, de Douro DOC rode wijn, Quinta do Vesuvio, is gemaakt van de beste wijngaarden van Touriga Franca, Touriga Nacional en Tinta Amarela op het terrein.

Touriga Nacional, het hoofdbestanddeel, geeft de wijn elegantie, structuur en een uitstekend bewaarpotentieel.Pombal do Vesuvio is de tweede wijn van de Quinta, genoemd naar de wijngaard die de duiventil van het pand omringt. In tegenstelling tot de Quinta do Vesuvio heeft het een hoger aandeel Touriga Franca, wat het een zijdezachte zachtheid en bloemige aroma's geeft.